Τρίτη, 28 Μαρ, 2023
Ένα μέλος του ιατρικού προσωπικού παρακολουθεί έναν ασθενή που πάσχει από COVID-19 σε έναν θάλαμο στο Νοσοκομείο Beilinson στην πόλη Πετάχ Τίκβα, Ισραήλ, στις 18 Αυγούστου 2021. (Ammar Awad/Φωτογραφία Αρχείου μέσω Reuters)

Ισραήλ: Περισσότεροι από τους μισούς βαριά νοσούντες με COVID-19 ήταν πλήρως εμβολιασμένοι

Στο Ισραήλ σχεδόν το 60% από τους 514 ασθενείς της χώρας που νοσηλεύονται επί του παρόντος με σοβαρά συμπτώματα του ιού του ΚΚΚ είναι πλήρως εμβολιασμένοι, σύμφωνα με έκθεση της 16ης Αυγούστου.

Τα στοιχεία γνωστοποιήθηκαν καθώς οι γιατροί ενημερώνονται συνεχώς για το ποιοι εμβολιασμένοι ασθενείς είναι πιο ευάλωτοι να νοσήσουν σοβαρά, καθώς τα εμβόλια COVID-19 με την πάροδο του χρόνου παρέχουν όλο και λιγότερη προστασία.

«Υπάρχουν τόσες πολλές λοιμώξεις και οι περισσότεροι ασθενείς που νοσηλεύονται είναι εμβολιασμένοι», δήλωσε ο Uri Shalit, βιοπληροφορικός στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Ισραήλ, ανέφερε ο ιστότοπος Science.

Στην πλειοψηφία των ασθενών που αντιμετώπισαν σημαντικές λοιμώξεις, περίπου το 87 % ήταν 60 ετών και άνω και είχαν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου πριν από τουλάχιστον πέντε μήνες.

Η Noa Eliakim-Raz, επικεφαλής του τμήματος COVID-19 στο Ιατρικό Κέντρο Rabin στην πόλη Πετάχ Τίκβα, δήλωσε ότι η πλειοψηφία των νοσηλευόμενων εμβολιασμένων ασθενών ήταν μεγάλης ηλικίας, σε κακή κατάσταση υγείας και σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάζονταν νοσηλευτική φροντίδα πριν από τη μόλυνση.

Το Ισραήλ συγκαταλέγεται στις χώρες με τα υψηλότερα επίπεδα εμβολιασμού στον κόσμο, με περίπου 5,4 εκατομμύρια ανθρώπους – ή το 78% άνω των 12 ετών – να είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Η συντριπτική πλειοψηφία έλαβε το εμβόλιο της Pfizer. Ωστόσο, η χώρα εμφανίζει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης στον κόσμο, δυνητικά ένα σημάδι φθίνουσας ανοσίας των εμβολίων καθώς η μετάλλαξη Δέλτα κυριαρχεί σε όλη την χώρα.

Τα νέα κρούσματα στο Ισραήλ παρουσίασαν σταθερή αύξηση από τα μέσα Ιουλίου, με τους υγειονομικούς αξιωματούχους να δηλώνουν ότι η πλειοψηφία είναι μη εμβολιασμένα παιδιά, σημειώνοντας ότι οι μη εμβολιασμένοι άνθρωποι είναι ακόμα πιο πιθανό να καταλήξουν στο νοσοκομείο ή να πεθάνουν.

Η Δρ. Ροσέλ Ουαλένσκι, επικεφαλής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), δήλωσε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στις 18 Αυγούστου, ότι τρεις πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι η αποτελεσματικότητα των εμβολίων COVID-19 φθίνει με την πάροδο του χρόνου. Παρόλο που η προστασία από τον θάνατο και τη νοσηλεία «καλά κρατεί», η αποτελεσματικότητα των εμβολίων «εξασθενεί».

Η Δρ. Ροσέλ Ουαλένσκι, διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων και ο Δρ. Άντονι Φάουτσι στο Κάπιτολ Χιλ στην Ουάσιγκτον, στις 20 Ιουλίου 2021. (J. Scott Applewhite/Pool/Getty Images)

 

«Παρόλο που τα εμβόλιά μας λειτουργούν αυτή τη στιγμή καλά για να αποτρέψουν τις νοσηλείες, βλέπουμε σχετικά αποδεικτικά στοιχεία για μείωση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου με την πάροδο του χρόνου και στην μετάλλαξη Δέλτα», δήλωσε η Ουαλένσκι .

Λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των Ισραηλινών που είναι πλήρως εμβολιασμένοι και την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα, η αύξηση των κρουσμάτων ήταν αναπόφευκτη, και τώρα έχει γίνει κεντρικό θέμα στην παγκόσμια συζήτηση σχετικά με το εάν οι χώρες με υψηλό ποσοστό εμβολιασμού πρέπει να χορηγούν ενισχυτικές δόσεις εμβολίων COVID-19 και σε ποιους ανθρώπους.

Το Ισραήλ άρχισε να κάνει ενισχυτικές δόσεις σε άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω τον Ιούλιο.  Άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας και της Γερμανίας, έχουν μέχρι στιγμής περιορίσει τις αναμνηστικές δόσεις εμβολίων σε ηλικιωμένους και άτομα με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η αναμνηστική δόση του εμβολίου βασίζεται στην ανησυχία ότι με την πάροδο του χρόνου τα εμβόλια θα παρέχουν όλο και λιγότερη προστασία, ακόμα και σε νεαρά άτομα. Οι αναμνηστικές δόσεις θα είναι διαθέσιμες σε όλους τους Αμερικανούς από τον Σεπτέμβριο.

«Παρακολουθούμε προσεκτικά άλλες χώρες και [ανησυχούμε] ότι θα δούμε κι εμείς αυτό που γίνεται στο Ισραήλ, όπου επιδεινώνονται οι λοιμώξεις με την πάροδο του χρόνου μεταξύ των εμβολιασμένων», δήλωσε η Ουαλένσκι κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στις 18 Αυγούστου, εξηγώντας γιατί οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι συνιστούν τώρα αναμνηστικές δόσεις στους Αμερικανούς οκτώ μήνες αφότου έχουν εμβολιαστεί με τα εμβόλια Pfizer ή Moderna.

Η Epoch Times ονομάζει τον νέο κορωνοϊό, ο οποίος προκαλεί την ασθένεια COVID-19, ιό του ΚΚΚ διότι η συγκάλυψη και η κακοδιαχείριση του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος επέτρεψαν στον ιό να εξαπλωθεί σε ολόκληρη την Κίνα και να προκαλέσει μια παγκόσμια πανδημία.

Το Reuters και το NTD News συνέβαλαν σε αυτό το άρθρο

 

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε