Δευτέρα, 06 Φεβ, 2023

China in Focus: 90χρονη που αναζητούσε δικαιοσύνη κρατείται από την κινεζική αστυνομία

Μια ενενηντάχρονη στην Κίνα βρίσκεται υπό κράτηση από την αστυνομία. Αγωνιζόταν για τα δικαιώματά της για πάνω από μία δεκαετία, αφότου το σπίτι της κατεδαφίστηκε από τις αρχές.

Κάποιοι από τους πλουσιότερους της Κίνας βρίσκονται πλέον πίσω από τα σίδερα. Αυτό έγινε αφότου χρησιμοποιήθηκαν από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα, και ενεπλάκησαν λίγο περισσότερο από όσο έπρεπε στην εσωτερική του διαμάχη εξουσίας.

Είναι ο Σι Τζινπίνγκ η αιτία για την επιθετικότητα της Κίνας; Η κόρη του γραμματέα του Μάο Τσεντόνγκ λέει πως το ΚΚΚ αναζητά εδώ και πολλά χρόνια παγκόσμια κυριαρχία.

Το Πεκίνο πιέζει το ψηφιακό του νόμισμα για να συναγωνιστεί στην παγκόσμια σκηνή. Αντιτίθεται στο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου.

Και η υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ βρέθηκε ότι έχει μετοχές σε έναν κινεζικό τεχνολογικό γίγαντα. Η εταιρεία κατέχει την εφαρμογή μηνυμάτων WeChat, που βρίσκεται τώρα υπό διερεύνηση από το υπουργείο Εμπορίου.

Αυτά και περισσότερα θέματα σε αυτό το επεισόδιο του China in Focus.

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε