Παρασκευή, 01 Δεκ, 2023
Μια νοσοκόμα προετοιμάζει ένα εμβόλιο COVID-19 της Pfizer-BioNTech στο Χάρτφορντ του Κονέκτικατ, στις 6 Ιανουαρίου 2022. (Joseph Prezioso/AFP via Getty Images)

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Στρατιωτικός αξιωματούχος είχε προβλέψει ότι τα mRNA εμβόλια μπορεί να διακοπούν λόγω φλεγμονής της καρδιάς

Ένας αξιωματούχος του αμερικανικού στρατού είχε προβλέψει ότι θα μπορούσε να διακοπεί η χορήγηση των εμβολίων Moderna και Pfizer COVID-19, εάν εντοπίζονταν περισσότερα κρούσματα φλεγμονής της καρδιάς μετά τον εμβολιασμό.

Ο Χάρι Τσανγκ, αντισυνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού, έκανε την πρόβλεψη στις 27 Απριλίου 2021 – την ίδια ημέρα που ο διευθυντής των αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) δήλωσε ότι ο οργανισμός δεν είχε ετικέτα ασφαλείας όσον αφορά τις καρδιακές φλεγμονές που παρουσιάζονταν μετά τη λήψη του εμβολίου COVID-19.

Ο Τσανγκ σημείωσε την παύση στη χορήγηση του εμβολίου της Johnson & Johnson λόγω θρομβώσεων και δήλωσε ότι ένας αυξημένος αριθμός θεμάτων φλεγμονής της καρδιάς θα μπορούσε να προκαλέσει μια παρόμοια ενέργεια.

«Μια παύση της χορήγησης του Pfizer/Moderna (όπως και η παύση του J&J για τους θρόμβους αίματος) θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στα ποσοστά εμβολιασμού στις ΗΠΑ/ΚΑ- εκτιμάται ως απίθανη λόγω του ότι τα αίτια της μυοκαρδίτιδας μπορεί να προέρχονται από πολλαπλές πηγές (π.χ. COVID, άλλες παθήσεις, άλλα εμβόλια/συνταγές κ.λπ.)», έγραψε ο Τσανγκ σε ηλεκτρονικό μήνυμα.

Η μυοκαρδίτιδα είναι ένας τύπος φλεγμονής της καρδιάς.

«Ωστόσο, τα αυξημένα αναφερόμενα #s & η προσοχή των μέσων ενημέρωσης είναι πιθανό να προκαλέσουν μια παύση και επανεξέτασης της ασφάλειας από την ACIP/FDA», πρόσθεσε, αναφερόμενος στη Συμβουλευτική Επιτροπή για τις Πρακτικές Εμβολιασμού, η οποία συμβουλεύει το CDC σχετικά με τα εμβόλια, και την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), η οποία αποφασίζει εάν θα εγκριθούν οι εμβολιασμοί.

Ο Τσανγκ μιλούσε με την Τρίσια Μπλόχερ, αξιωματούχο του Τμήματος Δημόσιας Υγείας της Καλιφόρνια, και άλλους αξιωματούχους της Καλιφόρνιας και του στρατού και αντέδρασε σε μια ιστορία σχετικά με το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ που εντόπισε υψηλότερο από τον αναμενόμενο αριθμό περιπτώσεων φλεγμονής της καρδιάς σε στρατιώτες μετά τον εμβολιασμό τους».

Το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ήταν ένα από τις 19 σελίδες μηνυμάτων που περιήλθαν στην κατοχή της εφημερίδας The Epoch Times μέσω αιτήματος του νόμου περί ελευθερίας της πληροφόρησης.

Στα μέλη της Τεχνικής Ομάδας Εργασίας για την Ασφάλεια του Εμβολίου COVID-19 (VaST) της ACIP στάλθηκε η ιστορία αυτή του Πενταγώνου, όπως και σε ορισμένους αξιωματούχους του CDC, όπως προκύπτει από τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Μεταξύ αυτών ήταν ο Δρ. Τομ Σιμαμπουκούρο (Tom Shimabukuro), επικεφαλής της Ομάδας Ασφάλειας Εμβολίων, μέρος της Ομάδας Εργασίας Εμβολίων COVID-19 του CDC.

Ο Σιμαμπουκούρο ζήτησε σχεδόν αμέσως από τους συναδέλφους του στοιχεία από το Vaccine Safety Datalink, ένα σύστημα παρακολούθησης που συνδιαχειρίζονται το CDC και εννέα οργανισμούς υγειονομικής περίθαλψης για την παρακολούθηση της ασφάλειας των εμβολίων. Ο Έρικ Γουέιντραουμπ (Eric Weintraub), επικεφαλής του πρότζεκτ για το datalink, διαπίστωσε ότι 24 περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας είχαν εντοπιστεί αυτόματα στο σύστημα παρακολούθησης.

Η συζήτηση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τελείωσε εκεί, χωρίς καμία ένδειξη ότι οι υπάλληλοι διερεύνησαν περαιτέρω για να δουν αν υπήρχε πιθανή σχέση μεταξύ των εμβολίων και της φλεγμονής της καρδιάς.

Ο Γουέιντραουμπ δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα για σχολιασμό, ούτε ο Τσανγκ, ο οποίος εκτίμησε ότι η ανακάλυψη των καρδιακών προβλημάτων «είναι πιθανό να προσθέσει περαιτέρω ανησυχίες στο ευρύ κοινό σχετικά με την ασφάλεια των εμβολίων και να κάνει το “τείχος των εμβολίων” πιο δύσκολο να ξεπεραστεί».

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου «αποκαλύπτουν ότι υπήρξε μια πρώιμη κόκκινη σημαία με τις αναφορές μυοκαρδίτιδας που σχετίζονταν με το εμβόλιο COVID στις ΗΠΑ και το Ισραήλ», αλλά ότι οι αξιωματούχοι ανησυχούσαν ότι η αναγνώριση του κινδύνου «θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στην αντίληψη του κοινού για την ασφάλεια του εμβολίου COVID και τη διάδοσή του», δήλωσε στην Epoch Times σε ηλεκτρονικό μήνυμα η Μπάρμπαρα Λο Φίσερ, συνιδρύτρια και πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Πληροφόρησης για τα Εμβόλια.

«Η ιστορική απροθυμία των αξιωματούχων δημόσιας υγείας να αναγνωρίσουν ότι τα εμβόλια ενέχουν σοβαρούς κινδύνους, οι οποίοι είναι μεγαλύτεροι για ορισμένους ανθρώπους, είναι ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στη βελτίωση της ασφάλειας του συστήματος μαζικών εμβολιασμών», πρόσθεσε η ίδια.

Τόσο τα εμβόλια της Moderna όσο και της Pfizer βασίζονται στην τεχνολογία του αγγελιοφόρου RNA ή mRNA.

Την ίδια ημέρα με τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η Δρ. Ροσέλ Γουαλένσκι, διευθύντρια του CDC, δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια εικονικής ενημέρωσης ότι, αφού έμαθε για την ανακάλυψη του Πενταγώνου, το CDC εξέτασε τα δεδομένα του και δεν είδε αυξημένο ποσοστό.

«Δεν είδαμε κάποιο σήμα, και στην πραγματικότητα ψάξαμε σκόπιμα για το σήμα σε πάνω από 200 εκατομμύρια δόσεις που έχουμε δώσει», είπε.

Δεν είναι σαφές σε ποια δεδομένα βασίστηκε η Γουαλένσκι. Δεν απάντησε σε σχετική ερώτηση.

Ο Σιμαμπουκούρο, ερωτηθείς αν είχε συμβουλεύσει την Γουαλένσκι σχετικά με το αν πρέπει να επιβληθεί παύση, παρέπεμψε το σχόλιο στο CDC. Μια εκπρόσωπος του οργανισμού δήλωσε στην Epoch Times σε ηλεκτρονικό μήνυμα: «Η πολιτική εμβολιασμού είναι αρμοδιότητα της Συμβουλευτικής Επιτροπής για τις πρακτικές εμβολιασμού (ACIP) του CDC και θα ήταν καλύτερο να επικοινωνήσετε με το προσωπικό της ACIP του CDC για ερωτήσεις σχετικά με την παύση εμβολιασμού».

Το CDC καθορίζει την πολιτική εμβολιασμού, αλλά συχνά συμβουλεύεται την ACIP πριν το πράξει.

Η ACIP δεν απάντησε στις ερωτήσεις που εστάλησαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

«Το ότι η Γουαλένσκι είπε ότι είχε εξετάσει τα δεδομένα και δεν ήταν πεπεισμένη για την αιτιώδη φύση αυτού – πραγματικά, πραγματικά άξιον απορίας», δήλωσε στην Epoch Times σε μήνυμα στο Twitter ο Δρ. Ανίς Κόκα (Anish Koka), καρδιολόγος με έδρα τη Φιλαδέλφεια.

Η μυοκαρδίτιδα και μια παρόμοια πάθηση, η περικαρδίτιδα, είναι σοβαρές παθήσεις που συχνά αναγκάζουν τους ανθρώπους για ένα χρονικό διάστημα να σταματήσουν να ασκούνται και να κάνουν άλλες σωματικές δραστηριότητες και σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να οδηγήσουν και στο θάνατο. Οι περισσότερες περιπτώσεις που εντοπίζονται μετά τον εμβολιασμό απαιτούν νοσηλεία. Ορισμένοι άνθρωποι υποφέρουν από μακροχρόνιες επιπτώσεις.

«Καταλαβαίνω ότι οι αρχές δημόσιας υγείας χρησιμοποιούν έναν πολύ διαφορετικό υπολογισμό κινδύνου/οφέλους, αλλά σίγουρα υπήρχαν και άλλες επιλογές που έπρεπε να εξεταστούν αντί να ακολουθηθεί μια προσέγγιση, δηλαδή 2 εμβόλια για κάθε νέο υγιή άνδρα με διαφορά 20 μερικών ημερών», δήλωσε ο Κόκα.

Τόσο το εμβόλιο Moderna όσο και το εμβόλιο Pfizer χορηγούνται σε πρωτογενή σειρά 2 δόσεων. Τα αναμνηστικά συνιστώνται τώρα επειδή τα εμβόλια δεν είναι τόσο αποτελεσματικά όσο ισχυρίζονταν προηγουμένως.

Ούτε το CDC ούτε το ACIP δημοσίευσαν εκθέσεις σχετικά με την καρδιακή φλεγμονή μετά τον εμβολιασμό μετά τη δημοσιοποίηση της ανίχνευσης του Πενταγώνου.

Η Δρ.Ροσέλ Ουαλένσκι, διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, απαντά σε ερωτήσεις κατά τη διάρκεια ακρόασης σε επιτροπή της Γερουσίας στην Ουάσινγκτον στις 11 Ιανουαρίου 2022. (Greg Nash/Pool/AFP via Getty Images)

 

Η πρώτη έκθεση του ACIP, μια περίληψη των παρουσιάσεων που έγιναν κεκλεισμένων των θυρών, ανέφερε ότι τα ποσοστά μυοκαρδίτιδας μετά τον εμβολιασμό δεν διέφεραν από τα αναμενόμενα ποσοστά.

Λίγες εβδομάδες αργότερα, ωστόσο, η επιτροπή αναγνώρισε ότι υπήρχαν υψηλότερα από τα αναμενόμενα ποσοστά καρδιακής φλεγμονής μετά τον εμβολιασμό, περιγράφοντας λεπτομερώς τους αριθμούς σε μια έκθεση με ημερομηνία 24 Μαΐου 2021.

Ο Σιμαμπουκούρο παρουσίασε στοιχεία για τα υψηλότερα από τα αναμενόμενα ποσοστά κατά τη διάρκεια δημόσιων συνεδριάσεων τον επόμενο μήνα. Αποκάλυψε ότι η μυοκαρδίτιδα και η περικαρδίτιδα αναφέρθηκαν σε πολύ υψηλότερα ποσοστά από τα αναμενόμενα σε άνδρες ηλικίας 12 έως 29 ετών, αλλά υποστήριξε ότι ήταν πολύ νωρίς για να υποδείξει μια σχέση μεταξύ των προβλημάτων και των εμβολίων. Αυτός και άλλοι σύντομα είπαν ότι τα σημεία των δεδομένων «υποδηλώνουν μια συσχέτιση με τον εμβολιασμό» και η VaST δήλωσε ότι τα δεδομένα υποδηλώνουν μια «πιθανή συσχέτιση».

Περίπου την ίδια εποχή, ο FDA πρόσθεσε προειδοποιήσεις σχετικά με την καρδιακή φλεγμονή στα ενημερωτικά δελτία που διανέμονται στους λήπτες εμβολίων, στους φροντιστές των ληπτών και στους επαγγελματίες υγείας που χορηγούν τα εμβόλια, ενώ οι στρατιωτικοί γιατροί ανέφεραν περισσότερα περιστατικά από το αναμενόμενο μεταξύ των στρατιωτών που έλαβαν ένα από τα εμβόλια.

Μέχρι τα τέλη Απριλίου 2021, περίπου 341 περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας ή περικαρδίτιδας μετά από εμβολιασμό είχαν αναφερθεί στο Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Ενεργειών Εμβολίων (VAERS).

Μέχρι τις 8 Ιουνίου είχαν αναφερθεί πάνω από 5.000 περιπτώσεις.

Ορισμένες αναφορές έχουν διαγραφεί, γεγονός που ενδεχομένως διαστρεβλώνει τους αριθμούς. Επιπλέον, μελέτες δείχνουν ότι οι αναφορές στο VAERS είναι υποεκτιμημένες.

Με βάση τις αναφορές που έχουν γίνει, τα ποσοστά μυοκαρδίτιδας είναι υψηλότερα από το αναμενόμενο σε άνδρες ηλικίας μόλις 5 ετών και 49 ετών μετά τη δεύτερη δόση, σύμφωνα με τα στοιχεία που μοιράστηκε ο Σιμαμπουκούρο σε συνάντηση του FDA στις 7 Ιουνίου. Το υψηλότερο ποσοστό είναι μεταξύ των ανδρών ηλικίας 16 και 17 ετών, με 76 αναφορές ανά ένα εκατομμύριο δεύτερες δόσεις και 24 περιπτώσεις ανά ένα εκατομμύριο τρίτες δόσεις.

«Τα τρέχοντα στοιχεία υποστηρίζουν μια αιτιώδη συσχέτιση μεταξύ του εμβολιασμού με mRNA COVID-19 και της μυοκαρδίτιδας και της περικαρδίτιδας», δήλωσε ο Σιμαμπουκούρο.

Το CDC τον Φεβρουάριο συνέστησε σε ορισμένους ανθρώπους να περιμένουν περισσότερο μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου εμβολίου για να προσπαθήσουν να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο φλεγμονής της καρδιάς.

Αλλά ορισμένοι ειδικοί λένε ότι τα ποσοστά σημαίνουν ότι οι υγιείς, νέοι άνθρωποι δεν θα πρέπει να κάνουν καμία από τις δόσεις, καθώς η COVID-19 παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα κυρίως στους ηλικιωμένους και σε όσους έχουν υποκείμενες παθήσεις όπως η νεφρική νόσος.

«Με βάση τα επί του παρόντος διαθέσιμα δεδομένα, οι κίνδυνοι από τη χορήγηση του εμβολιασμού COVID-19 σε υγιή παιδιά μπορεί να υπερτερούν των οφελών», δήλωσε νωρίτερα φέτος ο Δρ. Τζόζεφ Λαντάπο, γενικός χειρουργός της Φλόριντα.

Πολλές χώρες έχουν διακόψει το εμβόλιο Moderna για τους νέους, λόγω της φλεγμονής της καρδιάς.

Άλλοι ειδικοί λένε ότι συνιστάται τουλάχιστον μία δόση, ενώ άλλοι πάλι, και το CDC, συνεχίζουν να συνιστούν τον εμβολιασμό για όλους σχεδόν τους Αμερικανούς από 5 ετών και άνω.

Η παύση του εμβολίου της Johnson & Johnson λόγω των θρόμβων αίματος τελικά άρθηκε, αλλά ο FDA τον Μάιο περιόρισε τη χρήση του. Δεν υπήρξε ποτέ παύση για τα εμβόλια Moderna ή Pfizer στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε