Πέμπτη, 07 Δεκ, 2023
Οι Κινέζοι στρατιώτες παρατάσσονται μετά από τελετή που σηματοδότησε την 70η επέτειο από την είσοδο της Κίνας στον πόλεμο της Κορέας στην πλατεία Τιενανμέν στο Πεκίνο της Κίνας στις 23 Οκτωβρίου 2020. (Kevin Frayer / Getty Images)

Διευθυντής των Υπηρεσιών Πληροφοριών: Η Κίνα χρησιμοποιεί «γονιδιακή επεξεργασία» για να ενισχύσει τον στρατό

Ο διευθυντής των Υπηρεσιών Πληροφοριών Τζον Ράτκλιφ δήλωσε την Κυριακή ότι το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ) χρησιμοποιεί «γονιδιακή επεξεργασία» για να ενισχύσει τον στρατό του.

Ο Ράτκλιφ σημείωσε ότι εάν το ΚΚΚ ξεπεράσει τις Ηνωμένες Πολιτείες και γίνει η υπερδύναμη του κόσμου, θα θέσει σε κίνδυνο τις «ατομικές ελευθερίες» παγκοσμίως, προσθέτοντας ότι «διακυβεύεται η ελεύθερη αγορά».

Η Κίνα «μεταβάλλει το DNA», είπε ο κορυφαίος αξιωματούχος των Υπηρεσιών Πληροφοριών των ΗΠΑ, επικαλούμενος αναφορές των υπηρεσιών πληροφοριών στο Fox News την Κυριακή.

«Είναι ένα από τα πράγματα, όπως μας δείχνουν οι πληροφορίες, που κάνει η Κίνα. … Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας έχει 2 εκατομμύρια ισχυρούς στρατιώτες και προσπαθεί να τους κάνει ισχυρότερους μέσω γονιδιακής επεξεργασίας», σχολίασε, προσθέτοντας ότι «είναι ένας από τους τρόπους που, η Κίνα προσπαθεί να κυριαρχήσει ουσιαστικά στον πλανήτη και να θέσει τους κανόνες της παγκόσμιας τάξης».

Αναφερόμενος στις αχαλίνωτες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΚΚΚ, ο Ράτκλιφ δήλωσε ότι οι άνθρωποι του κόσμου «πρέπει να καταλάβουν ότι πρόκειται για ένα απολυταρχικό καθεστώς,» προσθέτοντας ότι το καθεστώς «δεν νοιάζεται για τα ατομικά δικαιώματα των ανθρώπων».

«Έχουμε δει τι έχουν κάνει στους Ουιγούρους, έχουμε δει τι έχουν κάνει στο Χονγκ Κονγκ. Βάζουν το καθεστώς πάνω απο όλα και αυτό είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που έκανε σπουδαία την Αμερική. Ατομικές ελευθερίες, ελεύθερη αγορά αυτά τα πράγματα διακυβεύονται εάν κυριαρχήσει η Κίνα», δήλωσε.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ράτκλιφ έγραψε ένα άρθρο για την Wall Street Journal, χαρακτηρίζοντας το κινεζικό καθεστώς ως «την Νο. 1 εθνική απειλή», ενώ αναφέρθηκε και στις δοκιμές πάνω σε ανθρώπους.

«Η Κίνα έχει πραγματοποιήσει ακόμη και δοκιμές σε μέλη του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού με την ελπίδα να αναπτύξει στρατιώτες με βιολογικά βελτιωμένες δυνατότητες», είπε. «Δεν υπάρχουν ηθικά όρια στην επιδίωξη της εξουσίας από το Πεκίνο».

ΛΕΖΑΝΤΑ / Ο διευθυντής των Υπηρεσιών Πληροφοριών Τζον Ράτκλιφ παρακολουθεί κατά τη διάρκεια τελετής στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου στην Ουάσιγκτον στις 3 Δεκεμβρίου 2020. (Evan Vucci / AP Photo)

 

Ο Κινέζος ερευνητής Χε Τζιανκούι το 2018 χρησιμοποίησε την επεξεργασία γονιδίων CRISPR-Cas9 για να μεταβάλλει το DNA των εμβρύων επτά ζευγαριών. Πέρυσι, ερευνητές δήλωσαν ότι το καθεστώς θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει τις δυνατότητες επεξεργασίας γονιδίων CRISPR για να αλλάξει τις δυνατότητες των στρατιωτών του. Το ΚΚΚ «επιδιώκει στρατιωτικές εφαρμογές για τη βιολογία και εξετάζει πολλά υποσχόμενες διασταυρώσεις με άλλους κλάδους, συμπεριλαμβανομένης της επιστήμης του εγκεφάλου, των υπερυπολογιστών και της τεχνητής νοημοσύνης», έγραψαν οι Έλσα Κάνια και Γουίλσον Βόρντικ πέρυσι στο Defense One.

Επίσης έγραψαν: «Ενώ η πιθανή μόχλευση του CRISPR για την αύξηση των ανθρώπινων δυνατοτήτων στο μέλλον είναι για την ώρα μόνο μια υπόθεση, υπάρχουν ενδείξεις ότι οι κινέζοι στρατιωτικοί ερευνητές αρχίζουν να διερευνούν τις δυνατότητές του».

Επιπλέον, στις Ηνωμένες Πολιτείες, το ΚΚΚ στοχεύει τα μέλη του Κογκρέσου μέσω επιχειρήσεων επιρροής, σημείωσε ο Ράτκλιφ.

«Για να αντιμετωπίσω αυτές τις απειλές και πολλά άλλα, έχω μεταφέρει πόρους του ετήσιου προϋπολογισμού της υπηρεσίας πληροφοριών ύψους 85 δισ. δολαρίων για να αυξήσω την εστίαση στην Κίνα», ανακοίνωσε ο Ράτκλιφ. «Αυτή η αλλαγή πρέπει να συνεχίσει ώστε να διασφαλίζει ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ διαθέτουν τους απαραίτητους πόρους για να δώσουν στους υπεύθυνους που χαράζουν πολιτικές γραμμές ξεκάθαρες πληροφορίες σχετικά με τις προθέσεις και τις δραστηριότητες της Κίνας».

Ο Ράτκλιφ, στο τέλος του άρθρου του, πρότεινε ότι το Κογκρέσο πρέπει να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων για να αντιμετωπίσει το ΚΚΚ καθώς το ίδιο «προετοιμάζεται για μια αορίστου διάρκειας αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ».

«Η Ουάσιγκτον πρέπει επίσης να είναι προετοιμασμένη», έγραψε. «Οι ηγέτες πρέπει να δουλέψουν πάνω στις κομματικές διαφορές ώστε να κατανοήσουν την απειλή, να μιλήσουν ανοιχτά για αυτήν και να αναλάβουν δράση για να την αντιμετωπίσουν».

Αυτά δήλωσε ο Ράτκλιφ στο Fox News ενώ επίσης είπε ότι τα αποτελέσματα των εκλογών πρέπει να διερευνηθούν με πιο διαφανή τρόπο, σημειώνοντας τους ισχυρισμούς για νοθεία και παρατυπίες.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε