Παρασκευή, 01 Μαρ, 2024

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Μπιλ Γκέιτς θέλει να «επανεκκινήσει» το σύστημα τροφίμων

Είναι όλα μέρος του σχεδίου της Μεγάλης Επανεκκίνησης (The Great Reset) – κοιτάξτε μόνο ποιος επένδυσε μισό δισεκατομμύριο δολάρια σε αυτό το μεγάλο διαδικτυακό κατάστημα λιανικής πώλησης τροφίμων, καθώς η κυβέρνηση ετοιμάζεται να περιορίσει ριζικά την κτηνοτροφία και την παραγωγή κρέατος.

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

  • Στις αρχές Ιουνίου του 2022, η κυβέρνηση της Ολλανδίας ανακοίνωσε ότι θα μειώσει το μέγεθος των κτηνοτροφικών κοπαδιών στη χώρα κατά 30% για να τηρήσει τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη ρύπανση από άζωτο και αμμωνία
  • Σύμφωνα με το μέλος του ολλανδικού κοινοβουλίου Τιερί Μπάουντετ, η κυβέρνηση ακολουθεί το σχέδιο της Μεγάλης Επανεκκίνησης, το οποίο απαιτεί την αποδυνάμωση της χώρας, την μεγαλύτερη εξάρτησή της από τις εισαγωγές τροφίμων και την άμβλυνση του εθνικισμού με την υποδοχή περισσότερων μεταναστών. Για να δημιουργήσουν χώρο για τη στέγαση των μεταναστών, πρέπει να πάρουν γη από τους αγρότες
  • Η νεοδιορισθείσα υπουργός για τη φύση και την πολιτική για το άζωτο, Κριστιάν βαν ντερ Ουάλ, είναι παντρεμένη με τον Πιέτ βαν ντερ Ουάλ, ο οποίος μαζί με τον αδελφό του έχουν επενδύσει σημαντικά στη μεγάλη διαδικτυακή εταιρεία λιανικής πώλησης τροφίμων Picnic. Τον Σεπτέμβριο του 2021, ο Μπιλ Γκέιτς επένδυσε περίπου μισό δισεκατομμύριο δολάρια στην Picnic, αποτελώντας έτσι έναν από τους κύριους επενδυτές της. Η συμμετοχή του Γκέιτς έχει εγείρει ερωτήματα σχετικά με τη διαφθορά της κυβέρνησης
  • Την ίδια στιγμή που η ολλανδική κυβέρνηση ετοιμάζεται να περιορίσει ριζικά την κτηνοτροφία και την παραγωγή κρέατος, ο Γκέιτς καταβροχθίζει αγροτικές εκτάσεις στην πατρίδα του. Παρά το γεγονός ότι οι τιμές της γης βρίσκονται σε επίπεδα ρεκόρ, ο Γκέιτς αγόρασε τον Ιούνιο του 2022 μια πατατοκαλλιέργεια 2.100 στρεμμάτων στη Βόρεια Ντακότα, με αποτέλεσμα το συνολικό μερίδιο γης που κατέχει το Red River Trust των Γκέιτς να ξεπεράσει τα 270.000 στρέμματα
  • Ο Γκέιτς ισχυρίζεται ότι σκοπεύει να μισθώσει τη γεωργική γη σε αγρότες. Εξετάζοντας την προοπτική της Μεγάλης Επανεκκίνησης, φαίνεται λοιπόν ότι ο Γκέιτς μπορεί να εμπλέκεται στο ίδιο είδος σχεδίου μετατόπισης του πλούτου όπως η BlackRock και άλλοι επενδυτικοί όμιλοι που αγοράζουν μονοκατοικίες και τις μετατρέπουν σε ενοικιαζόμενα. Ο τελικός στόχος είναι να εξαλειφθεί κάθε ιδιωτική ιδιοκτησία και να μετατραπεί ο πληθυσμός σε δουλοπάροικους.

Στις αρχές Ιουνίου του 2022, η κυβέρνηση της Ολλανδίας ανακοίνωσε ότι θα μειώσει το μέγεθος των κτηνοτροφικών κοπαδιών στη χώρα κατά 30% για να συμμορφωθεί με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη ρύπανση από άζωτο και αμμωνία.1,2 Ως αποτέλεσμα αυτής της «πράσινης» πολιτικής, πολλοί αγρότες θα βγουν από την αγορά3 και έχουν συγκεντρωθεί σε διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα.

Αυτό είναι σημαντικό γιατί πολλοί ίσως δεν συνειδητοποιούν ότι, παρόλο που η Ολλανδία είναι μια μικρή χώρα, είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας γεωργίας στον κόσμο, μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες.4 Όπως και με τις τρέχουσες ενεργειακές ελλείψεις, οι αναγκαστικές μειώσεις στη γεωργία και την παραγωγή τροφίμων λέγεται ότι είναι ένα «αναπόφευκτο» μέρος της Πράσινης Ατζέντας για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα, του εδάφους και των υδάτων.5

Σε δημόσια δήλωσή της σχετικά με τους νέους στόχους εκπομπών, η ολλανδική κυβέρνηση παραδέχθηκε μάλιστα ότι «Το ειλικρινές μήνυμα … είναι ότι δεν μπορούν όλοι οι αγρότες να συνεχίσουν την επιχείρησή τους».6 

Σαφής περίπτωση διαφθοράς;

Οι περιορισμοί στο άζωτο για τους κτηνοτρόφους έχουν μπερδέψει πολλούς. Γιατί η κυβέρνηση να περιορίσει τη γεωργία σε μια εποχή που η έλλειψη τροφίμων και η πείνα διαφαίνονται στον ορίζοντα παγκοσμίως; Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν συγκρούσεις συμφερόντων στην ολλανδική κυβέρνηση που μπορούν να βοηθήσουν στην εξήγηση αυτής της παράλογης κίνησης.7

Η νεοδιορισθείσα υπουργός για τη φύση και την πολιτική για το άζωτο (η οποία δημιούργησε τους κανονισμούς για το άζωτο και είναι υπεύθυνη για την επίβλεψη των περικοπών στη γεωργία), Κριστιάν βαν ντερ Ουάλ-Ζέγκελινκ, είναι παντρεμένη με τον Πιέτ βαν ντερ Ουάλ, ο οποίος μαζί με τον αδελφό του, Μπούκε βαν ντερ Ουάλ, είναι ιδιοκτήτες μιας τεράστιας αλυσίδας σούπερ μάρκετ με την ονομασία Boni.

Όπως σημειώνει το The Conservative Treehouse,8 «όταν οι Ολλανδοί αγρότες πωλούν προϊόντα στην Boni χρηματοδοτούν άμεσα τον πλούτο της υπουργού της κυβέρνησης που επιδιώκει να καταστρέψει τα προς το ζην τους».

Η οικογένεια βαν ντερ Ουάλ έχει επίσης επενδύσει σημαντικά σε μια μεγάλη διαδικτυακή εταιρεία λιανικής πώλησης τροφίμων που ονομάζεται Picnic. Η Picnic αγοράζει τρόφιμα σε τιμές χονδρικής απευθείας από την Boni, γεγονός που ελαχιστοποιεί το λειτουργικό της κόστος. Η Picnic λειτουργεί ουσιαστικά ως υπηρεσία παράδοσης κατ’ οίκον για την Boni.

Τον Σεπτέμβριο του 2021, ο Μπιλ Γκέιτς εισήλθε στην ολλανδική επιχείρηση. Επένδυσε περίπου μισό δισεκατομμύριο δολάρια στην Picnic, αποτελώντας έτσι έναν από τους κύριους επενδυτές της.9 Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Picnic επικεντρώνεται στην πώληση των ψεύτικων «τροφίμων» στα οποία έχει επενδύσει και τα οποία προωθεί ο Γκέιτς, ιδίως την απομίμηση βοδινού κρέατος.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Picnic, Μιχιέλ Μούλερ, ένας Ολλανδός ακτιβιστής της κλιματικής αλλαγής, έχει επίσης ορκιστεί δημοσίως να «αλλάξει ολόκληρο το σύστημα τροφίμων» ώστε να συνάδει με βιώσιμους στόχους,10 κάτι που ταιριάζει απόλυτα με την ατζέντα του Γκέιτς.

Η ισχυρή σύσταση για την αντικατάσταση του βοδινού κρέατος με ψεύτικο κρέας διατυπώθηκε στο βιβλίο του Γκέιτς «How to Avoid a Climate Disaster: The Solutions We Have and the Breakthroughs We Need» (Πώς να αποφύγουμε μια κλιματική καταστροφή: Οι λύσεις που έχουμε και οι ανακαλύψεις που χρειαζόμαστε), που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2021.11 Σε συνέντευξή του στο MIT Technology Review, πρότεινε επίσης ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να μάθουν να συμπαθούν το ψεύτικο κρέας και, αν η αντίσταση συνεχιστεί, ίσως χρειαστούν κανονισμοί για να εξαναγκαστεί η αλλαγή.12

Σύμφωνα με το The Countersignal,13 «πολλοί που συμμετέχουν στις συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες των αγροτών στην Ολλανδία δήλωσαν ανοιχτά ότι πιστεύουν ότι ο Γκέιτς μπορεί να είναι εν μέρει υπεύθυνος για την προώθηση πρόσθετων νόμων για το κλίμα». Περιέργως, στις 10 Ιουλίου 2022, μια μεγάλη εγκατάσταση παράδοσης της Picnic στο Άλμελο της Ολλανδίας κάηκε ολοσχερώς κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες.14,15,16

Γιατί να ξεφορτωθούμε τους αγρότες εν μέσω αυξανόμενης επισιτιστικής ανασφάλειας;

Η προσπάθεια να απαλλαγούν οι Ολλανδοί από τους κτηνοτρόφους έχει πραγματικά νόημα μόνο αν τη δει κανείς από την οπτική γωνία των παγκοσμιοποιητών, με το βλέμμα στη Μεγάλη Επανεκκίνηση, τη Νέα Πράσινη Συμφωνία (Green New Deal), την Ατζέντα 2030 και τους συναφείς Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainable Development Goals).

«Σύμφωνα με το μέλος του ολλανδικού κοινοβουλίου Τιερί Μπάουντετ, η ολλανδική κυβέρνηση ακολουθεί το σχέδιο της Μεγάλης Επανεκκίνησης, το οποίο απαιτεί την αποδυνάμωση της χώρας, τη μεγαλύτερη εξάρτησή της από τις εισαγωγές τροφίμων και την άμβλυνση του εθνικισμού με την υποδοχή περισσότερων μεταναστών. Για να δημιουργήσουν χώρο για τη στέγαση των μεταναστών, πρέπει να πάρουν γη από τους αγρότες».

Πράγματι, σύμφωνα με το μέλος του ολλανδικού Κοινοβουλίου Τιερί Μπάουντετ (βίντεο παραπάνω), αυτό είναι στην πραγματικότητα το νόημα των περιορισμών στο άζωτο. Η ολλανδική κυβέρνηση ακολουθεί το σενάριο της Μεγάλης Επανεκκίνησης, λέει, το οποίο απαιτεί την αποδυνάμωση της χώρας, καθιστώντας την λιγότερο ανεξάρτητη και περισσότερο εξαρτημένη από τις εισαγωγές τροφίμων.

Το σενάριο της Μεγάλης Επανεκκίνησης απαιτεί επίσης την αποδυνάμωση του εθνικισμού και την αποδυνάμωση των συνόρων με την υποδοχή περισσότερων μεταναστών, και για να δημιουργήσουν χώρο για τη στέγαση των μεταναστών, πρέπει να πάρουν γη από τους αγρότες. Έτσι, οι νέοι κανόνες για το άζωτο είναι ουσιαστικά ο προάγγελος μιας αρπαγής γης. Σκοπεύουν να βγάλουν τους αγρότες από την αγορά, ώστε να μπορέσουν να πάρουν τη γη τους και να τη στοιβάξουν γεμάτη με πολυκατοικίες χαμηλού εισοδήματος, με κρατική βοήθεια.

Πέρα από αυτό, οι αγρότες αποτελούν επίσης απειλή για τους τεχνοκράτες ελιτιστές, επειδή δεν χρειάζεται να βασίζονται στην κυβέρνηση για τα βασικά, όπως η τροφή και η στέγη, και μπορούν να επιτρέψουν σε αυτούς που αγοράζουν τα τρόφιμά τους να διατηρήσουν και την ανεξαρτησία τους.

Το σχέδιο των παγκοσμιοποιητών είναι να εξαλείψουν την πρόσβαση σε όσο το δυνατόν περισσότερη πραγματική τροφή και να αντικαταστήσουν τα φυσικά τρόφιμα με πατενταρισμένα τρόφιμα, έτσι ώστε ο πληθυσμός να εξαρτηθεί πλήρως από αυτά για την επιβίωσή του. Σε αυτό το σημείο, είναι εύκολο να ελεγχθούν. Η εξάλειψη των ανεξάρτητων παραγωγών τροφίμων – των αγροτών – είναι επομένως το κλειδί για την τελική επιτυχία της παγκοσμιοποιητικής συμμορίας.

Ο Γκέιτς καταβροχθίζει τη γεωργική γη ενώ προωθεί τα ψεύτικα τρόφιμα

Την ίδια στιγμή που η ολλανδική κυβέρνηση ετοιμάζεται να περιορίσει ριζικά την κτηνοτροφία και την παραγωγή κρέατος – πιθανότατα με τις ευλογίες του Γκέιτς, αν όχι λόγω της επιρροής του – ο Γκέιτς καταβροχθίζει αγροτικές εκτάσεις στην πατρίδα του.

Παρά το γεγονός ότι οι τιμές της γης βρίσκονται σε επίπεδα ρεκόρ, ο Γκέιτς αγόρασε τον Ιούνιο του 2022 μια φάρμα πατάτας 2.100 στρεμμάτων στη Βόρεια Ντακότα, με αποτέλεσμα το συνολικό μερίδιο γης που κατέχει το Red River Trust του Γκέιτς να ξεπεράσει τα 270.000 στρέμματα – από περίπου 242.000 στρέμματα στα μέσα Σεπτεμβρίου 2021.

Ο παρακάτω χάρτης, από το AgWeb17 , δείχνει την κατανομή των ιδιοκτησιών του σε γη πριν από την απόκτηση της Βόρειας Ντακότα. Όπως μπορείτε να δείτε, η συντριπτική πλειονότητα είναι γεωργική γη.

Σχέδιο Γκέιτς: Μετατροπή των αγροτών σε σύγχρονους δουλοπάροικους

Ωστόσο, όπως αναφέρει το AgWeb στα τέλη Ιουνίου 2022, ο Γκέιτς δεν έτυχε θερμής υποδοχής:18

«Η Βόρεια Ντακότα φιλοξενεί “εταιρικούς γεωργικούς νόμους” που απαγορεύουν [sic] σε εταιρείες και εταιρείες περιορισμένης ευθύνης να κατέχουν και να μισθώνουν αγροκτήματα και ράντζα. Με τη νέα αγορά γεωργικών εκτάσεων ύψους 13,5 εκατομμυρίων δολαρίων από τους Γκέιτς, οι κάτοικοι της Βόρειας Ντακότα – συμπεριλαμβανομένου του γενικού εισαγγελέα – ανησυχούν ότι η πώληση παραβιάζει τον νόμο της πολιτείας. Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Βόρειας Ντακότα απέστειλε επιστολή στην Red River Trust την Τρίτη, προειδοποιώντας τον διαχειριστή για τον νόμο περί γης της Βόρειας Ντακότα.

«Το γραφείο μας πρέπει να επιβεβαιώσει τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία σας χρησιμοποιεί αυτή τη γη και αν η χρήση αυτή πληροί κάποια από τις νόμιμες εξαιρέσεις, όπως η εξαίρεση για επιχειρηματικούς σκοπούς», έγραψε ο Ντρου Ρίγκλεϊ, γενικός εισαγγελέας της Βόρειας Ντακότα».

Το MoneyWise19 κάλυψε την ιστορία, αναφέροντας ότι μέχρι τις 5 Ιουλίου 2022, ο Γκέιτς είχε εξασφαλίσει νομική έγκριση για την αγορά της φάρμας του – μια απόφαση που έχει προκαλέσει την οργή πολλών κατοίκων της Βόρειας Ντακότα, οι οποίοι δεν πιστεύουν ότι ο Γκέιτς έχει καλές προθέσεις.

Σύμφωνα με το MoneyWise, «ο νόμος κατά της εταιρικής γεωργίας επιτρέπει σε μεμονωμένα καταπιστεύματα να κατέχουν γεωργικές εκτάσεις, εάν αυτές μισθώνονται σε αγρότες – και αυτό σχεδιάζει να κάνει η εταιρεία του Γκέιτς». Εξετάζοντας την προοπτική της Μεγάλης Επανεκκίνησης, φαίνεται ότι η Γκέιτς μπορεί να εμπλέκεται στο ίδιο είδος ανατρεπτικού σχεδίου μετατόπισης του πλούτου όπως η BlackRock και άλλοι επενδυτικοί όμιλοι που αγοράζουν μονοκατοικίες. 

Τις αγοράζουν, συχνά χωρίς να τις δουν και σε τιμές υψηλότερες της αγοράς, με σκοπό να τις μετατρέψουν σε ενοικιαζόμενες. Και αυτό αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Μεγάλης Επανεκκίνησης και των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

Η πρόθεση είναι να εξαλειφθεί κάθε ιδιωτική ιδιοκτησία και να μετατραπεί ο πληθυσμός σε σύγχρονους δουλοπάροικους. «Δουλοπάροικος» είναι ένας όρος που περιγράφει ανθρώπους που υποχρεούνται να εργάζονται για τον «κύριο» στον οποίο ανήκει η γη στην οποία ζουν, ή οι οποίοι με άλλο τρόπο υποαμείβονται, υπερεργάζονται ή υφίστανται εκμετάλλευση με κάποιο τρόπο.

Αυτό θα συμβεί σε όλους μας, μια μέρα, αν ο κόσμος δεν ξυπνήσει και δεν αρνηθεί να ακολουθήσει τα σχέδια της Μεγάλης Επανεκκίνησης της παγκοσμιοποιητικής συμμορίας. Το δράμα των Ολλανδών αγροτών είναι μόνο η αρχή.

Δημοσιεύθηκε αρχικά στο Mercola.com

Πηγές και αναφορές:

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο είναι οι απόψεις του συγγραφέα και δεν αντανακλούν απαραίτητα τις απόψεις της Epoch Times. Η Epoch Times καλωσορίζει την επαγγελματική συζήτηση και τη φιλική αντιπαράθεση.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε