Πέμπτη, 30 Μαΐ, 2024
Ο ειδικός προεδρικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για το κλίμα, Τζον Κέρι, φεύγει από την Downing Street 10 στο Λονδίνο στις 8 Δεκεμβρίου 2021. (Chris J Ratcliffe/Getty Images)

Άποψη: Οι «Πράσινοι» Αμοραλιστές

Χιλιάδες άνθρωποι στα προάστια της Ουκρανίας πεθαίνουν από ρωσικούς πυραύλους και βόμβες.

Σε απάντηση, ο απεσταλμένος της κυβέρνησης Μπάιντεν για την κλιματική αλλαγή, ο πολυεκατομμυριούχος και ιδιοκτήτης ιδιωτικού τζετ Τζον Κέρι, θλίβεται που ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μπορεί να μην παραμείνει πλέον σύμμαχός του στην καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

«Θα χαθεί η εστίαση του κόσμου», ανησυχεί ο Κέρι. «Θα χαθεί η ευαισθησία των μεγάλων χωρών, επειδή θα τους αποσπάσει την προσοχή, και νομίζω ότι αυτό θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες».

«Συνέπειες»;

Μήπως με τον όρο «συνέπειες» ο παγκόσμιος ηθικολόγος Κέρι εννοεί τους πάνω από 650 ρωσικούς πυραύλους που προσέκρουσαν σε ουκρανικά κτίρια και διέλυσε παιδιά;

Μήπως οι Ρώσοι στρατιώτες χάνουν την πράσινη «εστίασή» τους; Όταν ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο μήπως απλά του έχει «αποσπάσει την προσοχή»; Μήπως η εκτόξευση μερικών πυρηνικών βομβών θα ήταν «επιζήμιο» για το ανθρώπινο περιβάλλον;

Οι ηθικολόγοι της κλιματικής αλλαγής αγαπούν την ανθρωπότητα με έναν τόσο αφηρημένο τρόπο, ώστε πρέπει, στην πράξη, να κλείσουν το ζωογόνο αέριο, τον άνθρακα και το πετρέλαιο. Και εκτιμούν τόσο λίγο τους ανθρώπους που δεν ανησυχούν στο εδώ και τώρα ότι η επακόλουθη έλλειψη καυσίμων και το υπέρογκο κόστος προκαλούν πολέμους, εκτοξεύουν τον πληθωρισμό και απειλούν την ικανότητα των ανθρώπων να ταξιδεύουν ή να ζεσταίνονται.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν σταμάτησε κάθε παραγωγή φυσικού αερίου και πετρελαίου στην περιοχή ANWR της Αλάσκας. Σταμάτησε όλες τις νέες ομοσπονδιακές συμβάσεις για γεωτρήσεις. Ακυρώνει σημαντικούς νέους αγωγούς. Ασκεί πιέσεις στους οργανισμούς δανεισμού να μην χρηματοδοτούν τις γεωτρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Βοήθησε στην κατάργηση του αγωγού EastMed που θα έφερνε το πολυπόθητο φυσικό αέριο στη νότια Ευρώπη. Και κατάφερε μέσα σε μόλις ένα χρόνο να μετατρέψει τον μεγαλύτερο παραγωγό πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ιστορία του κόσμου σε έναν αξιολύπητο παγκόσμιο ζητιάνο ορυκτών καυσίμων.

Τώρα το φυσικό αέριο οδεύει σε τιμές πολύ πάνω από 5 δολάρια το γαλόνι. Στις υπερελεγχόμενες γαλάζιες πολιτείες, πιθανότατα θα φτάσει τα 7 δολάρια.

Το αποτέλεσμα είναι ο τρόμος της αριστεράς ότι οι ψηφοφόροι στις επερχόμενες ενδιάμεσες εκλογές θα μπορούσαν δικαίως να κατηγορήσουν τους Δημοκρατικούς για τον περιορισμό της ικανότητας των Αμερικανών να ταξιδεύουν, να ζεσταίνονται το χειμώνα και να δροσίζονται το καλοκαίρι και να αγοράζουν οικονομικά προσιτά τρόφιμα.

Αλλά πώς θα τετραγωνίσει η κυβέρνηση Μπάιντεν τον κύκλο του δικού της ιδεολογικού πολέμου κατά του πετρελαίου και του φυσικού αερίου έναντι της παραχώρησης του πλεονεκτήματος στους εχθρούς μας που παράγουν πετρέλαιο και φυσικό αέριο, καθώς η Ρωσία εισβάλλει στην Ουκρανία;

Ή να το θέσουμε διαφορετικά, όταν η εγωιστική θεωρία συναντά τη θανάσιμη πραγματικότητα, ποιος είναι ο χαμένος; Απάντηση: ο αμερικανικός λαός.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ήρε τις αμερικανικές κυρώσεις για τον ρωσογερμανικό αγωγό Nord Stream 2 που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στην πράσινη Γερμανία το απεχθές, αλλά σωτήριο για τη ζωή φυσικό αέριο.

Αλλά πρώτα ο Μπάιντεν ακύρωσε τον αγωγό Keystone XL στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν έχει πρόβλημα με τους αγωγούς αυτούς καθαυτούς, μόνο με τους αμερικανικούς.

Ενώ στον Μπάιντεν δεν αρέσει η ιδέα ότι η Γερμανία καίει άνθρακα, ή ότι ο Πούτιν αποκομίζει τεράστια κέρδη από την αυτοδημιούργητη εξάρτηση του Βερολίνου, ή ότι οι Γερμανοί εισάγουν υγροποιημένο φυσικό αέριο από την Αμερική, στον Μπάιντεν δεν αρέσει επίσης η ιδέα να αναγκάζονται οι γερμανικές οικογένειες να κλείνουν τους θερμοστάτες τους στα μέσα του χειμώνα, όταν υπάρχει πόλεμος που τροφοδοτείται από τη Ρωσία όχι μακριά από τα σύνορα της Γερμανίας.

Εδώ στην πατρίδα του, ο Μπάιντεν γίνεται ακόμη πιο παρανοϊκός. Καθώς οι εχθροί μας σε όλο τον κόσμο αποκομίζουν τεράστια κέρδη από τις υψηλές τιμές ρεκόρ του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, ζήτησε ο Μπάιντεν από την Αλάσκα, τη Βόρεια Ντακότα ή το Τέξας να αυξήσουν την παραγωγή;

Με άλλα λόγια, ζήτησε από τους Αμερικανούς να σώσουν τους συμπολίτες τους που έχουν ταμειακά προβλήματα από μια αυτοδημιούργητη ενεργειακή κρίση, με τον τρόπο που διαβεβαίωσε τους Γερμανούς ότι κατά τη διάρκεια του πολέμου η πραγματικότητα υπερισχύει της θεωρίας;

Καθόλου.

Αντ’ αυτού, ο Μπάιντεν σκέφτηκε την πιο παράλογη ιδέα στην πρόσφατη διπλωματική ιστορία να παρακαλέσει αυταρχικά και εχθρικά καθεστώτα σε όλο τον κόσμο να διοχετεύσουν περισσότερο πετρέλαιο για να μειώσουν τις τιμές της αμερικανικής βενζίνης.

Για χρόνια, η Αμερική έχει επιβάλει κυρώσεις στην πλούσια σε πετρέλαιο δικτατορία της Βενεζουέλας, ένα ναρκο-τρομοκρατικό κράτος που πολεμά τον ίδιο του το λαό και τους γείτονές του. Τώρα ο Μπάιντεν εκλιπαρεί τον ισχυρότατο πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο να προσφέρει τα υποτιθέμενα βρώμικα καύσιμα που η Αμερική έχει σε ακόμη μεγαλύτερη αφθονία αλλά τα βρίσκει πολύ σιχαμερά για να τα παράγει.

Ο Μπάιντεν παρακάλεσε επίσης την κάποτε υπό κυρώσεις, τρομοκρατική ιρανική κυβέρνηση. Θέλει την Τεχεράνη να μας βοηθήσει αυξάνοντας την παραγωγή του ίδιου του πετρελαίου και του φυσικού αερίου που η Αμερική προσπαθεί να περιορίσει εδώ και χρόνια. Σε αντάλλαγμα, το Ιράν απαιτεί μια νέα «Ιρανική συμφωνία» που σύντομα θα εξασφαλίσει στην πλούσια πλέον σε πετρέλαιο θεοκρατία την απόκτηση πυρηνικών όπλων.

Την παραμονή της ρωσικής εισβολής, ο Μπάιντεν παρακάλεσε τον Πούτιν να διοχετεύσει ακόμη περισσότερο πετρέλαιο για να συμπληρώσει τις τρέχουσες ρωσικές εισαγωγές του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μήπως ο Πούτιν είδε αυτό το σουρεαλιστικό αίτημα ως ένα ακόμη σημάδι αμερικανικού κατευνασμού που θα μπορούσε να δώσει το πράσινο φως στην επερχόμενη προγραμματισμένη εισβολή του; Στα ρωσικά μάτια, μήπως ήταν μια ακόμη απόδειξη της αμερικανικής αδυναμίας και τρέλας μετά την ταπεινωτική φυγή από το Αφγανιστάν;

Ο Μπάιντεν έχει καταγγείλει το ιστορικό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας. Τώρα εκλιπαρεί τη μοναρχία να διοχετεύσει περισσότερο από το περιφρονημένο πετρέλαιο που εκπέμπει διοξείδιο του άνθρακα για να αντισταθμίσει όσα η κυβέρνησή του έκλεισε στο εσωτερικό της χώρας του. Μήπως γι’ αυτό το λόγο οι βασιλείς της Σαουδικής Αραβίας αρνήθηκαν να δεχτούν τα τηλεφωνήματά του;

Το ηθικό δίδαγμα της πετρελαϊκής τρέλας του Μπάιντεν;

Η ιδεολογία της ελίτ, αποκομμένη από την πραγματικότητα, εξαθλιώνει τους ανθρώπους και μπορεί να τους σκοτώσει.

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο είναι γνώμες του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις της Epoch Times.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε