Παρασκευή, 12 Απρ, 2024
Η Δρ Ροσέλ Βαλένσκι, διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, προσαρμόζει τη μάσκα προσώπου της κατά τη διάρκεια ακρόασης της Γερουσίας στην Ουάσιγκτον στις 18 Μαρτίου 2021. (Susan Walsh/AP Photo)

74% των κρουσμάτων COVID-19 από το ξέσπασμα της Μασαχουσέτης ήταν πλήρως εμβολιασμένοι: Μελέτη

Ένα ξέσπασμα COVID-19 σε κομητεία της Μασαχουσέτης τον Ιούλιο εκδηλώθηκε κυρίως μεταξύ των εμβολιασμένων, προκαλώντας φόβους ότι μια μετάλλαξη του ιού του ΚΚΚ μπορεί να επηρεάσει αυτό το κομμάτι του πληθυσμού περισσότερο από άλλα στελέχη.

Από τα 469 κρούσματα που εντοπίστηκαν στην κομητεία Barnstable, το 74% εμφανίστηκε μεταξύ των πλήρως εμβολιασμένων, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.

Η γονιδιωματική αλληλουχία 133 ασθενών έδειξε ότι οι περισσότεροι από αυτούς μολύνθηκαν με την παραλλαγή Δέλτα του ιού του ΚΚΚ (Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα).

Το μεγαλύτερο μέρος των μολυσμένων ανθρώπων δεν χρειάστηκε νοσοκομειακή περίθαλψη, αλλά μεταξύ των πέντε που χρειάστηκαν, τέσσερις είχαν εμβολιαστεί πλήρως.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), βοήθησε τους υπαλλήλους της υπηρεσίας να αλλάξουν τις οδηγίες για τη χρήση μάσκας.

Αξιωματούχοι του CDC ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι ακόμη και τα εμβολιασμένα άτομα πρέπει να φορούν μάσκα σε εσωτερικούς χώρους, μια απότομη αλλαγή σε σχέση με τρεις μήνες πριν.

Το CDC δεν μπόρεσε να παραπέμψει σε δημοσιευμένα δεδομένα τη στιγμή της ανακοίνωσής του, αν και ένα εσωτερικό έγγραφο που διέρρευσε την Πέμπτη επισήμανε ορισμένες δημοσιευμένες μελέτες, καθώς και τα τότε αδημοσίευτα δεδομένα από τη Μασαχουσέτη.

Ο οργανισμός συνέστησε τόσο οι εμβολιασμένοι όσο και οι μη εμβολιασμένοι να καλύπτουν το πρόσωπό τους σε εσωτερικούς χώρους σε περιοχές με υψηλή ή σημαντική μετάδοση του ιού του ΚΚΚ. Περισσότερες από τις μισές κομητείες στην Αμερική πληρούν έναν από αυτούς τους χαρακτηρισμούς.

Οι ερευνητές, ωστόσο, δήλωσαν ότι η έρευνά τους δείχνει ότι, ανεξαρτήτου περιοχής, οι άνθρωποι θα πρέπει να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς χώρους.

«Τα ευρήματα αυτής της έρευνας υποδηλώνουν ότι ακόμη και περιοχές χωρίς ουσιαστική ή υψηλή μετάδοση COVID-19 μπορεί να χρειαστεί να εξετάσουν την επέκταση στρατηγικών πρόληψης, συμπεριλαμβανομένης της μάσκας σε δημόσιους χώρους, ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού, δεδομένου του πιθανού κινδύνου μόλυνσης κατά τη συμμετοχή σε μεγάλες δημόσιες συγκεντρώσεις που περιλαμβάνουν ταξιδιώτες από πολλές περιοχές με διαφορετικά επίπεδα μετάδοσης», έγραψαν.

Μερικοί από τους ερευνητές είναι αξιωματούχοι του CDC. Άλλοι είναι στο Τμήμα Δημόσιας Υγείας της Μασαχουσέτης, το οποίο αρνήθηκε να δώσει μια συνέντευξη σχετικά με τα ευρήματα.

Τα κρούσματα στην κομητεία Barnstable προήλθαν από καλοκαιρινές εκδηλώσεις και μεγάλες δημόσιες συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 3 Ιουλίου και 17 Ιουλίου, ανέφεραν οι ερευνητές στη μελέτη.

Ένα γράφημα από μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε από το CDC δείχνει ότι πολλά από τα κρούσματα COVID-19 που συνδέονται με ένα ξέσπασμα στην κομητεία Barnstable της Μασαχουσέτης, αυτόν τον μήνα ήταν μεταξύ των εμβολιασμένων. (CDC)

 

Οι εκδηλώσεις προσέλκυσαν χιλιάδες τουρίστες στην περιοχή.

Ο μέσος όρος των κρουσμάτων COVID-19 στην κομητεία αυξήθηκε κατακόρυφα από τις 3 Ιουλίου έως τις 17 Ιουλίου.

Χρησιμοποιώντας το ιστορικό ταξιδιών από το κρατικό σύστημα επιτήρησης COVID-19, οι αξιωματούχοι εντόπισαν ένα σύνολο κρουσμάτων μεταξύ των κατοίκων της Μασαχουσέτης. Επιπλέον κρούσματα εντοπίστηκαν από τοπικούς υγειονομικούς υπαλλήλους.

Το σύνολο κρουσμάτων καθορίστηκε με θετικό τεστ COVID-19 εντός 14 ημερών από το ταξίδι ή την κατοικία στην κομητεία Barnstable από τις 3 Ιουλίου.

Μέχρι τις 26 Ιουλίου, 469 κρούσματα COVID-19 εντοπίστηκαν μεταξύ των κατοίκων της πολιτείας, με ημερομηνίες θετικών δειγμάτων που κυμαίνονταν από τις 6 Ιουλίου έως τις 25 Ιουλίου.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η πλειοψηφία ήταν πλήρως εμβολιασμένοι, ένας όρος που αναφέρεται σε άτομα που έχουν λάβει δύο δόσεις εμβολίων Moderna ή Pfizer ή μία δόση Johnson & Johnson.

Τα αρχικά δεδομένα – τιμές κατωφλίου κύκλου αλυσιδωτής αντίδρασης από ορισμένα δείγματα – δείχνουν ότι το ιικό φορτίο των εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων περιπτώσεων είναι παρόμοιο, είπαν οι ερευνητές. Ωστόσο, είπαν ότι απαιτούνται μικροβιολογικές μελέτες για να επιβεβαιωθούν αυτά τα ευρήματα.

Επιπλέον, η Infectious Disease Society of America και η Ένωση Μοριακής Παθολογίας δήλωσαν νωρίτερα φέτος ότι τέτοιες τιμές «δεν πρέπει να θεωρούνται ποσοτικά μέτρα του ιικού φορτίου».

Παρόλα αυτά, τα ευρήματα ήταν μεταξύ εκείνων που χρησιμοποιήθηκαν από το CDC για να δικαιολογήσουν την ξαφνική αλλαγή αυτής της εβδομάδας. Εκεί που έλεγαν στους εμβολιασμένους ότι δεν χρειάζεται να φορούν μάσκα οπουδήποτε, τώρα τους λένε να φορέσουν μάσκα σε εσωτερικούς χώρους.

Τα δεδομένα δείχνουν «ότι η μόλυνση Δέλτα είχε ως αποτέλεσμα παρόμοια υψηλά ιικά φορτία SARS-CoV-2 σε εμβολιασμένα και μη εμβολιασμένα άτομα», δήλωσε η Δρ. Ροσέλ Βαλένσκι, διευθύντρια του CDC, σε δήλωση την Παρασκευή.

«Τα υψηλά ιικά φορτία υποδηλώνουν αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης και προκαλούν ανησυχία ότι, σε αντίθεση με άλλες μεταλλάξεις, τα εμβολιασμένα άτομα που έχουν μολυνθεί από την Δέλτα μπορούν να μεταδώσουν τον ιό. Αυτό το εύρημα αφορά και ήταν μια κεντρική ανακάλυψη που οδήγησε στην ενημερωμένη οδηγία μάσκας του CDC».

Η σύσταση δεν είναι δεσμευτική, αλλά οι συμβουλές του CDC υιοθετούνται ευρέως από κομητείες, πολιτείες και επιχειρήσεις.

Η άνοδος των κρουσμάτων στο Provincetown, μέρος της κομητείας Barnstable, ώθησε τους αξιωματούχους της πόλης νωρίτερα αυτή την εβδομάδα να υιοθετήσουν εντολή μάσκας σε εσωτερικούς χώρους.

Η εντολή θα μεταφερθεί σε συμβουλευτική όταν το ημερήσιο θετικό ποσοστό δοκιμών παραμείνει κάτω του 3% για τουλάχιστον πέντε ημέρες, σύμφωνα με τον διαχειριστή της πόλης Άλεξ Μορς.

Ενώ οι εμβολιασμένοι πρέπει να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς χώρους, οι μη εμβολιασμένοι, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών κάτω των 12 ετών, πρέπει να φορούν μάσκες σε υπαίθριους πολυσύχναστους χώρους καθώς και σε εσωτερικούς χώρους.

Η Epoch Times ονομάζει τον νέο κορωνοϊό, ο οποίος προκαλεί την ασθένεια COVID-19, ιό του ΚΚΚ διότι η συγκάλυψη και η κακοδιαχείριση του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος επέτρεψαν στον ιό να εξαπλωθεί σε ολόκληρη την Κίνα και να προκαλέσει μια παγκόσμια πανδημία.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε