Τρίτη, 07 Φεβ, 2023
Ο Νιού Τενγκγιού σε μια φωτογραφία χωρίς ημερομηνία. (Δόθηκε στην Epoch Times)

21χρονος βασανίζεται λόγω αναρτήσεων για την κόρη του Κινέζου επικεφαλής

Ένας 21χρονος άντρας καταδικάστηκε σε 14 χρόνια σε μια κινεζική φυλακή και υπέφερε πολλές φορές βασανιστήρια επειδή αναφέρεται ότι ανήρτησε προσωπικές πληροφορίες για τον στενό οικογενειακό κύκλο του Κινέζου επικεφαλής Σι Τζινπίνγκ, είπε η μητέρα του στην Epoch Times.

«Ο δικηγόρος μού είπε αφότου τον είδε ότι είδε καψίματα από τσιγάρο στο χέρι του. Δεν μπορεί να κινήσει το δεξί του χέρι και πρέπει να τρώει με το αριστερό χέρι», είπε η μητέρα του Νιού Τενγκγιού, του φυλακισμένου διαχειριστή του φόρουμ Esu Wiki, σε συνέντευξη. «Του χορήγησαν με ένεση κάποιες άγνωστες ουσίες στα πόδια του που προκάλεσαν πύον. Ήταν τόσο οδυνηρό που δεν μπορεί να κοιμηθεί την νύχτα.»

Η υποτιθέμενη παράβαση του Νιού έρχεται από αναρτήσεις του Μαΐου 2019 που αποκάλυψαν φωτογραφίες, τον αριθμό ταυτοποίησης, και την φωτογραφία διαβατηρίου της σπουδαγμένης στο Χάρβαρντ κόρης του Σι, Σι Μινγκτζέ, καθώς και στοιχεία του αδελφού της γυναίκας του Σι, Ντενγκ Τζιαγκουί. Το φόρουμ, που είχε κυρίως παρωδίες διασημοτήτων και εθνικιστικά συνθήματα, έχει από τότε κλείσει.

Ο Νιού, ένας αυτοδίδακτος προγραμματιστής, έλαβε την σκληρότερη τιμωρία μεταξύ των 24 ατόμων που συνελήφθησαν ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση. Όλοι τους είναι μαθητές ή φοιτητές με διαχειριστική πρόσβαση στο φόρουμ, όπως οι εννέα που είναι κάτω των 18 ετών.

Τον προηγούμενο Δεκέμβριο, το «λαϊκό δικαστήριο της περιοχής Μαομίνγκ Μαονάν» στην νότια επαρχία Γκουαντόνγκ της Κίνας τον ονόμασε ένοχο για «δημιουργία διαμαχών και πρόκληση προβλημάτων», μια γενική αόριστη κατηγορία που το κινεζικό καθεστώς χρησιμοποιεί συχνά για να καταπνίξει όσους δεν συμμορφώνονται σε αυτό. Επιπλέον της ποινής φυλάκισης 14 χρόνων, το δικαστήριο επίσης επέβαλε ένα πρόστιμο 130.000 γιουάν (περίπου $20.000).

Η βαριά ποινή φυλάκισης ήταν τέτοιο σοκ στην μητέρα του Νιού που κατέρρευσε, σπάζοντας το πόδι της ως αποτέλεσμα, είπε.

Μια ανάρτηση που ισχυρίζεται ότι αποκαλύπτει προσωπικά στοιχεία της κόρης του Κινέζου επικεφαλής Σι Τζινπίνγκ, Σι Μινγκτζέ. (Στιγμιότυπο οθόνης)

 

Επέμεινε ότι ο Νιού δεν είχε καμία συμμετοχή στην αποκάλυψη των στοιχείων. Το σύνολο πληροφοριών για την οικογένεια του Σι είχε αρχικά παρουσιαστεί σε δύο άλλα παρόμοια φόρουμ με έδρα το εξωτερικό, το ένα ονομαζόταν Zhina Wiki, έγραψαν οι γονείς 10 συλληφθέντων σε ανοιχτή επιστολή στις 8 Φεβρουαρίου.

Είπαν ότι τα παιδιά τους έγιναν αποδιοπομπαίοι τράγοι επειδή η αστυνομία δεν μπορούσε να βρει τους ενόχους που εδρεύουν στο εξωτερικό.

Ο Νιού «εξαφανίστηκε» τον Οκτώβριο του 2019, αφότου είχε κρατηθεί στο τοπικό «κέντρο κράτησης Μαομίνγκ νο.1». Μόνο μήνες μετά αργότερα έμαθε η μητέρα του ότι ο Νιού είχε μεταφερθεί μυστικά στο κέντρο κράτησης «περιοχής Φοσάν Νανχάι», όπου του είχε δοθεί το κωδικό όνομα «ΜΜ20». Είχε κλειδωθεί σε ένα απομονωμένο δωμάτιο σε ένα απομακρυσμένο χωριό, είπε.

«Ήταν σαν να είχε ξαφνικά εξαχνωθεί από αυτόν τον κόσμο.»

Ο στόχος της αστυνομίας ήταν να εξαγάγει μια απολογία. Όταν ο Νιού αρνήθηκε να παραδεχτεί ενοχή, σκλήρυναν τις τακτικές για να τον αναγκάσουν να υποκύψει, είπε η μητέρα του.

Οι αστυνομικοί έγδυσαν τον Νιού, έβαλαν τον κλιματισμό στην χαμηλότερη θερμοκρασία, και τον ξυλοκόπησαν, είπε η μητέρα του Νιού. Ένας αστυνομικός με επώνυμο Τσεν επίσης τον κακοποίησε λεκτικά και κατέγραψε βίντεο και φωτογραφίες από τα βασανιστήρια.

Τον κρέμασαν από ψηλά και του έριξαν κρύο νερό όταν κατέρρευσε από τα χτυπήματα. Επίσης τον έπληξαν με ράβδους ηλεκτροσόκ την στιγμή που λιποθύμησε.

«Είπαν ότι αυτό το παιδί είναι πολύ “σκληρό” και χρειάζεται ειδική μεταχείριση», είπε.

Τρεις κρατούμενοι που αφέθηκαν από εκείνο το κέντρο κράτησης μίλησαν μαζί της τηλεφωνικά και της αποκάλυψαν περισσότερα από τα βάσανα του Νιού, είπε.

«Ένας ήταν τόσο αναστατωμένος από λυγμούς που δεν μπορούσε να μιλήσει», είπε. Κλαίγοντας, το άτομο αυτό περιέγραψε το πως ο Νιού «ξυλοκοπήθηκε στο σημείο που είχε πόνους στο στήθος και έπαιρνε κοφτές ανάσες επειδή δυσκολευόταν να αναπνεύσει.» Αρκετές φορές, λιποθύμησε και εστάλη στο νοσοκομείο, είπε το άτομο, προσθέτοντας ότι ο Νιού «δεν μπορούσε να ξαπλώσει στο κρεβάτι το βράδυ» λόγω των τραυμάτων του.

Σε ένα χειρόγραφο σημείωμα που δημοσιεύθηκε πρόσφατα, ο Νιού είπε ότι τον ανάγκασαν «να κατασκευάσει και να φτιάξει πολλά μη υπαρκτά, επίτηδες δημιουργημένα γεγονότα» βάσει των τίτλων και οδηγιών που έδωσε η αστυνομία. Όταν δεν κατάφερε να τελειώσει στον απαιτούμενο χρόνο, ξυλοκοπήθηκε, του στέρησαν τον ύπν0, και του έδωσαν μόνο λευκό ρύζι να φάει.

Ο Νιού είπε πως έγραψε δεκάδες χιλιάδες λέξεις που γέμισαν πολλές εκατοντάδες φύλλα χαρτιού Α4.

«Μεταξύ 10 Δεκ. [2019] και 20 Ιαν. 2020, δεν κοιμήθηκα περισσότερο από 30 ώρες», έγραψε. Δήλωσε πως αυτά τα έγγραφα είναι «πλαστά και έγιναν υπό τον εξαναγκασμό των διαχειριστών της υπόθεσής μου» και δεν αντιπροσωπεύουν τις σκέψεις του.

Η μητέρα του Νιού κάνει ένσταση στην δικαστική απόφαση. Αρκετοί δικηγόροι έχουν απορρίψει την υπόθεση λόγω πίεσης των αρχών. Ένας από αυτούς έλαβε κλήση παρουσίασης από την αστυνομία αφότου κατέθεσε μια δήλωση που έλεγε πως ο πελάτης του είναι αθώος. Ο τρέχων δικηγόρος του Νιού, Μπάο Λονγκτζούν, λέει ότι σκοπεύει να μηνύσει τους ανακριτές για την κακοποίηση.

Ακόμα σε ανάρρωση από την πτώση της, η μητέρα του Νιού υποφέρει από επιδεινούμενη όραση και θέματα καρδιάς από την αγωνία της για τον Νιού. Αλλά με το βαρύ πρόστιμο και χωρίς πηγή εσόδων, δεν μπόρεσε να αναζητήσει κατάλληλη ιατρική περίθαλψη, είπε.

Παρά τις προκλήσεις, είπε ότι θα μείνει ψυχικά δυνατή και θα πει στον κόσμο τι έχει κάνει η κινεζική αστυνομία.

«Ας με βοηθήσει ο ουρανός να ζήσω για να δω την μέρα που μπορώ να ξαναδώ το παιδί μου», είπε.

 

Ο Χονγκ Νινγκ συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

 

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε