Σάββατο, 13 Απρ, 2024
Ένας φρουρός ασφαλείας διακρίνεται πίσω από τις αστυνομικές ταινίες κοντά στο μπαρ Paradise Supermarket στο Πεκίνο, 13 Ιουνίου 2022. (Kevin Frayer/Getty Images)

Η COVID-19 εξαπλώνεται ταχύτατα στο Πεκίνο, προκαλώντας το κλείσιμο πολυσύχναστων επιχειρηματικών και τουριστικών περιοχών

Το ξέσπασμα της COVID-19 σε ένα μπαρ στο Πεκίνο εξαπλώθηκε ταχύτατα στην πρωτεύουσα, μεταξύ άλλων και στην περιοχή όπου βρίσκονται οι κεντρικές κυβερνητικές υπηρεσίες του κινεζικού καθεστώτος, θέτοντας σε lockdown πολυσύχναστες τουριστικές περιοχές στο κέντρο της πόλης.

Από την περασμένη εβδομάδα, το ξέσπασμα κρουσμάτων στο μπαρ Paradise Supermarket στην περιοχή Τσαογιάνγκ έχει επηρεάσει τουλάχιστον 14 από τις 16 συνοικίες του Πεκίνου.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων του Πεκίνου ανακοίνωσε στις 15 Ιουνίου ότι από τις 9 έως τις 15 Ιουνίου, συνολικά 327 άτομα μολύνθηκαν, συμπεριλαμβανομένων 7 υπαλλήλων του μπαρ, 226 ατόμων που είχαν βρεθεί στο μπαρ και 94 ατόμων που μολύνθηκαν από άλλες ομάδες. Τα άτομα ηλικίας κάτω των 30 ετών αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 85% των μολυσμένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα η περιφέρεια Τσαογιάνγκ του Πεκίνου, το μπαρ Paradise Supermarket, βρίσκεται σε μία από τις πιο διάσημες επιχειρηματικές περιοχές της πόλης, όπου βρίσκονται τα γραφεία διεθνών επιχειρήσεων στο Πεκίνο και διάφορες πρεσβείες. Προς το παρόν, 74 μπαρ έχουν κλείσει και περισσότερες από 700 επιχειρήσεις εστίασης.

Οι αρχές ζήτησαν από οποιονδήποτε βρισκόταν στο μπαρ Paradise Supermarket από τις 8:00 μ.μ. της 6ης Ιουνίου έως τις 8:00 π.μ. της 7ης Ιουνίου να παρουσιαστεί αμέσως στους υπεύθυνους ελέγχου της επιδημίας.

Στοιβαγμένες καρέκλες σε εστιατόριο/μπαρ που έκλεισε για να αποτραπεί η εξάπλωση της COVID-19 στο Πεκίνο στις 19 Ιουνίου 2020. (Greg Baker/AFP via Getty Images)

 

Το ξέσπασμα της επιδημίας προκάλεσε επίσης το κλείσιμο πολυσύχναστων τουριστικών περιοχών στο κέντρο της πόλης.

Στις 15 Ιουνίου, μια σερβιτόρα από μπαρ Huguo Temple Snack δήλωσε στην Epoch Times ότι όλη η οδός Huguo Temple έκλεισε, επειδή το μπαρ Paradise Supermarket βρίσκεται στον ίδιο δρόμο.

Η ίδια δήλωσε: «Πρόκειται για τον πιο διάσημο δρόμο στο Πεκίνο και ο αντίκτυπος είναι μεγάλος».

Ο Γου Μινγκ (ψευδώνυμο), διευθυντής ξενοδοχείου στην οδό Huguo Temple, δήλωσε στην Epoch Times ότι η περιοχή γύρω από τον ναό Huguo, διάσημο τουριστικό αξιοθέατο και έναν από τους οκτώ μεγαλύτερους ναούς του Πεκίνου, έχει αποκλειστεί. «Πολλά σημεία ελέγχου έχουν στηθεί στις γύρω περιοχές, όλα είναι αποκλεισμένα».

«Έξι ή επτά επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν βρεθεί στην περιοχή του ναού Huguo. Τώρα όλοι οι άνθρωποι που μένουν στο ξενοδοχείο μας είναι γιατροί και νοσηλευτές που έχουν έρθει για να κάνουν τεστ νουκλεϊκού οξέος στους κατοίκους».

Οχήματα Tesla είναι σταθμευμένα έξω από ένα κτίριο στο συγκρότημα της ηγεσίας του Τσονγκνάνχαϊ, στο Πεκίνο στις 9 Ιανουαρίου 2019. (Mark Schiefelbein/Pool μέσω Reuters)

 

Σε μια κοντινή και επίσης πολυσύχναστη γραφική περιοχή την Σιτσαχάι, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής της λίμνης Χουχάι, η οποία βρίσκεται δίπλα στο Τσονγκνανχάι, όπου βρίσκεται η κεντρική κυβέρνηση του καθεστώτος, οι κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν στην Epoch Times ότι περισσότερα από δέκα λεωφορεία ήρθαν για να απομακρύνουν τους ανθρώπους λόγω της επιδημίας στην περιοχή.

Ο Λι Τζι (ψευδώνυμο), ο οποίος ζει στην περιοχή Χουχάι, δήλωσε στην Epoch Times ότι υπάρχουν πολλά μπαρ δίπλα στο ποτάμι και ένας πελάτης βρέθηκε θετικός στον COVID, γεγονός που προκάλεσε το κλείσιμο όλων των επιχειρήσεων στην περιοχή Σιτσαχάι και στην γειτονική περιοχή Μπεϊχάι.

Ο Λι δήλωσε: «Η εταιρεία δεν έχει καμία σχέση με την περιοχή, η επιδημία που προκλήθηκε από το μπαρ στην Τσαογιάνγκ είναι σοβαρή. Οι άνθρωποι που επισκέφθηκαν το συγκεκριμένο μπαρ πηγαίνουν παντού, όχι μόνο στην Σιτσαχάι, αλλά έχουν κινηθεί σε όλο το Πεκίνο».

Στην κατοχή της Epoch Times ήρθε ένα βίντεο που δείχνει λεωφορεία να απομακρύνουν τον κόσμο και τον αποκλεισμό των περιοχών στο Πεκίνο.

Προς το παρόν, τα κρούσματα που σχετίζονται με το μπαρ εξακολουθούν να εξαπλώνονται. Το Πεκίνο έχει προσθέσει τρεις νέες περιοχές μεσαίου κινδύνου στην περιοχή Τσαογιάνγκ.

Ένας από τους ανθρώπους που επισκέφθηκε το μπαρ και βρέθηκε θετικός είχε πετάξει προς και από τη μεγαλούπολη Γκουανγκζού στη νότια Κίνα στις 8 Ιουνίου. Το άτομο είναι μέλος του πληρώματος της αεροπορικής εταιρείας, σύμφωνα με ανακοίνωση για την επιδημία που εξέδωσε η περιφέρεια Σουνγί του Πεκίνου.

Υπό την πολιτική μηδενικού covid του Κινέζου κομμουνιστή ηγέτη Σι Τζινπίνγκ και τα αυστηρά μέτρα ελέγχου, η επιδημία στο Πεκίνο συνεχίζει να αυξάνεται.

Οι Hong Ning και Luo Ya συνέβαλαν στο ρεπορτάζ.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε