Χρόνος εκτέλεσης: 30′
Χρόνος αναμονής: 120′
Χρόνος ψησίματος: 30′
Κάνει 8 μερίδες
Συστατικά
• 150 γρ. κάσιους
Για τη βάση
• 100 γρ. βρόμη
• 170 γρ. αμύγδαλα, ωμά
• 50 γρ. λάδι καρύδας
• 70 γρ. χουρμάδες, απυρήνωτοι
• 1 πρέζα αλάτι
Για την κρέμα
• 120 γρ. χυμό λεμονιού
• 10 γρ. κορν φλάουρ
• 200 γρ. κρέμα καρύδας
• 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
• 40 γρ. σιρόπι αγαύης
• 2 κ.γ. κουρκουμά, σε σκόνη
• ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
• 1 πρέζα αλάτι
Για τη σύνθεση
• 50 γρ. μαύρα μούρα (blackberries)
• 50 γρ. σμέουρα (raspberries)
• 10 γρ. ινδοκάρυδο
• φύλλα δυόσμου
Μέθοδος Εκτέλεσης
• Βάζουμε σε ένα μπολ τα κάσιους, προσθέτουμε βραστό νερό μέχρι να καλυφθούν, και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 2 ώρες.
• Στραγγίζουμε τα κάσιους.
Για τη βάση
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170o C στον αέρα.
• Βάζουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια τη βρόμη, τα αμύγδαλα, και χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν.
• Προσθέτουμε το λάδι καρύδας, τους χουρμάδες, το αλάτι, και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
• Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί 20×20 εκ. που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.
• Ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά.
Για την κρέμα
• Βάζουμε τα κάσιους στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και τα χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν εντελώς.
• Βάζουμε σε ένα μπολ τον χυμό λεμονιού, το κορν φλάουρ, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ.
• Ρίχνουμε το μείγμα του χυμού στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και προσθέτουμε την κρέμα καρύδας, το εκχύλισμα βανίλιας, το σιρόπι αγαύης, τον κουρκουμά, το ξύσμα λεμονιού και το αλάτι.
• Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
• Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί με τη βάση και ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά.
• Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
• Τοποθετούμε από πάνω τα φρούτα, πασπαλίζουμε με το ινδοκάρυδο και διακοσμούμε με φύλλα δυόσμου.
• Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Πηγή: akispetretzikis.com
Για περισσότερες συνταγές επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Άκη Πετρετζίκη