Τετάρτη, 29 Νοέ, 2023
Ο Dr. Άντονι Φάουτσι εμφανίζεται στην Ουάσινγκτον στις 20 Ιουλίου 2021. (J. Scott Applewhite/Pool/Getty Images)

Μπορεί να αλλάξει ο ορισμός του “πλήρως εμβολιασμένου”, λέει ο Φάουτσι

Ο ορισμός του “πλήρως εμβολιασμένου” θα μπορούσε να αλλάξει από τους ομοσπονδιακούς αξιωματούχους υγείας για να συμπεριλάβει τις αναμνηστικές δόσεις COVID-19, εάν τα δεδομένα το υποστηρίζουν, δήλωσε την Κυριακή ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την πανδημία Άντονι Φάουτσι.

Μιλώντας στην εκπομπή “This Week” του ABC, ο Φάουτσι δήλωσε ότι οι ιατρικοί αξιωματούχοι εξακολουθούν να εξετάζουν την αναγκαιότητα του αναμνηστικού εμβολίου και ότι ο ίδιος προσωπικά δεν θα άλλαζε τον ορισμό για το τι συνιστά κάποιον “πλήρως εμβολιασμένο”.

«Θα εξετάσουμε αυτή τη στιγμή ποια είναι η διάρκεια του αναμνηστικού εμβολίου», δήλωσε ο Φάουτσι. «Θα παρακολουθήσουμε τους ανθρώπους που έχουν κάνει την 3η δόση».

Προσθέτοντας: «Ο κόσμος δεν πρέπει να αποθαρρύνεται από το γεγονός ότι καθώς περνάει ο καιρός και μαθαίνουμε όλο και περισσότερα για την προστασία, ενδέχεται να τροποποιήσουμε τις κατευθυντήριες γραμμές. Αυτό λέγαμε από την αρχή».

Ο Φάουτσι πρόσθεσε ότι ο οργανισμός του «απλώς θα ακολουθήσει και θα αφήσει τα δεδομένα να καθοδηγήσουν την πολιτική [μας] και τα δεδομένα να καθοδηγήσουν τις συστάσεις [μας]».

Προς το παρόν, ο ορισμός του πλήρως εμβολιασμένου είναι δύο εμβολιασμοί μιας σειράς εμβολίων της Pfizer ή της Moderna ή ένας εμβολιασμός του εμβολίου Johnson & Johnson, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Εάν οι ενισχυτικές δόσεις εμφανίζουν την ίδια φθίνουσα προστασία με την αρχική σειρά εμβολίων, «και τα δεδομένα δείχνουν ότι πρέπει να το κάνουμε πιο συχνά, τότε θα το κάνουμε», δήλωσε ο Φάουτσι, «αλλά θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι ο πληθυσμός είναι βέλτιστα προστατευμένος και κάνουμε ό,τι χρειαστεί».

Τα σχόλιά του την Κυριακή έρχονται σε αντίθεση με προηγούμενες δημόσιες δηλώσεις που είχε κάνει σχετικά με τις αναμνηστικές δόσεις.

Κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισής του στη Σύνοδο Κορυφής της STAT το 2021, ο Φάουτσι είχε δηλώει ότι «η αναμνηστική δόση δεν είναι κάτι το πρόσθετο, και η αναμνηστική δόση είναι μέρος της αρχικής θεραπευτικής αγωγής … έτσι ώστε όταν θα ανατρέξουμε σε αυτό, θα δούμε ότι οι αναμνηστικές δόσεις είναι απαραίτητες για μια βέλτιστη θεραπεία μέσω των εμβολίων».

Στις 19 Νοεμβρίου, μια συμβουλευτική επιτροπή εμβολίων του CDC συνέστησε με ομόφωνη ψήφο ότι όλοι οι ενήλικες στις ΗΠΑ μπορούν να λαμβάνουν αναμνηστικές δόσεις τόσο για τα εμβόλια της Moderna όσο και για τα εμβόλια της Pfizer. Προηγουμένως, μόνο ορισμένα άτομα μπορούσαν να λάβουν το εμβόλιο. Η διευθύντρια του CDC Ροσέλ Ουαλένσκι υπέγραψε τη σύσταση.

Νωρίτερα την ίδια εβδομάδα, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) επέκτεινε την άδεια επείγουσας χρήσης για τις αναμνηστικές δόσεις των εμβολίων Pfizer και Moderna για όλους τους ενήλικες.

Οι αναμνηστικές δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson, μια ένεση που χρησιμοποιεί τεχνολογία αδενοϊού και όχι mRNA, εγκρίθηκαν με άδεια επείγουσας χρήσης για όλους τους ενήλικες στα μέσα Οκτωβρίου. Περίπου την ίδια εποχή, το CDC ενέκρινε επίσης σε άτομα που έλαβαν το εμβόλιο J&J να το συνδυάσουν με τις αναμνηστικές δόσεις.

Οι Δημοκρατικοί κυβερνήτες του Νέου Μεξικού και του Κονέκτικατ πρότειναν πρόσφατα ότι θα αλλάξουν τον ορισμό του πλήρους εμβολιασμού κατά του COVID-19, ώστε να συμπεριληφθούν και τα ενισχυτικά εμβόλια. Σε ορισμένες χώρες, όπως το Ισραήλ, τα διαβατήρια εμβολιασμού -τα οποία είναι υποχρεωτικά για την είσοδο σε γυμναστήρια, εστιατόρια και άλλους χώρους- θα λήγουν έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση.

«Αναλύουμε τι μπορούμε να κάνουμε για να δημιουργήσουμε αυτά τα κίνητρα -και ενδεχομένως εντολές- για να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι είναι πλήρως εμβολιασμένοι, πράγμα που σημαίνει τρία εμβόλια», δήλωσε η κυβερνήτης του Νέου Μεξικού Μισέλ Γκρίσμαν.

Από την Παρασκευή, πάνω από το 59% του πληθυσμού των ΗΠΑ έχει εμβολιαστεί πλήρως, σύμφωνα με τα στοιχεία του CDC.

Ο COVID-19 είναι η ασθένεια που προκαλείται από τον ιό του ΚΚΚ (Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας).

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε