Τρίτη, 18 Ιούν, 2024
Η Μαριμπέλ Ντουάρτε (αριστερά) μηνύει την ενοποιημένη σχολική περιφέρεια του Λος Άντζελες. Παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στις 27 Ιουλίου μαζί με τη δικηγόρο της Νικόλ Πίρσον (δεξιά). Η Ντουάρτε κατήγγειλε ότι ο γιος της δωροδοκήθηκε από το σχολείο για να κάνει το εμβόλιο COVID-19 χωρίς τη συγκατάθεσή της και τώρα υποφέρει από παρενέργειες. (NTD TV)

Η σχολική περιφέρεια του Λος Άντζελες αντιμετωπίζει μήνυση αφού μαθητής δωροδοκήθηκε για να κάνει το εμβόλιο COVID-19

Λος Άντζελες, Καλιφόρνια – Η ενιαία σχολική περιφέρεια του Λος Άντζελες (LAUSD), η δεύτερη μεγαλύτερη σχολική περιφέρεια στις Ηνωμένες Πολιτείες, αντιμετωπίζει μήνυση από μια οικογένεια. Μια μητέρα ισχυρίζεται ότι ο 13χρονος γιος της δωροδοκήθηκε για να κάνει το εμβόλιο COVID-19 στο σχολείο χωρίς τη συγκατάθεσή της.

Η Μαριμπέλ Ντουάρτε, η οποία μηνύει την ενιαία σχολική περιφέρεια του Λος Άντζελες, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στις 27 Ιουλίου μαζί με την δικηγόρο της για να διαμαρτυρηθεί για τις παρενέργειες που υφίσταται σήμερα ο γιος της από το εμβόλιο.

«Αυτό είναι οδυνηρό για μένα, επειδή η υγεία του γιου μου … δεν είναι καλή», δήλωσε η Ντουάρτε. «Του λείπει η ξεκούραση. Δεν κοιμάται καλά. Δεν γυμνάζεται όπως παλιά. Δεν είναι φυσιολογικός για μένα».

Η Ντουάρτε πρόσθεσε ότι ο γιος της είχε αιμορραγικές διαταραχές και άσθμα από τότε που ήταν παιδί, οπότε οι γιατροί συνέστησαν να μην κάνει το εμβόλιο COVID-19. Είπε ότι η κατάσταση του γιου της επιδεινώθηκε μετά το εμβόλιο, με δυσκολίες στην αναπνοή και άλλα συμπτώματα όπως κατάθλιψη και άγχος.

Όλα αυτά συνέβησαν χωρίς την αρχική συγκατάθεση του σχολείου, σύμφωνα με την Ντουάρτε.

Ο νόμος της πολιτείας της Καλιφόρνια απαγορεύει στους ανηλίκους ηλικίας 12 έως 17 ετών να λαμβάνουν εμβολιασμούς άλλους από αυτούς που απαιτούνται από το νόμο χωρίς τη συγκατάθεση του γονέα ή του κηδεμόνα.

Το 13χρονο αγόρι φοιτά στην Barack Obama Global Preparation Academy, η οποία υπάγεται στη δικαιοδοσία της ενοποιημένης σχολικής περιφέρειας του Λος Άντζελες.

Δωροδοκήθηκε με πίτσα

Η Ντουάρτε δήλωσε ότι κάποιος δωροδόκησε τον γιο της με πίτσα για να κάνει το εμβόλιο σε εκδήλωση εμβολιασμού στο σχολείο και έβαλε τον γιο της να πλαστογραφήσει την υπογραφή της για να υπογράψει το έντυπο συγκατάθεσης.

«Γύρισε σπίτι και θυμάμαι να τον ρωτάω, «πώς ήταν η μέρα σου;» Είπε, «Μαμά, έκανα ένα εμβόλιο σήμερα, το εμβόλιο COVID». Κι εγώ είπα, «Τι εννοείς;» Είπε, «Ναι. Μου πρόσφεραν πίτσα», ανακάλεσε η Ντουάρτε.

«Και τον έβαλαν επίσης να υπογράψει μια συγκατάθεση μπροστά τους, την οποία μια από τις κυρίες του είπε να υπογράψει το όνομά μου και να υπογράψει το όνομά του».

Η Νικόλ Πίρσον, δικηγόρος της Ντουάρτε, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου: «Δεν πρόκειται για θεωρία συνωμοσίας. Δεν πρόκειται για υπόθεση αντιεμβολιασμού».

Γονικά δικαιώματα

«Πρόκειται για τα γονικά δικαιώματα, για τη δυνατότητα να προστατεύεις τα παιδιά σου και να παίρνεις τις καλύτερες αποφάσεις για τα παιδιά σου με βάση πληροφορίες που μόνο εσύ ως γονέας γνωρίζεις».

Η Πίρσον δήλωσε ότι έχει μιλήσει με την Ενιαία Σχολική Περιφέρεια του Λος Άντζελες και την Παγκόσμια Ακαδημία Προετοιμασίας Μπαράκ Ομπάμα για λογαριασμό του πελάτη της, αλλά δεν έχει λάβει καμία απάντηση.

«Όταν δεν απαντάς, επιτρέπεται να το ερμηνεύσουμε αυτό σύμφωνα με το νόμο, σύμφωνα με το τμήμα του κυβερνητικού κώδικα, ως απόρριψη της αξίωσής μας», δήλωσε.

«Τώρα ετοιμάζουμε την αγωγή μας. Θα την καταθέσουμε την επόμενη εβδομάδα, διότι αυτοί οι τραυματισμοί και αυτές οι ζημίες πρέπει να αποκατασταθούν».

Η Πίρσον δήλωσε επίσης ότι θα συνεχίσουν να ερευνούν το θέμα και να ενημερώνουν τις λεπτομέρειες της καταγγελίας και τους ισχυρισμούς κατά της Σχολικής Περιφέρειας, οι οποίοι μπορεί να περιλαμβάνουν: απουσία συναίνεσης, παραβίαση της συναίνεσης μετά από ενημέρωση, θεραπεία αντίθετη προς τη βούληση του ασθενούς, απάτη, ψευδή δήλωση, αμέλεια, αμελή πρόσληψη και εποπτεία, σκόπιμη πρόκληση συναισθηματικής οδύνης, εξαναγκασμό, παραβίαση του Συντάγματος της Καλιφόρνια, παραβίαση των απαγορεύσεων για πειράματα σε ανθρώπους, έκθεση παιδιών σε κίνδυνο, κακοποίηση παιδιών και οποιεσδήποτε άλλες αιτίες αγωγής που είναι λογικές και εύλογα συμπεραίνονται.

Η ενιαία σχολική περιφέρεια του Λος Άντζελες αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

«Η Los Angeles Unified συνήθως δεν σχολιάζει απειλούμενες, εκκρεμείς ή εν εξελίξει δικαστικές υποθέσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος στην Epoch Times.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε