Παρασκευή, 31 Μαρ, 2023
Διαδηλωτές συγκεντρώνονται για να αντιταχθούν στον υποχρεωτικό εμβολιασμό για την COVID-19 στη Νέα Υόρκη στις 13 Σεπτεμβρίου 2021. (Erico Trigoso/The Epoch Times)

ΗΠΑ: Δικαστήριο μπλοκάρει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό υγειονομικών της Νέας Υόρκης

Ένας ομοσπονδιακός δικαστής έδωσε την Τρίτη έκτακτη διαταγή που εμποδίζει την πολιτεία της Νέας Υόρκης να επιβάλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τον ιό του ΚΚΚ (Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας) στους υγειονομικούς.

Δεκαεπτά επαγγελματίες υγείας είχαν ζητήσει από το δικαστήριο να μπλοκάρει την επιβολή της Νέας Υόρκης για υποχρέωση εμβολιασμού που είχε ανακοινωθεί από τον τότε κυβερνήτη  Άντριου Κουόμο στις 16 Αυγούστου. Η εντολή απαιτούσε το προσωπικό στα νοσοκομεία και τις εγκαταστάσεις μακροχρόνιας φροντίδας, όπως γηροκομεία, εγκαταστάσεις φροντίδας ενηλίκων και άλλες εγκαταστάσεις φροντίδας με μεγάλη συνάθροιση, να εμβολιαστούν για τον COVID-19 ώστε να συνεχίσουν να εργάζονται.

Οι ενάγοντες, συμπεριλαμβανομένων γιατρών, νοσηλευτών και βοηθητικού προσωπικού, κινδύνευαν να τεθούν σε αναστολή εργασίας, απώλεια προνομίων παραμονής στο νοσοκομείο και καταστροφή της σταδιοδρομίας τους, εκτός εάν συναινούσαν στον εμβολιασμό τους σε αντίθεση με τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, υποστήριξε η αγωγή.

Οι θρησκευτικές τους πεποιθήσεις υποχρέωσαν τους ενάγοντες «να αρνηθούν τον εμβολιασμό με τα διαθέσιμα εμβόλια COVID-19, τα οποία χρησιμοποιούν όλα εμβρυικές κυτταρικές σειρές στις δοκιμές, την ανάπτυξη και την παραγωγή τους», σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.

Οι υπάλληλοι υγειονομικής περίθαλψης υποστήριξαν ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα ακυρώσει την προστασία για ειλικρινείς θρησκευτικές πεποιθήσεις σύμφωνα με τον Τίτλο VII του Νόμου περί Πολιτικών Δικαιωμάτων του 1964, παρόλο που η προηγούμενη κρατική διαταγή υγείας που ίσχυε μόλις ημέρες νωρίτερα είχε παράσχει την ίδια προστασία.

«Αυτό που προσπαθεί να κάνει η Νέα Υόρκη είναι να κλείσει ένα παράθυρο διαφυγής από μια αντισυνταγματική εντολή υποχρέωσης εμβολιασμού», δήλωσε ο δικηγόρος Κρίστοφερ Φεράρα, ειδικός σύμβουλος της Thomas More Society σε δήλωση πριν από την έκδοση της δικαστικής εντολής.

«Και το κάνουν αυτό γνωρίζοντας ότι πολλοί άνθρωποι έχουν ειλικρινείς θρησκευτικές αντιρρήσεις για τα εμβόλια που έχουν δοκιμαστεί, αναπτυχθεί ή παραχθεί με κυτταρικές σειρές που προέρχονται από νεκρά έμβρυα».

Ο δικαστής Ντέιβιντ Χερντ του Περιφερειακού Δικαστηρίου των ΗΠΑ για τη Βόρεια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, διορισμένος από τον Μπιλ Κλίντον, έδωσε προσωρινή διαταγή περιορισμού το πρωί της 14ης Σεπτεμβρίου στην υπόθεση. Η αγωγή ασκήθηκε εναντίον της κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Κάθι Χοτσούλ (Δημοκρατικός).

«Η εντολή υποχρέωσης εμβολιασμού αναστέλλεται» και το Υπουργείο Υγείας της Νέας Υόρκης «απαγορεύεται να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια, πειθαρχική ή άλλη, κατά της άδειας, της πιστοποίησης, της κατοικίας, της αποδοχής προνομίων ή άλλου επαγγελματικού καθεστώτος ή προσόντων οποιουδήποτε από τους ενάγοντες επειδή αναζητούν ή έχουν λάβει θρησκευτική εξαίρεση από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό COVID-19», αναφέρεται στην εντολή του Χερντ.

Ο Φεράρα έμαθε ότι δόθηκε η δικαστική εντολή ενώ έδινε τηλεφωνική συνέντευξη στην The Epoch Times.

Ερωτηθείς αν του άρεσε η απόφαση, ο Φεράρα γέλασε: «Πλάκα μου κάνεις;»

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε