Τρίτη, 16 Ιούλ, 2024
Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν μιλάει με δημοσιογράφους πριν αναχωρήσει από τον Λευκό Οίκο με το Marine One στην Ουάσιγκτον στις 17 Μαρτίου 2023. (Anna Moneymaker/Getty Images)

«Αυτό δεν είναι αλήθεια»: O Μπάιντεν αρνείται ότι η οικογένεια έλαβε χρήματα από κινεζική εταιρεία

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διέψευσε την Παρασκευή τους ισχυρισμούς ότι ένας συνεργάτης του γιου του Χάντερ Μπάιντεν μετέφερε πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια σε μέλη της οικογένειάς του από μια κινεζική ενεργειακή εταιρεία.

Η απάντηση του Μπάιντεν ήρθε μετά τη δημοσιοποίηση από την Επιτροπή Εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων υπό την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος πληροφοριών από οικονομικά έγγραφα που δείχνουν ότι ο Ρόμπινσον «Ρομπ» Γουόκερ διέθεσε χρήματα σε μέλη της οικογένειας Μπάιντεν αφού η State Energy HK Limited έστελνε 3 εκατομμύρια δολάρια σε λογαριασμό στο όνομά του.

Η επιτροπή κάλεσε επίσης τον Γουόλκερ για να καταθέσει.

Μία δημοσιογράφος του αδελφού μέσου ενημέρωσης των Epoch Times, NTD, έθεσε την ερώτηση στον Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο πριν ο πρόεδρος επιβιβαστεί στο Marine One για να κατευθυνθεί στο σπίτι του στο Γουίλμινγκτον του Ντελαγουέαρ για το Σαββατοκύριακο.

«Κάποια αντίδραση στο υπόμνημα των Δημοκρατικών της Βουλής των Αντιπροσώπων για τις συναλλαγές της οικογένειάς σας, κύριε;» ρώτησε η ανταποκρίτρια του NTD για τον Λευκό Οίκο Ίρις Τάο.

«Οι συναλλαγές της οικογένειάς μου;» ρώτησε ο Μπάιντεν.

«Ναι. Αποκαλύπτοντας ότι ο επιχειρηματικός συνεργάτης του Χάντερ Μπάιντεν έστειλε πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια σε τρία μέλη της οικογένειάς σας. Κάποια αντίδραση σε αυτή την αναφορά;» ρώτησε η Τάο.

«Αυτό δεν είναι αλήθεια», είπε ο Μπάιντεν.

 

Η Επιτροπή Εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων ζητά την κατάθεση του Γουόκερ

Την Παρασκευή, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας Τζέιμς Κόμερ έστειλε επιστολή στον Γουόλκερ ζητώντας του να εμφανιστεί για μια απομαγνητοφωνημένη συνέντευξη ενώπιον της επιτροπής και ζητώντας την επιβεβαίωσή του μέχρι τις 24 Μαρτίου.

Σύμφωνα με το γραφείο του Κόμερ, τα κληθέντα οικονομικά αρχεία αποκαλύπτουν ότι από το 2015 έως το 2017, τα μέλη της οικογένειας Μπάιντεν -Χάντερ Μπάιντεν, Τζέιμς Μπάιντεν, Χάλι Μπάιντεν και ένας άγνωστος «Μπάιντεν»– και οι εταιρείες τους έλαβαν συνολικά πάνω από 1,3 εκατομμύρια δολάρια σε πληρωμές από λογαριασμούς που σχετίζονται με τον Γουόκερ.

«Οι περισσότερες από τις πληρωμές προς την οικογένεια Μπάιντεν έγιναν αφού ο Ρομπ Γουόκερ έλαβε έμβασμα ύψους 3 εκατομμυρίων δολαρίων από κινεζική εταιρεία ενέργειας», ανέφερε το γραφείο του Κόμερ.

Σύμφωνα με την επιτροπή Εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων, σε πρόσφατη αποκάλυψη διαπιστώθηκε ότι την 1η Μαρτίου 2017, η State Energy HK Limited έστελνε 3 εκατομμύρια δολάρια στην Robinson Walker LLC του Γουάλκερ. Στη συνέχεια, οι πληρωμές στάλθηκαν σταδιακά σε λογαριασμούς της οικογένειας Μπάιντεν, στους οποίους συμπεριλαμβάνονταν λογαριασμοί που ανήκαν στους Χάντερ, Τζέιμς και Χάλι Μπάιντεν, από τον Μάρτιο έως τον Μάιο του 2017.

«Αφού ο λογαριασμός Robinson Walker, LLC έλαβε 3 εκατομμύρια δολάρια από την State Energy HK Limited, τα μέλη της οικογένειας Μπάιντεν και οι εταιρείες τους άρχισαν να λαμβάνουν σταδιακά πληρωμές σε διάστημα περίπου τριών μηνών», αναφέρεται σε υπόμνημα της επιτροπής. «Στους αποδέκτες των χρημάτων περιλαμβάνονταν η Χάλι Μπάιντεν καθώς και εταιρείες που συνδέονται με τον Χάντερ και τον Τζέιμς Μπάιντεν».

 

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, με τον γιο του Χάντερ Μπάιντεν, φτάνει στην αεροπορική βάση της Εθνικής Φρουράς Hancock Field της Νέας Υόρκης, στις 4 Φεβρουαρίου 2023. (Andrew Caballero-Reynolds/AFP via Getty Images)

 

Ένας άγνωστος τραπεζικός λογαριασμός με την ταυτότητα «Μπάιντεν» έλαβε επίσης πληρωμές μέχρι περίπου 70.000 δολάρια, σύμφωνα με το υπόμνημα. Δεν είναι σαφές ποιος διαχειριζόταν αυτόν τον λογαριασμό.

Αν και οι Ρεπουμπλικάνοι υποστήριξαν ότι οι μεταφορές ήταν απόδειξη ότι μια κινεζική κρατική εταιρεία ενέργειας συνδέεται με την οικογένεια Μπάιντεν, οι επιστολές τους ανέφεραν μόνο ότι τα κεφάλαια μεταφέρθηκαν από τον λογαριασμό του Γουόκερ στους λογαριασμούς της οικογένειας Μπάιντεν τον Μάρτιο του 2017. Δεν προσκομίστηκαν άμεσα στοιχεία που να δείχνουν ότι τα χρήματα προέρχονταν από την Κίνα.

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου επέκρινε τα ευρήματα του Κόμερ και υποστήριξε ότι η έρευνα για την οικογένεια Μπάιντεν ήταν χάσιμο χρόνου. Ο εκπρόσωπος ξεχώρισε τη Χάλι Μπάιντεν ως άδικα στοχοποιημένη από τους Ρεπουμπλικάνους. Εκπρόσωπος των δικηγόρων του Χάντερ Μπάιντεν απέρριψε τους ισχυρισμούς του Κόμερ στο Fox News ως αβάσιμη συνωμοσία, αλλά επιβεβαίωσε ότι έγιναν πληρωμές προς τον Χάντερ, τον θείο του και τη Χάλι Μπάιντεν.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Twitter @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε