Σάββατο, 13 Ιούλ, 2024
Απόψεις από το εσωτερικό του κινεζικού βιοεργαστηρίου στην Καλιφόρνια.

Ανακαλύπτοντας ένα παγκόσμιο δίκτυο πίσω από ένα μυστικό κινέζικο βιοεργαστήριο στην Καλιφόρνια (μέρος β΄)

Οι κινεζικές εταιρείες που σχετίζονται με το εργαστήριο έχουν βεβαρημένο ιστορικό στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, το Χονγκ Κονγκ και μερικές ακόμα χώρες
Η ανακάλυψη ενός κινέζικου βιοεργαστηρίου μαύρης αγοράς που λειτουργούσε στην Καλιφόρνια και οι συνεπακόλουθες έρευνες, αποκάλυψαν ένα μπερδεμένο δίκτυο από εταιρείες-βιτρίνες που απέκρυπταν το ιδιοκτησιακό καθεστώς, όπως και παραθυράκια που προκάλεσαν μεγάλες καθυστερήσεις στην εκκαθάριση του χώρου και την ενημέρωση του κοινού.

Το κοινό έμαθε τον Μάρτιο για ένα μυστικό βιοεργαστήριο που λειτουργούσε σε μια αποθήκη στο Ρίντλεϊ της Καλιφόρνια, περίπου 25 μίλια νοτιοανατολικά του Φρέσνο.

Όμως η αποθήκη και οι βιολογικοί κίνδυνοι που εγκυμονούσε είχαν ανακαλυφθεί μήνες νωρίτερα, στις 19 Δεκεμβρίου 2022, από την Τζέσαλυν Χάρπερ, υπάλληλο επιβολής του κώδικα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της πόλης Ρίντλεϊ.

Ανταποκρινόμενη σε μια ανώνυμη πληροφορία σχετικά με την υποτιθέμενη κενή αποθήκη, η κα Χάρπερ ανακάλυψε χιλιάδες φιαλίδια με βακτηριακούς και ιογενείς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων του κορωνοϊού, των χλαμυδίων, του E. coli, του πνευμονιόκοκκου, του HIV, της ηπατίτιδας, του έρπητα, της ερυθράς και της ελονοσίας.

Στο α΄μέρος του άρθρου, περιγράφηκε με λεπτομέρειες η ανακάλυψη του εργαστηρίου από την κα Χάρπερ και τα βήματα που χρειάστηκε να ακολουθηθούν για την εκκαθάριση του χώρου. Επίσης, παρουσιάστηκε ο μπερδεμένος ιστός ονομάτων και εταιρειών που κρυβόταν πίσω από το ιδιοκτησιακό καθεστώς του εργαστηρίου και αναφέρθηκαν οι συλλήψεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα.

Ποιος είναι υπεύθυνος;

Η Γουάνγκ Γιαν (γνωστή και ως  Γουάνγκ Τζαογιάν) αναφέρεται ως πρόεδρος της Universal Meditech σε έναν ηλεκτρονικό οδηγό επιχειρήσεων και η Epoch Times απέκτησε μια άδεια υδραυλικών εγκαταστάσεων που είχε εκδοθεί στην κα Γουάνγκ της Universal Meditech από την πόλη Τιουλάρη (Tulare) το 2016. Μια έκθεση καταθέσεων του Οργανισμού Ελέγχου Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA) για την Universal Meditech αναφέρει επίσης την κα Γουάνγκ ως «επίσημη ανταποκρίτρια”.

Η κα Γουάνγκ είναι επίσης διευθύντρια σε μια άλλη εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια, την Superior Meditech Investments LLC, και στέλεχος ή διευθύνων σύμβουλος τριών άλλων συναφών εταιρειών με έδρα τη Νεβάδα: των PBI Diagnostic Laboratory LLC, Medi-Source LLC και David Destiny Discovery LLC.

Αναφέρεται επίσης ως εκτελεστική διευθύντρια και γενική διευθύντρια μιας εταιρείας στο Τσινγκντάο της Κίνας με την επωνυμία Ai De Biopharmaceutical Industry (Qingdao) Co. Ltd.

Ο γενικός διευθυντής της Ai De Biopharmaceutical είναι επίσης ο πρόεδρος της Prestige Biotech (το μυστικό βιοεργαστήριο στο Ρίντλεϊ που διέσωσε την Universal Meditech), σύμφωνα με τα επιχειρηματικά αρχεία της Καλιφόρνιας και της Νεβάδα και έναν οδηγό κινεζικών εταιρειών.

Όλα τα στελέχη και όλες οι εταιρείες οδηγούν τελικά στον κο Τζου, τον Κινέζο με το καναδικό διαβατήριο.

(Left) 1155 E. North Ave. Suite 101, Fresno, Calif., 83725, is an address used by Advanced Meditech LLC in business filings, but appears to have a new tenant, “Bella” on Sept. 23, 2023. (Ping Chen/The Epoch Times). (Right) 1320 E. Fortune Ave. Suite 102 Fresno, Calif., 93725, is an address used by Advanced Meditech LLC in business filings, but appears to be an empty building, on Sept. 23, 2023. (Ping Chen/The Epoch Times)
(Αριστερά) Η διεύθυνση 1155 E. North Ave. Suite 101, Fresno, Calif., 83725 χρησιμοποιείται από την Advanced Meditech LLC σε επιχειρηματικές καταθέσεις, αλλά φαίνεται να έχει νέο ενοικιαστή, την «Bella» – 23 Σεπτεμβρίου 2023. (Ping Chen/The Epoch Times). (Δεξιά) Η διεύθυνση 1320 E. Fortune Ave. Suite 102 Fresno, Καλιφόρνια, 93725, χρησιμοποιείται από την Advanced Meditech LLC σε επιχειρηματικές καταθέσεις, αλλά φαίνεται να είναι ένα άδειο κτίριο – 23 Σεπτεμβρίου 2023. (Ping Chen/The Epoch Times)

 

Ο κος Τζου και αρκετές από τις εταιρείες του έχουν εμπλακεί σε νομικές διαμάχες που εκτείνονται από τον Καναδά στο Χονγκ Κονγκ και τις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2008.

Τον Σεπτέμβριο του 2010, ο κος Τζου κατέθεσε απόδειξη ως «ιδιοκτήτης» της Ai De Biopharmaceutical για την κήρυξη πτώχευσης άλλης μιας από τις εταιρείες του, της JingJing Genetics Inc.

«Ο μοναδικός μέτοχος της Ai De είναι μια εταιρεία των Βρετανικών Παρθένων Νήσων (η Unique Way Technology Limited), η οποία με τη σειρά της ανήκει στην IND, η οποία ανήκει στον Τζου», σύμφωνα με απόφαση του 2016 του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βρετανικής Κολομβίας στον Καναδά.

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Ai De Biopharmaceutical στο Τσινγκντάο είναι η ίδια με άλλες κινεζικές ιατρικές εταιρείες, όπως η Qingdao Guangdi Packaging Material και η Ai De Diagnostic. Σύμφωνα με τα αρχεία εισαγωγών, οι περισσότερες από αυτές τις εταιρείες έχουν στείλει ιατρικές προμήθειες στην Universal Meditech και την Prestige Biotech.

Ο κος Τζου παραιτήθηκε από τις θέσεις του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου και του γενικού διευθυντή της Ai De Biopharmaceutical τον Νοέμβριο του 2018, σύμφωνα με κινεζικά έγγραφα.

Η Epoch Times κάλεσε διάφορους αριθμούς για την έδρα της Ai De Biopharmaceutical στην Κίνα, αλλά οι αριθμοί έχουν αποσυνδεθεί ή δεν λειτουργούν πλέον.

Οι επιχειρήσεις του Τζέσι Τζου

Ο κος Τζου γεννήθηκε στην Κίνα το 1961 και απέκτησε πτυχίο Bachelor of Science από το Ιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου του Πεκίνου το 1984 και μεταπτυχιακό από το Peking Union Medical College Hospital το 1988. Συνέχισε να διεξάγει βιολογική έρευνα στο Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας στον Καναδά, σύμφωνα με το Sina Finance.

Το 1991, ο κος Τζου ίδρυσε την IND Dairytech Ltd στο Βανκούβερ και έγινε πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1990, ο κος Τζου μετέφερε αεροπορικώς δώδεκα βοοειδή Holstein (μια φυλή γνωστή για την υψηλή παραγωγή γάλακτος) από το Κεμπέκ στο Πεκίνο για να ενισχύσει την παραγωγή γάλακτος στην Κίνα, όπου υπήρχε μεγάλη ανάγκη.

Μια δεκαετία αργότερα, ο κος Τζου επικεντρώθηκε στις τεχνολογίες αναπαραγωγής. Αντί να μεταφέρει βοοειδή στην Κίνα, η IND Dairytech άρχισε να στέλνει σπέρμα και έμβρυα Holstein σε μια προσπάθεια να αναπτύξει κοπάδια βοοειδών.

Εξυπηρετώντας κυρίως πελάτες στον Καναδά, η IND Dairytech εισήχθη στο Χρηματιστήριο του Τορόντο το 2008, διαγράφηκε από το χρηματιστήριο το 2011 και εξαγοράστηκε λίγο αργότερα από την IND Lifetech, μια άλλη εταιρεία που ελέγχεται από τον κο Τζου.

image-5513065
Το 2012 οι εντολείς της JingJing Genetics καταδικάστηκαν να καταβάλουν 6,2 εκατομμύρια δολάρια στην XY επειδή φέρεται να έκλεψαν την τεχνολογία της τελευταίας για την παραγωγή και πώληση σπέρματος για «μη ανθρώπινα θηλαστικά”, όπως τα βοοειδή. (Indranil Mukherjee/AFP μέσω Getty Images)

 

Οι κινεζικοί χαρακτήρες του «Ai De” βρίσκονται επίσης στην επάνω αριστερή γωνία του λογότυπου της IND Lifetech.

Λίγο καιρό αφότου η IND Lifetech απέκτησε την IND Dairytech, άλλαξε το όνομά της σε JingJing Genetics, επίσης με έδρα τον Καναδά και υπό τον έλεγχο του κου Τζου.

Το 2008, η JingJing Genetics μηνύθηκε από την XY LLC, μια εταιρεία με έδρα το Κολοράντο, η οποία διεκδικούσε αποζημίωση για «συνωμοσία, εξαπάτηση, παραβίαση εμπιστοσύνης, παραβίαση σύμβασης και πρόκληση παραβίασης σύμβασης».

Η XY είχε αναπτύξει την τεχνολογία για την «επιλογή του φύλου των απογόνων με τη χρήση σπέρματος με φύλο ή εμβρύων με φύλο» για «μη ανθρώπινα θηλαστικά, συμπεριλαμβανομένων βοοειδών, αλόγων, χοίρων και ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση», σύμφωνα με μια διαδικτυακή δήλωση.

Η εταιρεία ήταν «ο βασικός αδειούχος που είχε τον έλεγχο όλης της διαλογής σπέρματος σε μη ανθρώπινα θηλαστικά παγκοσμίως».

Η JingJing Genetics κατηγορήθηκε ότι έκλεβε την τεχνολογία της XY για να κατασκευάζει και να εμπορεύεται σπέρμα βοοειδών με καθορισμένο φύλο, αλλά χωρίς τους αυστηρούς ελέγχους που απαιτούνται από έναν αδειούχο.

Η υπόθεση εκδικάστηκε το 2012, με τον δικαστή να αποφαίνεται κατά της JingJing Genetics για παραβίαση των συμφωνιών πνευματικής ιδιοκτησίας.

Οι τρεις τότε διευθυντές της JingJing – ο κος Τζου, ο Σέλεν Κούι Φενγκ Τζόου και ο Τζιν Τανγκ – κρίθηκαν ένοχοι για «αστική απάτη και συνωμοσία με σκοπό την πρόκληση οικονομικής βλάβης” και διατάχθηκαν να καταβάλουν 8,5 εκατομμύρια CA$ (5,8 εκατομμύρια ευρώ) στην XY, σύμφωνα με την απόφαση που εκδόθηκε τότε.

Ο Καναδός δικαστής Στήβεν Κέλεχερ εξέδωσε επίσης στην JingJing και στους εντολείς της μόνιμη απαγόρευση χρήσης της λεγόμενης τεχνολογίας κυτταρομέτρων που αναλύει και ταξινομεί τα κύτταρα για την επιλογή του φύλου των απογόνων.

Ωστόσο, λίγες ημέρες μετά την απόφαση του δικαστή, η XY έλαβε πληροφορίες ότι ο κος Τζου είχε ιδρύσει μια νέα εταιρεία, την Fraser Biomedical Inc. «με σκοπό την κρυφή παραγωγή σπέρματος με βάση το φύλο χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της XY», σύμφωνα με δημοσίευμα του καναδικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου.

Ο δικαστής Κέλεχερ έκρινε στη συνέχεια τον κο Τζου για ασέβεια προς την εταιρεία για τη μη καταβολή των 8,5 εκατομμυρίων CA$ και το 2015 τον καταδίκασε σε φυλάκιση έξι μηνών. Όμως ο κος Τζου είχε φύγει από τον Καναδά το 2014 και οι Epoch Times δεν μπόρεσαν να βρουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι επέστρεψε κάποια στιγμή.

Σε μια άλλη υπόθεση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βρετανικής Κολομβίας που αφορούσε τον κο Τζου και τις πολλές εταιρείες του, η δικαστής Σέλλεϋ Φιτζπάτρικ δήλωσε: «Ο δικηγόρος του Τζου μου ανέφερε ότι ο Τζου φοβάται να πατήσει το πόδι του σε αυτή την περιοχή, φοβούμενος ότι θα συλληφθεί», σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.

Στην εν λόγω υπόθεση, η δικαστής Φιτζπάτρικ απεφάνθη το 2016 ότι ο κος Τζου και οι υπάλληλοί του έπρεπε να καταβάλουν επιπλέον 330 εκατ. δολάρια CA$ (227 εκατ. ευρώ) στην XY για συνεχιζόμενη συνωμοσία με σκοπό την απόκτηση πνευματικής ιδιοκτησίας και εμπιστευτικών πληροφοριών.

«Είναι δύσκολο να εκφραστεί ο βαθμός και το εύρος των αδικημάτων του κου Τζου σε σχέση με το συντονισμένο σχέδιο και τις ενέργειές του για την κλοπή των εμπιστευτικών πληροφοριών της XY για τους δικούς του οικονομικούς σκοπούς», σημείωσε η δικαστής Φιτζπάτρικ στην απόφασή της.

Τα δικαστικά έγγραφα δείχνουν απομαγνητοφωνήσεις από την εφαρμογή messenger WeChat μεταξύ του κου Τζου και του κου Σου από το 2014. Τα μηνύματα αποκαλύπτουν ότι ο στόχος του κου Τζου ήταν η «πλήρης χρεοκοπία» της XY.

«Εάν το νέο σύστημα κυκλοφορήσει γρήγορα στην αγορά, προκαλώντας τη διπλάσια πτώση του συνολικού κόστους παραγωγής σπέρματος με φύλο, πώς νομίζετε ότι θα επιβώσουν από εδώ και πέρα; … Προτείνω λοιπόν να υπολογίσουμε περίπου 3 χρόνια για να κάνουμε [την XY] να καταρρεύσει ή να αποκτηθεί φθηνά», έγραψε ο κος Τζου προς τον κο Σου τον Μάιο του 2014.

«Την πιο κατάλληλη στιγμή, η απόκτηση της [XY] με την καλύτερη δυνατή τιμή θα πρέπει να είναι η βασική μας στρατηγική. Πριν από αυτό, θα εμπλακούμε σε φθορά μαζί τους, θα τους τραβήξουμε όσο το δυνατόν περισσότερο, θα τους τραβήξουμε προς τα κάτω, για να τους αφήσουμε να αισθάνονται όλη την ώρα ότι η δαμόκλειος σπάθη βρίσκεται πάνω από το κεφάλι τους. Για τον σκοπό αυτό, έχουμε ήδη σχεδιάσει ένα ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο.»

image-5513074
Στο βιοεργαστήριο ανακαλύφθηκαν χιλιάδες φιαλίδια με βακτηριακούς και ιογενείς παράγοντες. (Fresno County Public Health Department/Judicial Watch)

 

Στην απόφαση του 2016 επισημάνθηκε επίσης μια ανταλλαγή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον Απρίλιο του 2011.

Σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς τους κκ Τανγκ και Τζου ο κος Σου έγραψε: «Λοιπόν, φαίνεται ότι ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός είναι πολύ πονηρός, προτείνω να φτιάξουμε μια απομίμηση», αναφερόμενος σαφώς στην XY.

Ο κος Τζου απάντησε: «Ο νόμος είναι ισχυρός, αλλά οι παράνομοι είναι δέκα φορές ισχυρότεροι».

Στην απόφασή της, η δικαστής Φιτζπάτρικ είπε: «Τα αποδεικτικά στοιχεία καθιστούν σαφές ότι όλοι οι κατηγορούμενοι συμμετείχαν στο συνολικό σχέδιο για την κλοπή των εμπιστευτικών πληροφοριών της XY για δική τους χρήση με διάφορα μέσα.

»Όλα αυτά έγιναν προς όφελος του ομίλου IND.

»Ως γενικό σχόλιο, είναι δύσκολο να εκφραστεί ο βαθμός και το εύρος των αδικημάτων του Τζου σε σχέση με το συντονισμένο σχέδιο και τις ενέργειές του για την κλοπή των εμπιστευτικών πληροφοριών της XY»

Ο σύνδεσμος με το Χονγκ Κονγκ

Το 2014, δύο χρόνια μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βρετανικής Κολομβίας κατά της JingJing Genetics, η XY δεν είχε ακόμη λάβει τα 8,5 εκατομμύρια CA$ της αποζημίωσης. Θέλοντας να πιέσει περαιτέρω, η XY μήνυσε μια άλλη εταιρεία που ελεγχόταν από τον κο Τζου – αυτή τη φορά στο Χονγκ Κονγκ.

Η XY προσπάθησε να εισπράξει τις αποζημιώσεις της από τον δεσμευμένο τραπεζικό λογαριασμό HSBC της εναγομένης που συνδέεται με μια ακόμη εταιρεία που ελέγχεται από τον κο Τζου, την Grand Network Technology Co. Ltd (GNT).

An example of a page from court documents on the case among XY, Mr. Zhu, and Grand Network Technology. (Vlex)
Μια σελίδα από τα δικαστικά έγγραφα της υπόθεσης της XY, του κου Τζου και της Grand Network Technology. (Vlex)

 

Η GNT ιδρύθηκε στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους το 2000 και στη συνέχεια καταχωρήθηκε ως ιδιωτική εταιρεία στο Χονγκ Κονγκ το 2014, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.

Ο Πήτερ Γουάνγκ και ένας άλλος άνδρας διορίστηκαν ως οι πρώτοι διευθυντές και βασικοί μέτοχοι της GNT, καθώς απασχολούνταν επίσης σε εταιρείες του ομίλου IND Group, του ομίλου εταιρειών που ήλεγχε ο κος Τζου με δραστηριότητα στον Καναδά και την Κίνα. Ο Πήτερ Γουάνγκ είναι κουνιάδος του κου Τζου.

Παρόλο που εξακολουθεί να σημειώνεται ως «ενεργή» στον οδηγό εταιρειών του Χονγκ Κονγκ, η GNT φαίνεται να είναι απλώς μια εταιρεία-βιτρίνα, καθώς δεν παρατίθενται ιστότοπος, υπηρεσίες ή επαφές.

Ο κος Τζου και η GNT άσκησαν έφεση κατά της υπόθεσης στο Χονγκ Κονγκ για δύο λόγους: ο ένας αφορούσε τη δικαιοδοσία και ο άλλος το γεγονός ότι η GNT δεν ανήκε στον κο Τζου.

Η XY επωμίστηκε το βάρος να αποδείξει ότι ο κος Τζου ήλεγχε την GNT, γεγονός που προκάλεσε μεγάλες καθυστερήσεις στην υπόθεση.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, οι εργαζόμενοι της IND κατέθεσαν ότι δεν γνώριζαν ποιος ήταν ο πραγματικός εργοδότης τους και ότι μετακινούνταν μεταξύ εταιρειών χωρίς να το γνωρίζουν ή να συναινούν, διατηρώντας τους ίδιους ρόλους. Γνώριζαν ότι είχαν μετατεθεί μόνο όταν λάμβαναν την επιταγή μισθοδοσίας τους από άλλη εταιρεία.

Θεώρησαν όλες τις διάφορες εμπλεκόμενες εταιρείες ως έναν όμιλο, τον όμιλο IND, που ανήκει και ελέγχεται από τον κο Τζου. Η μαρτυρία των εργαζομένων αποκάλυψε ότι ο κος Τζου έδωσε εντολή σε έναν υπεύθυνο λογιστηρίου του ομίλου IND να μεταφέρει χρήματα από την IND LifeTech Group Ltd στον λογαριασμό της GNT για να «αποφύγει την εκτέλεση από την XY».

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του Τζέημς Γιουντζιάν Γιανγκ – πρώην διευθυντή γραφείου της IND από το 1999 έως το 2014 – αρκετές εταιρείες παρακλάδια λειτουργούσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο κος Γιανγκ συμμετείχε στην ανάπτυξη επιχειρήσεων στην Καλιφόρνια, την Αυστραλία και την Ουρουγουάη. Συγκεκριμένα, στην Ουρουγουάη, όπου ο κος Γιανγκ ίδρυσε την IND Lifetech Uruguay, ο κος Τζου του ζήτησε να γίνει διευθυντής της νέας αυτής εταιρείας.

Ο κος Γιανγκ ζήτησε μια δευτερεύουσα θέση, καθώς δεν ήθελε να αναλάβει την πλήρη ευθύνη, σύμφωνα με την κατάθεσή του. Ως αποτέλεσμα, ένας σύμβουλος, ο Έντουαρντ Ρίτσαρντ, συμφώνησε να γίνει μέτοχος. Ο κος Γιανγκ, παρά το γεγονός ότι κατείχε το 95% της εταιρείας στα χαρτιά, δήλωσε ότι πάντα θεωρούσε τον κο Τζου ιδιοκτήτη.

Μια απόφαση του 2016 στο Χονγκ Κονγκ αποκάλυψε ότι αν και ο κος Τζου δεν ήταν ποτέ μέτοχος ή διευθυντής της GNT, τελικά ήλεγχε την εταιρεία. Η απόφαση απέρριψε την έφεση της GNT κατά της δέσμευσης του τραπεζικού της λογαριασμού για την πληρωμή της XY.

«Τα αποδεικτικά στοιχεία ενισχύουν μια καλά τεκμηριωμένη υπόθεση ότι, παρόλο που ο Τζέσι Τζου δεν υπήρξε ποτέ διευθυντής ή μέτοχος της GNT, ήλεγχε ή κατείχε την GNT», αναφέρεται στο δικαστικό έγγραφο.

«Παρόλο που οι διάφορες εταιρείες φαίνεται να έχουν συσταθεί για διαφορετικούς σκοπούς, ήταν, από την άποψη του κου Τζου, εναλλάξιμες, ανάλογα με τις επιθυμίες του.»

Η προσφυγή της GNT κατά της δικαστικής απόφασης αποφασίστηκε νωρίτερα φέτος, στις 16 Μαΐου. Ένας δικαστής του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε να απορρίψει την έφεση της GNT υπέρ της XY, γεγονός που αναφέρθηκε ως σπάνια νίκη για έναν αλλοδαπό ενάγοντα χωρίς δραστηριότητες ή περιουσιακά στοιχεία στο Χονγκ Κονγκ.

Μια αναζήτηση στην πλατφόρμα νομικών πληροφοριών Vlex για τον «Jessie Jia Bei Zhu» εμφανίζει 27 νομικές υποθέσεις – 19 στον Καναδά, επτά στο Χονγκ Κονγκ και μία στις Ηνωμένες Πολιτείες (Ουισκόνσιν).

Μια αναζήτηση για την «Universal Meditech Inc.» έδωσε 132 νομικές υποθέσεις σε 10 χώρες, εκ των οποίων οι 116 στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ η «Prestige Biotech” έδωσε 53 υποθέσεις σε τέσσερις χώρες, εκ των οποίων οι 31 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Epoch Times επικοινώνησαν με τις εταιρείες Prestige Biotech, Universal Meditech, καθώς και με τον Τζέσι Τζου και τη Γουάνγκ Τζαογιάνγκ για το άρθρο αυτό, αλλά δεν έλαβαν καμία απάντηση.

Η Epoch Times απευθύνθηκαν στην XY και τη μητρική της εταιρεία, Sexing Technologies, αλλά δεν έλαβαν απάντηση μέχρι την ώρα της δημοσίευσης.

Πίσω στο Ρίντλεϊ

Πρόσφατα, η Universal Meditech – η οποία είχε παραχωρήσει το περιεχόμενο του βιολογικού της εργαστηρίου στην Prestige Biotech – επρόκειτο να μετακομίσει σε νέα τοποθεσία κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Fresno Yosemite, σύμφωνα με το τοπικό μέσο ενημέρωσης GV Wire.

Η κα Χάρπερ, υπεύθυνη για την εφαρμογή του κώδικα της πόλης του Ρίντλεϊ, δήλωσε ότι μετά τις αναφορές για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η πόλη κατά τη διάρκεια της έρευνας στο Ρίντλεϊ, οι αξιωματούχοι του Φρέσνο απέρριψαν την πρόταση για τη νέα τοποθεσία και η μίσθωση της Universal ακυρώθηκε.

Ο FDA εξέδωσε προειδοποίηση στις 11 Αυγούστου σχετικά με τα τεστ ελέγχου που κατασκευάζονται από την Universal Meditech και στις 31 Αυγούστου η Universal Meditech ανακοίνωσε ότι επρόκειτο να κλείσει την επιχείρησή της και προχώρησε σε ανάκληση όλων των προϊόντων της, συμπεριλαμβανομένων των σετ ελέγχου για COVID-19.

Universal Meditech has announced that it was going out of business and issued a recall announcement of all its products. (U.S. Food and Drug Administration)
Η εταιρεία Universal Meditech ανακοίνωσε ότι επρόκειτο να κλείσει την επιχείρησή της και εξέδωσε ανακοίνωση ανάκλησης όλων των προϊόντων της. (Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ)

 

Στις 13 Σεπτεμβρίου, η Ειδική Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων για το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας εξέδωσε την πρώτη της κλήτευση για να συγκεντρώσει στοιχεία στο πλαίσιο της έρευνάς της για το βιοεργαστήριο του Ρίντλεϊ.

«Είναι βαθιά ανησυχητικό το γεγονός ότι μια κινεζική εταιρεία δημιούργησε μια μυστική εγκατάσταση σε μια μικρή πόλη της Αμερικής, η οποία περιείχε, σύμφωνα με το CDC, “τουλάχιστον 20 δυνητικά μολυσματικούς παράγοντες”, όπως ο HIV και η πιο θανατηφόρα γνωστή μορφή ελονοσίας», δήλωσε ο βουλευτής Μάικ Γκάλαχερ (R-Wis.), πρόεδρος της επιτροπής.

Απαντώντας στην κλήτευση, οι υπάλληλοι του Ρίντλεϊ παρέδωσαν χιλιάδες σελίδες εγγράφων, εκατοντάδες φωτογραφίες και ώρες βίντεο.

Το FBI απάντησε σε ερώτημα της Epoch Times σχετικά με την έρευνα, λέγοντας: «Το θέμα του Ρίντλεϊ το χειρίζονται οι τοπικοί αξιωματούχοι της κομητείας Φρέσνο. Σύμφωνα με την πάγια πολιτική του, το FBI δεν έχει επιβεβαιώσει ούτε διαψεύσει οποιαδήποτε έρευνα και δεν έχει σχολιάσει το θέμα αυτό».

Η κα Χάρπερ δήλωσε ότι πέρασε πολλές άγρυπνες νύχτες από τότε που ανακάλυψε το μυστικό βιολογικό εργαστήριο.

«Κάθομαι στο σπίτι και σκέφτομαι: “Θεέ μου, αυτό συμβαίνει εδώ στο Ρίντλεϊ – θα μπορούσε να συμβαίνει σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες”», δήλωσε στην Epoch Times.

«Ξαγρυπνώ σκεπτόμενη ότι δεν ψάχνει κανείς για αυτά τα εργαστήρια. Και ακόμη κι αν τα βρούμε, η πόλη ή η κομητεία θα μπορούσε να αποθαρρυνθεί σε σημείο που απλά να τους πει: “Εντάξει, σας δίνουμε μια ειδοποίηση, φύγετε”, και μετά αυτοί απλά να μεταφερθούν σε μια άλλη πόλη.»

Των Steve Ispas και Lear Zhou
Επιμέλεια: Αλία Ζάε

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε