Τετάρτη, 29 Νοέ, 2023
Ο Χάντερ Μπάιντεν παρευρίσκεται σε συνέδριο στο Cobb Energy Center στην Ατλάντα, Γκαλερί, στις 22 Ιουλίου 2011. (Moses Robinson/Getty Images for Usher's New Look Foundation)

Καταδικάστηκε ο συνεργάτης του Χάντερ Μπάιντεν, Ντέβον Άρτσερ σε 1 έτος και 1 ημέρα φυλάκισης

Ένας μακροχρόνιος συνεργάτης του γιου του προέδρου Τζο Μπάιντεν καταδικάστηκε στις 28 Φεβρουαρίου σε φυλάκιση ενός έτους και μιας ημέρας για εξαπάτηση φυλής ιθαγενών της Αμερικής.

Ο Ντέβον Άρτσερ καταδικάστηκε για συμμετοχή σε σχέδιο εξαπάτησης της Wakpamni Lake Community Corporation της φυλής Oglala Sioux για δεκάδες εκατομμύρια δολάρια. Η φυλή δεν απάντησε σε τηλεφωνική κλήση τη Δευτέρα.

Ο Άρτσερ καταδικάστηκε από τον περιφερειακό δικαστή των ΗΠΑ Ρόνι Άμπραμς, έναν υποψήφιο του Ομπάμα, ο οποίος διάλεξε τη μέση οδό μεταξύ των εισαγγελικών και των υπερασπιστικών προτάσεων για την επιβολή ποινών.

Οι εισαγγελείς ζήτησαν 30 μήνες φυλάκιση, υποστηρίζοντας την ίδια ποινή με εκείνη που επιβλήθηκε στον Μπέβαν Κούνεϊ, έναν συγκατηγορούμενό του. Οι εισαγγελείς σημείωσαν ότι υπήρχαν 10 ή περισσότερα θύματα του κυκλώματος, το οποίο προκάλεσε ζημία άνω των 25 εκατομμυρίων δολαρίων, και δήλωσαν ότι οι κατευθυντήριες γραμμές θα οδηγούσαν σε ποινή μεταξύ 108 και 135 μηνών, αλλά αποφάσισαν να μην πιέσουν για μεγαλύτερη ποινή λόγω της «ανάγκης να αποφευχθούν ανεπιθύμητες διαφορές στις ποινές».

Ο Μάθιου Σουάρτζ, που εκπροσωπεί τον Άρτσερ, ισχυρίστηκε ότι ο πελάτης του «κρατήθηκε ξεκάθαρα στο σκοτάδι» σχετικά με μεγάλο μέρος του σχεδίου και ο ίδιος έχασε «σημαντικό ποσό από τα δικά του χρήματα», ενώ δεν έλαβε τίποτα από το σχέδιο. Ο Σουάρτζ ζήτησε από το δικαστήριο να μην επιβληθεί ποινή φυλάκισης.

Η Άμπραμς είπε στην αίθουσα του δικαστηρίου ότι η απάτη ήταν πολύ σοβαρή για να μην επιβληθεί ποινή φυλάκισης, αλλά ότι η πανδημία COVID-19 την ώθησε να δώσει μικρότερη ποινή από αυτή που ζητούσαν οι εισαγγελείς, ανέφερε η New York Post.

Η Άμπραμς επέβαλε πρόστιμο περίπου 15,7 εκατομμύρια δολάρια στον Άρτσερ και να καταβάλει πάνω από 43 εκατομμύρια δολάρια σε αποζημίωση.

Η Άμπραμς είναι η ίδια δικαστής που ακύρωσε την καταδίκη του Άρτσερ το 2018, μόνο και μόνο για να την επαναφέρει ένα εφετείο το 2020.

Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την έφεση του Άρτσερ στα τέλη του 2021.

Ο Άρτσερ συνδέεται εδώ και χρόνια με τον Χάντερ Μπάιντεν, γιο του προέδρου Μπάιντεν.

Ο Άρτσερ και οι άλλοι που συμμετείχαν στο σχέδιο χρησιμοποίησαν το όνομα του Χάντερ Μπάιντεν για να πείσουν τη φυλή των ιθαγενών της Αμερικής να επενδύσει περιουσιακά στοιχεία, ενώ τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δείχνουν ότι ο Χάντερ Μπάιντεν είχε εμπλακεί με την εταιρεία του Άρτσερ. Ο Χάντερ Μπάιντεν δεν κατηγορήθηκε ποτέ για την επιχείρηση εξαπάτησης και ο δικηγόρος του δήλωσε στα ειδησεογραφικά πρακτορεία ότι οι κατηγορούμενοι για το σχέδιο «επικαλέστηκαν και χρησιμοποίησαν το όνομα του Χάντερ -χωρίς να το γνωρίζει- για να προσδώσουν μεγαλύτερη αξιοπιστία στο επιχειρηματικό τους εγχείρημα».

Ο Χάντερ Μπάιντεν ερευνάται επί του παρόντος από τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς.

Όλοι, εκτός από έναν άλλο κατηγορούμενο στο σχέδιο απάτης, έχουν καταδικαστεί. Ο Τζένσον Γαλάνης, ο οποίος σύμφωνα με τις αρχές ενορχήστρωσε το σχέδιο, καταδικάστηκε σε 189 μήνες φυλάκισης, ο Τζεν Γαλάνης καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκισης, ο Γκαρίπης Χιρστ καταδικάστηκε σε 8 χρόνια και η Μισέλ Μόρτον καταδικάστηκε σε 15 μήνες. Η Άμπραμς καταδίκασε όλους αυτούς καθώς και τον Κούνεϊ.

Ο Χιού Ντάνκερλεϊ, ο άλλος κατηγορούμενος, πρόσφατα με επιτυχία ανέβαλε την καταδίκη του για αργότερα φέτος.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε