Τρίτη, 28 Μαρ, 2023
(Εικόνα από τον ιστότοπο ShenYun.com)

Διάσημες παράλληλες μορφές 7/10: Λιού Μπόγουεν και Νοστράδαμος

Από τον ιστότοπο ShenYun.com

Νοστράδαμος

Ο διάσημος προφήτης Νοστράδαμος (το όνομά του ήταν Michel de Nostradame) ήταν αστρολόγος και γιατρός που έζησε στην Γαλλία κατά τον δέκατο έκτο αιώνα.

 

Το 1555, εξέδωσε «Τις Προφητείες», ένα βιβλίο που περιέχει σχεδόν χίλια τετράστιχα προβλέψεων. Γραμμένο σε ποιήματα που μοιάζουν με γρίφους, οι προφητείες προβλέπουν ένα φάσμα γεγονότων φτάνοντας μέχρι και το έτος 3797.

Σύμφωνα με ένα καταγεγραμμένο γεγονός, το 1556 ο Νοστράδαμος βρισκόταν στην βασιλική αυλή στο Παρίσι και του ζητήθηκε να εξηγήσει μία από τις νωρίτερες προφητείες του, που θεωρούνταν πως αναφερόταν στον βασιλιά Ερρίκο Β΄. Σε αυτήν την προφητεία, ο Νοστράδαμος προβλέπει ότι ένα μεγαλύτερης ηλικίας λιοντάρι θα υποκύψει σε ένα νεότερο λιοντάρι στην μάχη, και ότι το νεότερο λιοντάρι θα τρυπούσε το μάτι του μεγαλύτερου, οδηγώντας σε έναν επώδυνο θάνατο. Καθώς εξηγούσε την προφητεία, ο Νοστράδαμος προειδοποίησε τον βασιλιά ότι δεν θα έπρεπε να συμμετάσχει σε αγώνες κονταρομαχίας.

Αλλά τρία χρόνια αργότερα, ο βασιλιάς Ερρίκος Β΄ έλαβε μέρος σε έναν αγώνα κονταρομαχίας. Το ακόντιο του αντιπάλου τρύπησε το κεφάλι του πίσω από το μάτι. Ο βασιλιάς πέθανε από μόλυνση δέκα επώδυνες μέρες μετά.

Μεταξύ των σημαντικών παγκοσμίων γεγονότων ο Νοστράδαμος λέγεται ότι προέβλεψε την Γαλλική Επανάσταση, τον Ναπολέοντα, την άνοδο του Χίτλερ, την δίωξη του Φάλουν Γκονγκ, και την 11η Σεπτεμβρίου.

Κάποιοι τώρα λένε πως προέβλεψε την τρέχουσα πανδημία. Μπορεί να είναι ενδιαφέρον να σημειώσουμε ότι ο Νοστράδαμος είχε αρχικά γίνει διάσημος από την νοσηλεία που έδινε σε εμφανίσεις βουβωνικής πανώλης στην νότια Γαλλία και Ιταλία, και είχε επίσης εκδώσει δύο ιατρικά βιβλία.

Λιού Μπόγουεν

Ο Λιού Μπόγουεν (όνομα κατά την γέννηση Λιού Τζι) διαδραμάτισε έναν τόσο παρόμοιο ρόλο με τον Γάλλο ομόλογό του που έχει ονομαστεί ο Κινέζος Νοστράδαμος. Όπως ο Νοστράδαμος, είναι επίσης γνωστός για τις ανησυχητικές προφητείες του.

 

Ο Λιού, που έζησε τον δέκατο τέταρτο αιώνα, ήταν φιλόσοφος, ποιητής, σύμβουλος στρατιωτικής στρατηγικής, και πολιτικός. Ήταν ο ανώτερος σύμβουλος του Τζου Γιουαντζένγκ, ιδρυτή της Δυναστείας Μινγκ. Έχει μείνει στην μνήμη ως ένας εξαίρετος γνώστης στρατηγικής καθώς και ως σοφός και ακέραιος αξιωματούχος ο οποίος, στο διάσημο περιστατικό του 1348, αρνήθηκε να δεχτεί δωροδοκία από τον αρχηγό μιας δύναμης επαναστατών.

Όπως ο Νοστράδαμος, ο Λιού επίσης έγραψε για άλλα θέματα, σε αυτήν την περίπτωση περί στρατηγικής, εκδίδοντας τα βιβλία «Εξαιρετικές στρατηγικές για εκατό μάχες» και «Δεκαοκτώ στρατηγικές και θέματα».

Όπως ο Νοστράδαμος, που θα διαλογιζόταν για να βρει έμπνευση για τις προφητείες του, ο Λιού ήταν επίσης πνευματικός αναζητητής. Όπως ο Νοστράδαμος, ο Λιού έγραψε τις προφητείες του σε λυρική μορφή, με προβλέψεις κρυμμένες σε γρίφους.

Το πιο διάσημο έργο του είναι το «Σάομπινγκ Γκε», το οποίο παρουσίασε στον αυτοκράτορα. Σε αυτό, λέγεται πως έχει προβλέψει την μογγολική εισβολή του 1449, τον Σινο-Ιαπωνικό Πόλεμο, την εμφάνιση του Σουν Γιατ-Σεν, και την ίδρυση της Δημοκρατίας της Κίνας το 1911.

Ο Λιού, επίσης, έχει προσφάτως κερδίσει προσοχή για τις προφητείες του για μια πανδημία. Στην «Επιγραφή του Όρους Τάιμπαϊ της Επαρχίας Σαανσί», λέει πως η πανδημία θα ξεσπάσει στα έτη του Χοίρου και του Ποντικού. Σύμφωνα με τον κινεζικό ζωδιακό κύκλο, το 2019 (όταν ο ιός άρχισε να διαδίδεται) ήταν το Έτος του Χοίρου, και το 2020 ήταν το Έτος του Ποντικού.

Ασχέτως αν είστε πλούσιος ή φτωχός, αν δεν βελτιώνετε την ηθική σας, ο θάνατος γρήγορα θα βρεθεί μπροστά σας, προειδοποιεί ο Λιού. Οι άνθρωποι θεωρούν τα χρήματα χρήσιμα, αλλά είναι άχρηστα στην πανδημία.

Η επαρχία Χουγκουάνγκ θα βρεθεί σε μεγάλα προβλήματα, λέει. Η Χουγκουάνγκ είναι το όνομα μιας αρχαίας επαρχίας που περιλαμβάνει την επαρχία Χουμπέι, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Γουχάν.

Υπάρχουν περισσότερα σε αυτό, αλλά ας σταματήσουμε εδώ για να το κρατήσουμε σύντομο. Ο Λιού καταλήγει λέγοντας πως ο πραγματικός θησαυρός – οι υψηλές ηθικές αξίες – θα επιτρέψει στους ανθρώπους να ζήσουν ειρηνικά.

Και με αυτό, ο Λιού συμφωνεί με μια παράδοση που βλέπουμε τόσο στην Ανατολή όσο και στην Δύση, όπου οι σοφοί τόνιζαν ότι αν εμμένουμε στην ηθική, έχουμε ελπίδα.

 

Το άρθρο αναδημοσιεύθηκε με άδεια από τον ιστότοπο ShenYun.com.
Για το πρωτότυπο άρθρο στον ιστότοπο του Shen Yun, κάνετε κλικ εδώ.

 

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε