Σάββατο, 02 Μαρ, 2024
Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στο θέρετρό του Mar-a-Lago στο Palm Beach της Φλόριντα, στις 31 Ιανουαρίου 2022. (The Epoch Times)

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Ντόναλντ Τραμπ: «Πρέπει να τερματίσουμε τις υποχρεωτικότητες»

Οι εντολές που σχετίζονται με την COVID-19 είναι λανθασμένες και πρέπει να ανακληθούν, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στην Epoch Times σε αποκλειστική συνέντευξη.

«Πρέπει να τερματίσουμε τις υποχρεωτικότητες», δήλωσε ο Τραμπ στον πρώην κορυφαίο σύμβουλο Κας Πατέλ στην εκπομπή «Kash’s Corner» της Epoch Times. Η συνέντευξη θα κάνει πρεμιέρα στις 8 μ.μ. Ανατολική Ζώνη Ώρας στις 7 Φεβρουαρίου στο EpochTV.com.

«Πρέπει να τερματιστούν και δεν έπρεπε να έχουν ξεκινήσει», πρόσθεσε ο Τραμπ.

Ο Τραμπ ήταν πρόεδρος όταν ο ιός SARS-CoV-2, ο οποίος προκαλεί την COVID-19, εμφανίστηκε στην Κίνα στα τέλη του 2019. Επί Τραμπ, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν επέβαλε υποχρεωτικά εμβόλια ή μάσκες, αλλά ορισμένες πολιτείες και κομητείες απαιτούσαν μάσκες, συμπεριλαμβανομένης της Καλιφόρνιας.

Υπό τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν πολλοί φορείς άρχισαν να απαιτούν εμβόλια COVID-19 για να πάει κάποιος να δειπνήσει έξω, να πάει σε συναυλίες και ακόμη και να εργαστεί. Ο Μπάιντεν διέταξε να εμβολιαστούν ο στρατός, οι ομοσπονδιακοί εργολάβοι, οι οργανισμοί της διοίκησής του, οι υγειονομικοί και όλοι οι Αμερικανοί που εργάζονται σε εταιρείες με 100 ή περισσότερους υπαλλήλους.

Όλες οι εντολές έχουν αμφισβητηθεί και ορισμένες έχουν μπλοκαριστεί από τα δικαστήρια, αν και οι εντολές για τις μάσκες έχουν επιβιώσει σε μεγάλο βαθμό από νομικές αμφισβητήσεις.

Ο Τραμπ δήλωσε στην Epoch Times ότι ο Μπάιντεν, ο οποίος έκανε προεκλογική εκστρατεία με την υπόσχεση να «νικήσει τον ιό», έχει κάνει «πολύ φρικτή δουλειά» στη διαχείριση της πανδημίας.

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στο θέρετρό του Mar-a-Lago στο Palm Beach της Φλόριντα, στις 31 Ιανουαρίου 2022. (The Epoch Times)

 

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μιλάει με τον Kash Patel της Epoch TV στο θέρετρό του Mar-a-Lago στο Palm Beach της Φλόριντα, στις 31 Ιανουαρίου 2022. (The Epoch Times)

 

«Είναι σαν να μην ξέρουν τι στο διάολο κάνουν. Και ήρθε και είπε: “Θα λύσω την κατάσταση COVID.” Είχαν περισσότερους [θανάτους] στη χρονιά του – και αυτό μετά από όλα όσα αναπτύξαμε, θεραπευτικά, εμβόλια, τα πάντα», πρόσθεσε.

Οι θάνατοι που αποδίδονται στην COVID-19 ήταν υψηλότεροι το 2021 από ό,τι το 2020, και νέα ρεκόρ κρουσμάτων σημειώθηκαν σε πολλές περιοχές στα τέλη του 2021 ή τον Ιανουάριο.

Ο Τραμπ εγκατέλειψε το αξίωμά του στις 20 Ιανουαρίου 2021.

Ο Ρεπουμπλικάνος δεν επέβαλε lockdown στις αρχές της πανδημίας, αλλά οι σύμβουλοί του για τον COVID, ο Δρ. Άντονι Φάουτσι και η Δρ. Ντέμπορα Μπιρξ, συνέστησαν στους ανθρώπους να μείνουν στο σπίτι και πολλές πολιτείες υποχρέωσαν τις λεγόμενες μη βασικές επιχειρήσεις να κλείσουν.

Ο Τραμπ τελικά διαφοροποιήθηκε από τους κορυφαίους αξιωματούχους υγείας και προέτρεψε την επαναλειτουργία των κλειστών χώρων, δηλώνοντας ως γνωστόν ότι η “θεραπεία” δεν θα πρέπει να είναι χειρότερη από την ίδια την COVID-19.

Τα lockdown είχαν ελάχιστη έως καθόλου επίδραση στη θνησιμότητα από την COVID-19, κατέληξε μια μετα-ανάλυση 24 μελετών.

Ο Τραμπ σημείωσε ότι απέκλεισε τα ταξίδια από και προς την Κίνα για τους περισσότερους μη Αμερικανούς περίπου ένα μήνα μετά την πρώτη εμφάνιση του ιού του ΚΚΚ, μια αμφιλεγόμενη κίνηση εκείνη την εποχή. Περιόρισε επίσης δραστικά την παράνομη και τη νόμιμη μετανάστευση λόγω ανησυχιών για μετανάστες που μεταφέρουν τον ιό και καθιέρωσε την επιχείρηση Warp Speed για να επιταχύνει την ανάπτυξη εμβολίων και θεραπευτικών ουσιών για την COVID-19.

«Έκλεισα όντως τη χώρα μας στην Κίνα και έσωσα εκατοντάδες χιλιάδες ζωές. Και την έκλεισα και στην Ευρώπη, όταν είδα τι συνέβαινε στην Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία. Και αυτοί οι δύο εγκλεισμοί … έσωσαν εκατοντάδες χιλιάδες ζωές», δήλωσε.

Η πλήρης αποκλειστική συνέντευξη θα κάνει πρεμιέρα στο EpochTV.com στις 8 μ.μ. Ανατολική Ζώνη Ώρας στις 7 Φεβρουαρίου.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε