Πέμπτη, 13 Ιούν, 2024
Ένα σήμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στη Γενεύη της Ελβετίας, στις 24 Απριλίου 2020. (Fabrice Coffrini/AFP via Getty Images)

Επιστήμονας που υποστηρίζει τα δρακόντεια μέτρα COVID-19 θα ηγηθεί της συμβουλευτικής ομάδας του ΠΟΥ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) διόρισε μια επιστήμονα από το Βρετανικό Κομμουνιστικό Κόμμα για να ηγηθεί της Τεχνικής Συμβουλευτικής Ομάδας για τις Συμπεριφορικές Γνώσεις και την Επιστήμη για την Υγεία (Technical Advisory Group for Behavioural Insights and Science for Health).

Η Σούζαν Μίτσι, 67 ετών, είναι καθηγήτρια ψυχολογίας της υγείας στο University College του Λονδίνου.

Είναι επίσης ηγετικό στέλεχος της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Ομάδας της βρετανικής κυβέρνησης για τις Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης (Scientific Advisory Group for Emergencies-SAGE), μιας ομάδας που επί του παρόντος παρέχει συμβουλές για την αντίδραση της βρετανικής κυβέρνησης στην πανδημία του ιού του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας (ΚΚΚ), γνωστού επίσης ως νέου κορωνοϊού.

«Πολλά συγχαρητήρια στην καθηγήτρια Σούζαν Μίτσι για τον διορισμό της ως προέδρου της Τεχνικής Συμβουλευτικής Ομάδας του ΠΟΥ για τις Συμπεριφορικές Γνώσεις και την Επιστήμη για την Υγεία!», ανακοίνωσε τον διορισμό ο Τομέας Ψυχολογίας και Γλωσσικών Επιστημών του κολεγίου σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι μάσκες θα πρέπει να συνεχίσουν «για πάντα»

Η Μίτσι, επί 41 χρόνια μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Βρετανίας, είναι γνωστή για τις αμφιλεγόμενες απόψεις της σχετικά με τις εντολές για τις μάσκες κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Channel 5 News, φάνηκε να προτείνει ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να φορούν μάσκες για πάντα.

«Και το τρίτο πράγμα είναι η συμπεριφορά των ανθρώπων. Δηλαδή, η συμπεριφορά της κοινωνικής αποστασιοποίησης, του … να διασφαλίζουν ότι υπάρχει καλός εξαερισμός [στους εσωτερικούς χώρους], ή αν δεν υπάρχει, να φορούν μάσκες προσώπου και [να τηρούν] υγιεινή των χεριών και των επιφανειών», δήλωσε. «Θα πρέπει να τα διατηρήσουμε αυτά μακροπρόθεσμα, και αυτό θα είναι καλό όχι μόνο για τον COVID αλλά και για τη μείωση άλλων [ασθενειών]».

«Νομίζω για πάντα, σε κάποιο βαθμό», απάντησε όταν της ζητήθηκε να ορίσει τις λέξεις «μακροπρόθεσμα».

Πεζοί που φορούν προστατευτικές μάσκες προσώπου εν μέσω της COVID-19 περπατούν σε μια εμπορική περιοχή στο Τόκιο, στις 22 Μαρτίου 2022. (Kim Kyung-Hoon/Reuters)

 

Η ίδια επέκρινε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για τη δημοσίευση των σχολίων της χωρίς πλαίσιο και ανέπτυξε τη στάση της κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο UnHerd.

Το βασικό της θέμα είναι να αλλάξει η συμπεριφορά των ανθρώπων και να συνηθίσουν οι άνθρωποι να φορούν μάσκες προσώπου, ώστε να μπορούν να βάζουν και να βγάζουν τη μάσκα χωρίς καμία νοητική αντίσταση κατά τη διάρκεια του COVID ή μιας άλλης πανδημίας, εξήγησε.

«Νομίζω ότι είναι καλή ιδέα να διατηρήσουμε αυτές τις συμπεριφορές που μπορούμε να ενεργοποιούμε ή να απενεργοποιούμε ανάλογα με τις ανάγκες», είπε.

Η Μίτσι απέφυγε την ερώτηση για το αν η πολιτική της στάση συνδέεται με τη συμμετοχή της στο κομμουνιστικό κόμμα, όταν πιέστηκε στην εκπομπή Good Morning Britain.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε