Παρασκευή, 24 Μαρ, 2023
Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις στο Μαϊάμι, Φλόριντα, στις 13 Ιουλίου 2021. (Joe Raedle/Getty Images)

Φλόριντα: Σε 15 σημεία θα λειτουργήσουν μονάδες μονοκλωνικών αντισωμάτων μέχρι το Σαββατοκύριακο

ΠΟYΝΤΑ ΓΚOΡΝΤΑ, Φλόριντα – O Κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις αγωνίζεται μέσω της πολιτείας για να διευκολύνει το άνοιγμα των κέντρων μονοκλωνικών αντισωμάτων. Εκτιμάται ότι συνολικά 15 μονάδες θα είναι ανοιχτές στη Φλόριντα μέχρι το Σάββατο, ενώ περισσότερες έχουν προγραμματιστεί να ανοίξουν την επόμενη εβδομάδα.

Ο γερουσιαστής της Πολιτείας της Φλόριντα Γουίλτον Σίμσον ήταν με τον κυβερνήτη και το προσωπικό του σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη το απόγευμα στην κομητεία Πάσκο, όπου είχε μόλις δημιουργηθεί ένα κέντρο και περίμενε τους ασθενείς. Ο Σίμσον είπε ότι είχε προσβληθεί από COVID-19 τον Δεκέμβριο και γνώριζε ότι η θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα ήταν διαθέσιμη. Ωστόσο, τον καιρό που έλαβε τη θεραπεία, ήταν μόνο με παραπομπή γιατρού.

«Μπορώ να σας πω ότι η θεραπεία λειτουργεί», «Αισθανόμουν καλύτερα μέσα σε 48 ώρες από τη θεραπεία», δήλωσε ο Σίμσον.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις δήλωσε σε δημοσιογράφους την Πέμπτη ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει πάγια εντολή στη Φλόριντα υπογεγραμμένη από τον Γενικό Χειρουργό της Πολιτείας, Δρ Σκοτ Α. Ρίβκις, η οποία επιτρέπει στους ασθενείς να λαμβάνουν τη θεραπεία χωρίς ιατρική συνταγή ή παραπομπή, εάν χορηγείται από πάροχο υγειονομικής περίθαλψης που πληροί τις προϋποθέσεις.

Ο ΝτεΣάντις ανέφερε ότι υπήρξε κάποια σύγχυση σχετικά με το κόστος της θεραπείας και η παραπληροφόρηση αναμεταδόθηκε και ήλπιζε ότι παρακολουθώντας τα εγκαίνια των εγκαταστάσεων θα μπορούσε να διαλύσει τις λανθασμένες πληροφορίες που διαδόθηκαν.

«Οι παραπομπές δεν απαιτούνται σε κανένα από τα μονοκλωνικά σημεία θεραπείας αντισωμάτων της Πολιτείας της Φλόριντα», δήλωσε ο ΝτεΣάντις. «Αυτές οι θεραπείες είναι διαθέσιμες χωρίς κόστος για τους ασθενείς. Μην πιστεύετε κανέναν που λέει ότι θα κοστίσει χιλιάδες δολάρια».

Ο ΝτεΣάντις εξήγησε ότι αφότου ο πρόεδρος Τραμπ έλαβε τη θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα η ομοσπονδιακή κυβέρνηση υπό την καθοδήγησή του «αγόρασε την παρτίδα» της θεραπείας αντισωμάτων για να την καταστήσει διαθέσιμη σε όλους όσους την ήθελαν.

Ο διευθυντής διαχείρισης έκτακτης ανάγκης της Φλόριντα Κέβιν Γκάθρι δήλωσε ότι η θεραπεία που διατίθεται σε όλη την πολιτεία έχει σχεδιαστεί για να «απομακρύνει την πίεση από τα νοσοκομεία».

«Αυτές οι θεραπείες είναι άμεσα διαθέσιμες», δήλωσε ο Γκάθρι στη συνέντευξη Τύπου. «Υπό την καθοδήγηση του Κυβερνήτη ΝτεΣάντις, σε λιγότερο από μια εβδομάδα έχουμε ανοίξει κέντρα στην Πολιτεία, ενώ ακολουθούν πολλά ακόμα».

Μια ερώτηση απευθύνθηκε στον κυβερνήτη σχετικά με την διαχείριση του Μπάιντεν που χρηματοδοτεί την οικονομική ζημιά των δύο σχολικών περιοχών που δεν συμμορφώνονται με τους νόμους της Πολιτείας σχετικά με το Νομοσχέδιο των Δικαιωμάτων των Γονέων και τις εντολές για μάσκες στα σχολεία.

«Έχουμε στρατιωτικό εξοπλισμό ο οποίος χαρίστηκε σε μαχητές στο Αφγανιστάν», δήλωσε ο εμφανώς εξοργισμένος κυβερνήτης. «Η κυβέρνηση Μπάιντεν επικεντρώνεται στο να κάνει τα παιδιά του νηπιαγωγείου να φορούν μάσκες όταν υπάρχουν τόσα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτό το έθνος – αντίθετα παίζουν με τα συνδικάτα [των δασκάλων]. Έχουν μια εμμονή ότι ένα μικρό 5χρονο παιδί πρέπει να πηγαίνει στο σχολείο με μάσκα όλη την ημέρα».

Η θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα (MAB) μπορεί να αποτρέψει τη νοσηλεία ή το θάνατο σε ασθενείς υψηλού κινδύνου με COVID-19 και είναι ευρέως διαθέσιμη στη Φλόριντα σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας της Φλόριντα. Οποιοσδήποτε είναι 12 ετών και άνω και διατρέχει υψηλό κίνδυνο σοβαρής ασθένειας λόγω του COVID-19, είναι κατάλληλος για αυτή τη θεραπεία. Η θεραπεία είναι δωρεάν και το καθεστώς εμβολιασμού δεν έχει σημασία.

Για να βρείτε κέντρα για να λάβετε μονοκλωνικές θεραπείες αντισωμάτων σε ολόκληρη την πολιτεία, επισκεφθείτε τον ιστότοπο floridahealthcovid19.gov.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε