Παρασκευή, 29 Μαρ, 2024
Το μεσαιωνικό κάστρο Ντονοτάρ στην βορειοανατολική ακτή της Σκωτίας, κοντά στο Αμπερντίνσαϊρ. (Φωτογραφία: iStock)

Το κλασικό κομμάτι της ημέρας: Σκωτία η Γενναία

Από την σειρά Μουσική Epoch Times.

 

Η Σκωτία η Γενναία (στην Σκωτική Κελτική γλώσσα, που ονομάζεται και Γαελική: Alba an Aigh) είναι ένας από τους τρεις ανεπίσημους εθνικούς ύμνους της Σκωτίας. Αυτή η παρέλαση των Pipes & Drums έπαιξε το κομμάτι παρελαύνοντας στο Ballater στο Royal Deeside της Σκωτίας ως τελετή έναρξης των αθλητικών αγώνων Ballater Highland 2018.

Ο Ίαν Έσσον ηγήθηκε της παρέλασης. Οι μουσικές ομάδες που συμμετείχαν είναι οι εξής: Ballater & District Pipe Band, Towie Pipe Band, Ellon & District RBL Pipe Band, Kintore Pipe Band και Dalhousie Pipe Band από την Ελβετία.

Άλλοι επικεφαλής μουσικοί: Bert Summers, Bill Barclay, Derek Dean, Roland Stewart, Robert Brownfield, Fiona Glennie.

Η Σκωτία δεν έχει τον δικό της εθνικό ύμνο. Η Σκωτία η Γενναία, είναι βασισμένη σε μια παραδοσιακή μελωδία με στίχους του Cliff Hanley από την δεκαετία του 1950. Η μελωδία της γκάιντας είναι αιώνων και θεωρείται παραδοσιακή τέχνη της Σκωτίας.

Μια λεπτομέρεια για την ενδυμασία: Το κιλτ που φαίνεται στο βίντεο είναι πιθανότατα αγγλική εφεύρεση. Η αυθεντική σκωτσέζικη ενδυμασία, είναι ένα μόνο κομμάτι καρό υφάσματος που καλύπτει μόνο τον έναν ώμο, και καταλήγει ανοιχτό (σαν κιλτ) στα γόνατα.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε