Πέμπτη, 13 Ιούν, 2024
Συνολικά το τελευταίο εικοσιτετράωρο εκδηλώθηκαν 62 δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες από τις οποίες αντιμετωπίστηκαν στο αρχικό στάδιο εκδήλωσής τους.

Εκκενώνονται περιοχές στη Δυτική Αττική, καθώς αναζωπυρώνονται οι πυρκαγιές

Μεγάλες αναζωπυρώσεις σε Δυτική Αττική, Ρόδο και Λευκόχωμα Λακωνίας αντιμετωπίζουν ισχυρές πυροσβεστικές, επίγειες και εναέριες, δυνάμεις, όπως ανέφερε σε έκτακτη ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος Γιάννης Αρτοποιός.

Όπως είπε ο κ. Αρτοποιός, σήμερα στις 16:25 εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για εκκένωση των περιοχών Αγία Σωτήρα, Παλαιοκούνδουρα, Πανόραμα, Παλαιοχώρι Δυτικής Αττικής προς Οινόη, ενώ στις 17:40 εκδόθηκε νέο μήνυμα εκκένωσης από Οινόη προς Ερυθρές. Στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν από αέρος 11 αεροσκάφη, 11 ελικόπτερα, συμπεριλαμβανομένων και των 4 αεροσκαφών που διέθεσε στην Ελλάδα ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας από Ιταλία και Γαλλία. Μήνυμα του 112 στους κατοίκους να εκκενώσουν την Οινόη και να κατευθυνθούν προς Ερυθρές.

Αναφορικά με τη φωτιά στη Λακωνία, όπως τόνισε ο κ. Αρτοποιός, οι πρόσφατες αναζωπυρώσεις δημιούργησαν νέα μέτωπα νοτιοανατολικά του οικισμού Λευκόχωμα, για την αντιμετώπιση των οποίων επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και από αέρος 4 αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο.

Στη Ρόδο, σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό, οι αναζωπυρώσεις είναι πολλαπλές στον ορεινό όγκο κεντρικά του νησιού και επιχειρούν εκεί 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

«Όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με περιφέρειες και δήμους καταβάλλουν σημαντικές προσπάθειες για τον περιορισμό των πυρκαγιών που δεν έχουν ελεγχθεί. Οι συνθήκες πλέον γίνονται ακραίες και δημιουργούν δυναμικά μέτωπα πυρκαγιάς», σημείωσε ο κ. Αρτοποιός και επισήμανε ότι από σήμερα το μεσημέρι βρίσκονται στη χώρα μας τα 2 αεροσκάφη που αναμέναμε από τη χώρα του Ισραήλ.

Συνολικά το τελευταίο εικοσιτετράωρο εκδηλώθηκαν 62 δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες από τις οποίες αντιμετωπίστηκαν στο αρχικό στάδιο εκδήλωσής τους.

Όπως είπε, ο κ. Αρτοποιός, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας από σήμερα η θερμοκρασία ανεβαίνει και από αύριο Παρασκευή έως την Κυριακή η θερμική έξαρση αναμένεται να γίνει αισθητή στη χώρα μας.

Συνεπώς, όπως ανέφερε, πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς και για αύριο σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Ρόδο, Σάμο και Ικαρία ενώ παραμένει υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σχεδόν σε όλη τη χώρα.

«Τονίζουμε ότι οι επόμενες μέρες θα είναι πολύ δύσκολες. Είναι απαραίτητη η προσοχή όλων μας», κατέληξε.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε