Τρίτη, 05 Μαρ, 2024
Ο Γενικός Χειρουργός της Φλόριντα Δρ Τζόζεφ Λάνταπο μιλάει κατά τη διάρκεια εκδήλωσης σε φωτογραφία αρχείου. (Chris O'Meara/AP Photo)

Η Φλόριντα θα γίνει η πρώτη πολιτεία που θα προτείνει την αποφυγή εμβολίων COVID-19 για υγιή παιδιά

Αξιωματούχοι της Φλόριντα δήλωσαν στις 7 Μαρτίου ότι η πολιτεία θα είναι η πρώτη που θα συστήσει επίσημα να μην κάνουν τα υγιή παιδιά το εμβόλιο COVID-19.

Ο Δρ Τζόζεφ Λαντάπο, γενικός χειρουργός της Φλόριντα, έκανε την ανακοίνωση κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με τίτλο «Η αυλαία κλείνει στο θέατρο COVID».

«Το Υπουργείο Υγείας της Φλόριντα θα είναι το πρώτο [υπουργείο] της πολιτείας που θα συστήσει επίσημα να μην κάνουν τα εμβόλια COVID-19 τα υγιή παιδιά», δήλωσε ο Λαντάπο.

Η προγραμματισμένη ενημέρωση δεν εμφανιζόταν στον ιστότοπο του υπουργείου τη Δευτέρα και η υπηρεσία αρνήθηκε να μοιραστεί περισσότερες λεπτομέρειες. Τα εμβόλια COVID-19 «είναι τα πιο αποτελεσματικά εργαλεία για την προστασία της υγείας σας και την πρόληψη της εξάπλωσης των ασθενειών», αναφέρει μια σελίδα στον ιστότοπο, προσθέτοντας ότι τα εμβόλια «είναι ασφαλή, δωρεάν και εξαιρετικά αποτελεσματικά, μεταξύ άλλων και έναντι γνωστών παραλλαγών».

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) αρνήθηκαν να σχολιάσουν πέρα από την επισήμανση των σημερινών συστάσεών τους, οι οποίες λένε ότι σχεδόν όλα τα παιδιά ηλικίας 5 ετών και άνω κάνουν το εμβόλιο COVID-19 της Pfizer και ότι τα παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω κάνουν την αναμνηστική δόση λόγω της φθίνουσας αποτελεσματικότητας του εμβολίου.

Λίγο μετά την ανακοίνωση του Λαντάπο, ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις δήλωσε ότι το γεγονός «αποκρυσταλλώνει πολλά πράγματα που έχουμε δει», συμπεριλαμβανομένης της «αποτυχίας να σταθμιστεί το κόστος και το όφελος, είτε πρόκειται για lockdown, είτε πρόκειται για κλείσιμο σχολείων, είτε πρόκειται ακόμη και για κάτι σχετικά με το αν ένα υγιές 7χρονο παιδί πρέπει να κάνει το εμβόλιο COVID».

Σύμφωνα με το CDC, μόλις 663 από τους 914.259 θανάτους που αποδίδονται στην COVID-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια της πανδημίας ήταν μεταξύ ατόμων ηλικίας 18 ετών ή νεότερων. Επιπλέον, λίγα παιδιά που έχουν προσβληθεί από COVID-19 χρειάστηκαν νοσοκομειακή περίθαλψη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μετά την έκδοση τριών μελετών που αναζωπύρωσαν τα ερωτήματα σχετικά με τον εμβολιασμό όλων των παιδιών, ένα αμφιλεγόμενο θέμα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η Δρ Τρέισι Χόεγκ, επιδημιολόγος που εργάστηκε σε μια μελέτη που συνέκρινε τους κινδύνους και τα οφέλη, δήλωσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ότι τα πρόσφατα δεδομένα υπονομεύουν τα επιχειρήματα υπέρ του εμβολιασμού των παιδιών.

«Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι δεν προκαλούμε συνολική ζημιά εμβολιάζοντας τα παιδιά όταν δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει όφελος. Και έχουμε αυτό το γνωστό σήμα ασφαλείας, το οποίο αναλύσαμε στη δημοσίευσή μας, το οποίο είναι η μυοκαρδίτιδα στα αγόρια, ειδικά, περισσότερο από ό,τι στα κορίτσια -υπάρχει επίσης στα κορίτσια- και στους νεαρούς άνδρες», δήλωσε η Χόεγκ.

«Και έτσι, ακόμη και για τα αγόρια που είναι προηγουμένως υγιή, που δεν έχουν μολυνθεί προηγουμένως, δεν διαπιστώσαμε ότι υπήρχε όφελος – στην πραγματικότητα υπήρχε κίνδυνος από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης. Και έτσι αυτού του είδους οι αναλύσεις είναι αυτές που πρέπει να κάνουμε με αυστηρό τρόπο και μέχρι να μάθουμε την απάντηση σε αυτό και μέχρι να είμαστε σίγουροι ότι δεν κάνουμε συνολικά περισσότερο κακό παρά καλό, πρέπει να είμαστε σε θέση να δώσουμε στους γονείς και τα παιδιά την επιλογή για το αν θα πρέπει να εμβολιαστούν ή όχι».

Αρκετοί άλλοι ομιλητές δήλωσαν επίσης ότι αντιτίθενται στην υποχρεωτική χορήγηση εμβολίων στα παιδιά και συνέστησαν περαιτέρω έρευνα σχετικά με τον υπολογισμό κινδύνου-οφέλους.

«Εάν έχετε ένα παιδί με παράγοντες κινδύνου για COVID, αυτό είναι μια συζήτηση με τον παιδίατρό σας, αλλά εάν έχετε ένα υγιές παιδί, οι πιθανότητες να πεθάνει αυτό το παιδί είναι απίστευτα χαμηλές. Ουσιαστικά κοντά στο μηδέν, αν όχι στο μηδέν», δήλωσε ο Δρ Μάρτι Μάκαρι, καθηγητής χειρουργικής στο Johns Hopkins Medicine.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε