Αυτό το τσίζκεϊκ χωρίς ψήσιμο γίνεται με μια απλή πρεσαρισμένη κρούστα από κράκερ και γέμιση από τυρί κρέμα και στραγγιστό γιαούρτι που σταθεροποιείται καθώς ψύχεται. Τα μύρτιλα ανακατεμένα με κρέμα λεμονιού προσθέτουν γλυκύτητα και πικάντικη γεύση.
Αντί για μύρτιλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάθε είδους μούρο. Αν θελήσετε να βάλετε φρέσκες φράουλες, κόψτε τες σε φέτες ή σε τέταρτα και αφήστε τες να στραγγίξουν λίγο πριν τις προσθέσετε στο τσίζκεϊκ.
Μπάρες τσίζκεϊκ χωρίς ψήσιμο με κρέμα λεμονιού και μύρτιλα
Προετοιμασία: 20΄
Συνολικός χρόνος: 2 ώρες και 20΄
Ποσότητα: 16 τεμάχια
Υλικά
- 200 γρ. κράκερ Graham (13 τμ), σπασμένα σε μεγάλα κομμάτια
- 1/2 φλιτζάνι φιστίκια πεκάν, ψημένα
- 1/4 κ. γλ. αλάτι
- 1/3 φλιτζάνι λάδι κανόλα
- 225 γρ. τυρί κρέμα με μειωμένα λιπαρά, μαλακό
- 2 φλιτζάνια άπαχο στραγγιστό γιαούρτι
- 2/3 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 1 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού
- 1 κ. σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κ. σ. έτοιμη κρέμα λεμονιού
- 4 φλιτζάνια φρέσκα μύρτιλα
Εκτέλεση
- Ρίξτε τα κράκερ Graham, τα πεκάν και το αλάτι στο μούλτι μέχρι να αλεσθούν καλά. Με το μοτέρ σε λειτουργία, περιχύστε με το λάδι και μετά χτυπήστε για να ενοποιηθούν. Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα ταψί 23 x 33 εκ. και πατήστε ελαφρά.
- Αφού καθαρίσετε το μούλτι, βάλτε το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, τη ζάχαρη άχνη, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού και τη βανίλια και αναμίξτε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν, περίπου για 1 λεπτό. Απλώστε ομοιόμορφα το μείγμα πάνω από την κρούστα των κράκερ. Σκεπάστε και βάλτε το ταψί στο ψυγείο για να κρυώσει, από 2 έως 24 ώρες.
- Τοποθετήστε την κρέμα λεμονιού σε ένα μεγάλο μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων. Ρυθμίστε τον φούρνο μικροκυμάτων στο δυνατό μέχρι να ζεσταθεί, περίπου 20 δευτερόλεπτα. Προσθέστε τα μύρτιλα στο μπολ και ανακατέψτε απαλά για να ενωθούν με την κρέμα. Με ένα κουτάλι, βάζουμε το μείγμα πάνω στο τσίζκεϊκ. Κόβουμε σε 16 τετράγωνα κομμάτια.
Γευστικές συμβουλές
Ξεκινήστε την προετοιμασία μία ημέρα πριν θελήσετε τις μπάρες, ώστε να μείνουν αρκετό χρόνο στο ψυγείο.
Το ψήσιμο των ξηρών καρπών βαθαίνει τη γεύση τους και τους δίνει μια τραγανή, απολαυστική τραγανή γεύση. Για να τους ψήσετε, απλώστε τους σε μια στρώση σε ένα μικρό ταψί και ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσουν και να μυρίσουν (περίπου 5-7 λεπτά), ανακινώντας μια φορά το ταψί. Μεταφέρετε σε ένα μικρό μπολ ή πιάτο για να κρυώσουν.
Εκτελέστε το Βήμα 3 λίγο πριν σερβίρετε.
Στοιχεία συνταγής ανά μερίδα
256 θερμίδες
Συνολικά λιπαρά: 16 g
Κορεσμένα λιπαρά: 5 g
Χοληστερόλη: 25 mg
Υδατάνθρακες: 23 g
Ασβέστιο: 64 mg
Βιταμίνη Α: 401 IU
Βιταμίνη C: 4 mg
Της Carolyn Malcoun, EatingWell
Επιμέλεια: Βαλεντίνα Λισάκ