Παρασκευή, 29 Μαρ, 2024
Μια ομάδα νεαρών Aφρικανών ανδρών έσπειραν την καταστροφή το βράδυ της προηγούμενης Πέμπτης σύμφωνα με περιγραφές της αστυνομίας της Βικτόριας στη Μελβούρνη. Η έξαρση της εγκληματικότητας έχει αυξήσει τις ανησυχίες της πολιτείας σχετικά με τη λεγόμενη κρίση αφρικανικών συμμοριών στην πόλη. (Scott Barbour / Getty Images)

Συνελήφθη έγκυος γυναίκα για διοργάνωση διαμαρτυρίας σχετικά με την καραντίνα, ελεύθερη με εγγύηση

Γράφει ο Alex Joseph

Απαγορεύτηκε σε μια έγκυο γυναίκα να ξαναχρησιμοποιήσει  μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά από την σύλληψή της για διοργάνωση διαμαρτυρίας σχετικά με τα μέτρα καταστολής της κυβέρνησης της Βικτώρια, Αυστραλίας, για τον ιό του ΚΚΚ.

Τρεις αστυνομικοί εισέβαλαν στο οικογενειακό σπίτι της γυναίκας στις 2 Σεπτεμβρίου με ένταλμα έρευνας για κατάσχεση εξοπλισμού. Συνέλαβαν την 28χρονη έγκυο μητέρα  Ζόη Μπάλερ επειδή ήταν διοργανώτρια μιας εκδήλωσης στο Facebook για την Ημέρα της Ελευθερίας που είχε προγραμματιστεί για τις 5 Σεπτεμβρίου.

Η αστυνομία της Βικτώρια σε δήλωσή της στην Epoch Times ανέφερε: «Σήμερα το απόγευμα η αστυνομία εκτέλεσε ένταλμα έρευνας στην περιοχή Μάινερς Ρεστ και κατασχέθηκε μια κινητή συσκευή τηλεφώνου».

Η Μπάλερ κατηγορήθηκε ότι ενθάρρυνε κόσμο να διαπράξει αδίκημα, το οποίο θεωρείται αξιόποινο. Η σύλληψη της Μπάλερ ήταν μέρος μιας εν εξελίξει έρευνας για τον περιορισμό των προγραμματισμένων και απαγορευμένων συγκεντρώσεων στην Βικτώρια.

Η περιφέρεια της Βικτώρια βρίσκεται στο τρίτο στάδιο περιορισμών για την καταπολέμηση των αυξανόμενων κρουσμάτων του ιού του ΚΚΚ (Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα), κοινώς γνωστού ως νέου κορωνοϊού. Οι άνθρωποι επιτρέπεται να βγαίνουν από τα σπίτια τους μόνο για τις βασικές αγορές, εργασία, φροντίδα ηλικιωμένου ή άσκηση. Οι μάσκες είναι υποχρεωτικές.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των Nine News, η Μπάλερ αφέθηκε ελεύθερη στις 3 Σεπτεμβρίου με εγγύηση υπό τον όρο να μην χρησιμοποιήσει ποτέ ξανά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από το σπίτι της στο Μπάλαρατ μετά την απελευθέρωσή της, η Μπάλερ είπε ότι στο τέλος η αστυνομία ήταν αρκετά καλή μαζί της.

«Μου έβγαλαν τις χειροπέδες τελικά και με άφησαν να ντυθώ», είπε.

Ένα βίντεο με την σύλληψη της Μπάλερ έγινε πολύ δημοφιλές στο Διαδίκτυο, με πάνω από 5 εκατομμύρια προβολές. Το βίντεο δείχνει να βάζουν χειροπέδες στην Μπάλερ ενώ είναι με τις πιτζάμες της μπροστά στα παιδιά της.

Η Μπάλερ σημείωσε ότι οι αστυνομικοί παραδέχθηκαν στην ίδια πως δεν ήταν ευχαριστημένοι με τη σύλληψη, αλλά: «Απλώς έπρεπε να κάνουν τη δουλειά τους».

Όταν ρωτήθηκε γιατί ήθελε να διαμαρτυρηθεί ενάντια στη καραντίνα, η Μπάλερ είπε: «Συγγνώμη… Δεν είχα καταλάβει ότι δεν μου επιτρέπεται (η διαμαρτυρία στην περιοχή της Βικτώρια)».

«Ήθελα απλώς να νιώθω ότι έκανα κάτι – υπερασπιζόμενη τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Η Μπάλερ, μια εκ των πολλών πολιτών της Βικτώρια που έχουν χάσει τις δουλειές τους λόγω της οικονομικής ύφεσης που προκλήθηκε από τους περιορισμούς, δήλωσε ότι έχει απελπιστεί από την διαρκή καραντίνα και το να ακούει για αυτοκτονίες.

«Έχω απελπιστεί να βλέπω την οικονομία να καταρρέει», είπε.

Μετά την εμπειρία της σύλληψής της, η Μπάλερ είπε ότι δεν θα ενθαρρύνει πλέον άλλους ανθρώπους να διαμαρτύρονται.

«Είναι λυπηρό όμως, εύχομαι να μπορούσα να το κάνω, αλλά δεν θέλω να ενθαρρύνω κάτι τέτοιο και έπειτα να βλέπω τους ανθρώπους να βλάπτονται και να συλλαμβάνονται βίαια αν πάνε να διαμαρτυρηθούν», εξήγησε.

Η Μπάλερ πρόκειται να προσφύγει στο Δικαστήριο του Μπάλαρατ στις 25 Ιανουαρίου 2021.

Ο αστυνομικός διευθυντής της Βορειοδυτικής Μητροπολιτικής Περιοχής, Λουκ Κορνήλιους, υπερασπίστηκε τις ενέργειες των αστυνομικών του. Παραδέχτηκε ότι η σύλληψη της εγκύου φαινόταν πολύ άσχημη, αλλά οι αστυνομικοί φέρθηκαν ευγενικά και επαγγελματικά.

«Όταν η γυναίκα είπε ότι μπορεί να αργήσει σε ένα ραντεβού στο νοσοκομείο, το προσωπικό μας επικοινώνησε με το νοσοκομείο και έκανε ρυθμίσεις για μια εναλλακτική λύση», είπε.

«Όπως αυτός ο θανατηφόρος ιός δεν κάνει διακρίσεις, έτσι κι εμείς δεν θα κάνουμε καμία διάκριση. Και δεν μπορούμε να κάνουμε διακρίσεις στο ποιον θα θεωρούμε ένοχο και ποιον όχι», δήλωσε ο Κορνήλιους.

Σε τι διαφέρει η Epoch Times από άλλες εφημερίδες;

Η Epoch Times είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ανεξάρτητη εφημερίδα στην Αμερική. Είμαστε διαφορετικοί από άλλους οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης επειδή δεν επηρεαζόμαστε από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Ο μόνος μας στόχος είναι να φέρουμε στους αναγνώστες μας ακριβείς πληροφορίες και να είμαστε υπεύθυνοι στο κοινό.
Δεν ακολουθούμε την ανθυγιεινή τάση στο σημερινό περιβάλλον των μέσων ενημέρωσης, της δημοσιογραφίας που έχει μια ατζέντα, και αντ’ αυτού χρησιμοποιούμε τις αρχές μας Αλήθεια και Παράδοση ως πυξίδα.

Αν εκτιμάτε την ανεξάρτητη δημοσιογραφία μας, βοηθήστε μας να συνεχίσουμε. Στηρίξτε την αλήθεια και την παράδοση.

[give_form id=”3924″]

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε