Κυριακή, 03 Μαρ, 2024
Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα στο νοσοκομείο του Μπίρμινγκχαμ τον Μάρτιο του 2019. (Στιγμιότυπο οθόνης από τους The Epoch Times/ Google Maps)

Αλαμπάμα: Ομάδα υγειονομικής περίθαλψης διακόπτει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για το προσωπικό

Μια ομάδα υγειονομικής περίθαλψης της Αλαμπάμα ανέστειλε το σχέδιό της για επιβολή υποχρεωτικού εμβολιασμού για το προσωπικό της, λέγοντας ότι πρέπει να ακολουθήσει το νόμο και να περιμένει λεπτομερείς ομοσπονδιακές οδηγίες.

Αντιμετωπίζοντας την απειλή μιας αγωγής, το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα στο Σύστημα Υγείας του Μπέρμιγχαμ (UAB) ανακοίνωσε ότι σταμάτησε να απαιτεί από τους υγειονομικούς να εμβολιαστούν κατά της COVID-19, μιας ασθένειας που προκαλείται από τον ιό του ΚΚΚ (Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα).

«Ο Πρόεδρος [Τζο] Μπάιντεν εξέδωσε εκτελεστικό διάταγμα στις 9 Σεπτεμβρίου, αναφέροντας ότι οι ομοσπονδιακοί κανόνες και κανονισμοί θα εκδοθούν τις προσεχείς εβδομάδες, οι οποίες θα απαιτούν εμβόλια COVID για τους υγειονομικούς που λαμβάνουν χρηματοδότηση Medicare ή Medicaid. Επειδή το σύστημα υγείας UAB πρέπει να ακολουθήσει τον ομοσπονδιακό νόμο, το σύστημα υγείας UAB θα αφαιρέσει την πολιτική εμβολίων του αυτή τη στιγμή», δήλωσε η Σάρα Ναφζίγκερ, MD, ανώτερη αντιπρόεδρος της UAB Medicine, σε δήλωση που εκδόθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου.

«Το σύστημα υγείας UAB θα περιμένει τις λεπτομερείς ομοσπονδιακές οδηγίες για την ανάπτυξη μιας πολιτικής αντικατάστασης εμβολίων, προκειμένου να διασφαλιστεί η πλήρης συμμόρφωση με τον ομοσπονδιακό νόμο», πρόσθεσε η Ναφζίγκερ.

Τον Αύγουστο, η Ναφζίγκερ ανακοίνωσε ότι οι υπάλληλοι του συστήματος υγείας UAB και τα άτομα που εργάζονται στο νοσοκομείο και τις κλινικές της θα πρέπει να εμβολιαστούν πλήρως μέχρι τις 12 Νοέμβρη.

Ως ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες της Αλαμπάμα, το σύστημα υγείας UAB απασχολεί άμεσα πάνω από 20.000 άτομα πλήρους και μερικής απασχόλησης.

Μια συντηρητική εταιρεία δημοσίου συμφέροντος, το Alabama Center for Law and Liberty (ACLL), απαίτησε από την ομάδα υγειονομικής περίθαλψης να σταματήσει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για την COVID-19 και απείλησε να ασκήσει αγωγή εάν δεν το έκανε.

«Όπως έχει αναγνωρίσει το Ανώτατο Δικαστήριο της Αλαμπάμα, το νοσοκομείο UAB είναι κρατικό νοσοκομείο. Κατά συνέπεια, το νοσοκομείο UAB ενδέχεται να μην απαιτήσει από τους υπαλλήλους του να αποκαλύψουν εάν έχουν εμβολιαστεί ή όχι», ανέφερε ο πρόεδρος της ACLL Μάθιου Κλαρκ σε επιστολή (pdf) που εστάλη στο Σύστημα Υγείας UAB στις 10 Σεπτεμβρίου, αναφέροντας ότι ο νέος νόμος της Αλαμπάμα απαγορεύει στις κρατικές οντότητες να επιβάλλουν το εμβόλιο.

Τον Μάιο, η Κυβερνήτης της Αλαμπάμα Κέι Ίβεϊ, Ρεπουμπλικανή, υπέγραψε το νομοσχέδιο 267 της Γερουσίας (pdf), απαγορεύοντας στους κρατικούς φορείς να απαιτούν εμβολιασμό ή απόδειξη εμβολιασμού ως προϋπόθεση για τη λήψη οποιασδήποτε κυβερνητικής υπηρεσίας ή για την είσοδο σε κυβερνητικό κτίριο.

Η κυβερνήτης της Αλαμπάμα Κέι Ίβεϊ υπογράφει νομοσχέδιο για την απαγόρευση των διαβατηρίων εμβολιασμού στις 24 Μαΐου 2021. (Ευγενική παραχώρηση του γραφείου του κυβερνήτη Kay Ivey)

 

«Εάν το νοσοκομείο UAB συνεχίσει αυτή την πορεία δράσης, τότε η ACLL θα καταθέσει αγωγή ασφαλιστικών μέτρων πριν την προθεσμία της 21ης Σεπτεμβρίου», συνέχισε ο Κλαρκ.

Στις αρχές αυτού του μήνα, ο Γενικός Εισαγγελέας της Αλαμπάμα Στηβ ΜάρσαλSteve προειδοποίησε τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης στην πολιτεία να σταματήσουν «αμέσως» να χρησιμοποιούν το κρατικό μητρώο ανοσοποίησης, γνωστό ως ImmPRINT, για να καθορίσουν το καθεστώς εμβολιασμού των εργαζομένων.

«Σε αντίθετη περίπτωση, ενδέχεται να οδηγήσει σε ποινική δίωξη», ανέφερε ο Μάρσαλ σε δήλωσή του.

Στις 16 Σεπτεμβρίου, ο Μάρσαλ ένωσε τις δυνάμεις του με άλλους 23 γενικούς εισαγγελείς, απαιτώντας επίσημα από τον Μπάιντεν να αποσύρει την προτεινόμενη υποχρεωτικότητα εμβολιασμού ή αλλιώς θα αντιμετωπίσει αγωγή.

Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε στις 9 Σεπτεμβρίου ότι σκοπεύει να κατευθύνει το Υπουργείο Εργασίας να αναπτύξει έναν κανόνα, αναγκάζοντας τις εταιρείες με περισσότερους από 100 υπαλλήλους να απαιτούν εμβολιασμούς ή εργαστηριακές δοκιμές μία φορά την εβδομάδα για τους εργαζομένους τους.

Ο Κλαρκ επαίνεσε το Σύστημα Υγείας UAB μετά την ανάκληση της εντολής.

«Αναγνωρίζουμε ότι η COVID-19 είναι επικίνδυνη και δεν θέλουμε να αποθαρρύνουμε την UAB και τις θυγατρικές της από το να λάβουν εύλογα μέτρα για να κρατήσουν τους ανθρώπους ασφαλείς», δήλωσε ο Κλαρκ σε δήλωσή του. «Ωστόσο, καθώς οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις των εμβολίων εξακολουθούν να είναι άγνωστες, η πολιτεία της Αλαμπάμα αποφάσισε ότι η χρήση της εξουσίας της κυβέρνησης για να αναγκάσει τους ανθρώπους να κάνουν εμβόλια παρά τη θέλησή τους δεν αποτελεί νόμιμη επιλογή».

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε