Δευτέρα, 20 Μαΐ, 2024
Ένας εθελοντής ιατρός προετοιμάζει το εμβόλιο Moderna COVID-19 για έναν ασθενή στο Orange της Καλιφόρνια, στις 9 Μαρτίου 2021. (John Fredricks/The Epoch Times)

ΗΠΑ: Οι κομητείες με τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού καταγράφουν περισσότερα κρούσματα COVID-19 από ό,τι οι λιγότερο εμβολιασμένες

Οι κομητείες με τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού κατά της COVID-19 εμφανίζουν σήμερα περισσότερα κρούσματα από εκείνες με τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού, σύμφωνα με τα δεδομένα που συνέλεξαν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Στις 500 κομητείες όπου έχει εμβολιαστεί το 62-95% του πληθυσμού εντοπίστηκαν κατά μέσο όρο περισσότερα από 75 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους την περασμένη εβδομάδα. Οι 500 κομητείες στις οποίες εμβολιάστηκε το 11-40% του πληθυσμού εντόπισαν περίπου 58 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους κατά μέσο όρο την περασμένη εβδομάδα.

Τα δεδομένα είναι στρεβλά λόγω του γεγονότος ότι το CDC αποκρύπτει τα στοιχεία για τις κομητείες με πολύ χαμηλό αριθμό ανιχνευθέντων κρουσμάτων (1-9) για λόγους προστασίας της ιδιωτικής ζωής. Η Epoch Times υπολόγισε τα μέσα ποσοστά κρουσμάτων υποθέτοντας ότι οι κομητείες με τους μη δημοσιοποιημένους αριθμούς είχαν κατά μέσο όρο 5 κρούσματα η καθεμία.

Οι λιγότερο εμβολιασμένες κομητείες έτειναν να είναι πολύ μικρότερες, με μέσο όρο πληθυσμού λιγότερο από 20.000 κατοίκους. Οι πιο εμβολιασμένες κομητείες είχαν μέσο πληθυσμό πάνω από 330.000 κατοίκους. Οι πολυπληθέστερες κομητείες, ωστόσο, δεν είχαν περισσότερες πιθανότητες να έχουν υψηλότερα ποσοστά κρουσμάτων.

Μια ομάδα εφήβων λαμβάνει μια δόση του εμβολίου Covid της Pfizer στο Ντιτρόιτ στις 6 Απριλίου 2021. (Matthew Hatcher/Getty Images)

 

Ακόμη και όταν συγκρίνονται κομητείες παρόμοιου μεγέθους, οι πιο εμβολιασμένες έτειναν να έχουν υψηλότερα ποσοστά κρουσμάτων από τις λιγότερο εμβολιασμένες.

Μεταξύ των κομητειών με πληθυσμό 1 εκατομμυρίου και άνω, οι 10 πιο εμβολιασμένες είχαν ποσοστό κρουσμάτων πάνω από 27% υψηλότερο από τις 10 λιγότερο εμβολιασμένες.

Σε νομούς με πληθυσμό 500.000-1 εκατομμύριο, οι 10 πιο εμβολιασμένες είχαν ποσοστό κρουσμάτων σχεδόν 19% υψηλότερο από τις 10 λιγότερο εμβολιασμένες.

Σε κομητείες με πληθυσμό 200.000-500.000, οι 10 πιο εμβολιασμένες είχαν ποσοστό κρουσμάτων περίπου 55% υψηλότερο από τις 10 λιγότερο εμβολιασμένες.

Η διαφορά ξεπερνούσε το 200% για τις κομητείες με πληθυσμό 100.000-200.000 κατοίκων.

Για τις κομητείες με μικρότερους πληθυσμούς, η σύγκριση γίνεται όλο και πιο δύσκολη, επειδή πάρα πολλά από τα δεδομένα έχουν αποκρυφθεί.

Μια νοσοκόμα χορηγεί μια δόση εμβολίου mRNA COVID-19 στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, στις 19 Ιανουαρίου 2022. (Robyn Beck/AFP via Getty Images)

 

Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι ο πληθυσμιακός έλεγχος για τις λοιμώξεις COVID-19 δεν είναι ομοιόμορφος. Μια κομητεία μπορεί να έχει χαμηλό αριθμό κρουσμάτων στα χαρτιά επειδή οι κάτοικοί της εξετάζονται λιγότερο συχνά.

Η μαζική έξαρση των λοιμώξεων αυτόν τον χειμώνα φαίνεται να έχει περάσει τις τελευταίες εβδομάδες. Οι ανιχνευόμενες λοιμώξεις έχουν μειωθεί σε λιγότερες από 30.000 την ημέρα από το υψηλό επίπεδο των 800.000 και πλέον την ημέρα στα μέσα Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του CDC. Ο μέσος όρος επτά ημερών των νοσηλευόμενων σήμερα είχε μειωθεί σε περίπου 11.000 την 1η Απριλίου, από σχεδόν 150.000 τον Ιανουάριο.

Το τελευταίο κύμα αποδόθηκε στην παραλλαγή Όμικρον της COVID-19. Η παραλλαγή αυτή είναι πιο μεταδοτική αλλά λιγότερο ιογενής. Η παραλλαγή φαίνεται επίσης πιο ικανή να ξεπεράσει την όποια προστασία προσφέρουν τα εμβόλια, αν και, σύμφωνα με το CDC, τα εμβόλια εξακολουθούν να μειώνουν τον κίνδυνο σοβαρής νόσου.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε