Δευτέρα, 06 Φεβ, 2023

Deep Dive: Η αστυνομία του Καπιτωλίου απαιτεί παραμονή των Εθνοφρουρών στην Ουάσινγκτον

 

Η αστυνομία του Καπιτωλίου απαιτεί από τους Εθνοφρουρούς να παραμείνουν στην Ουάσινγκτον για περισσότερο χρόνο μετά τις 12 Μαρτίου. Σύμφωνα με το Associated Press , αμυντικοί αξιωματούχοι λένε ότι η νέα πρόταση αξιολογείται από το Πεντάγωνο.

Δύο αμφιλεγόμενα νομοσχέδια ψηφίστηκαν στην Αμερικανική Βουλή. Το ένα αλλάζει την εκλογική διαδικασία σε όλο το έθνος. Ο νόμος θα μετατρέψει πολλές από τις εκλογικές αλλαγές που εμφανίστηκαν το προηγούμενο έτος εν μέσω πανδημίας σε μόνιμους ομοσπονδιακούς νόμους.

Και το άλλο είναι ένας νόμος αναμόρφωσης της αστυνομίας. Με την ονομασία «Νόμος Δικαιοσύνης Τζορτζ Φλόυντ στην Αστυνόμευση», ο νόμος υπερψηφίστηκε με μικρή διαφορά στην Βουλή σύμφωνα με την κομματική ταυτότητα. Θα απογορεύει αμφιλεγόμενες αστυνομικές τακτικές όπως τις λαβές ακινητοποίησης από τον λαιμό και τα εντάλματα χωρίς προειδοποίηση, και θα καθιερώσει οδηγίες για αστυνομικά τμήματα πανεθνικά.

Τώρα οι Ρεπουμπλικανοί πιέζουν ενάντια και στα δύο.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν σχολίασε για τις άρσεις επιβολής μάσκας που ανακοίνωσαν πολιτείες και για το άνοιγμα των οικονομιών τους. Το αποκάλεσε «σκέψη Νεάτερνταλ» και λέει ότι είναι μεγάλο λάθος να σταματήσουν τα μέτρα ασφαλείας πολύ νωρίς.

Μια μεγάλη αλλαγή στον κόσμο των ψηφιακών διαφημίσεων: Η Google ανακοίνωσε ότι δεν θα αναπτύξει νέα εργαλεία για εντοπισμό χρηστών στο Διαδίκτυο και ότι τερματίζει την πρακτική να αφήνει εταιρείες να εντοπίζουν χρήστες στο Διαδίκτυο χρησιμοποιώντας cookies από το επόμενο έτος.

Το Facebook επιτρέπει τώρα πολιτικές διαφημίσεις και πάλι, αρχίζοντας από την Πέμπτη αφότου η εταιρεία τις είχε απαγορεύσει για να καταπολεμήσει την παραπληροφόρηση περί των προεδρικών εκλογών.

Συντονιστείτε στο Deep Dive καθώς εξερευνούμε αυτά και άλλα θέματα.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε