Τρίτη, 06 Ιούν, 2023
Ένα μωρό κάθεται μέσα σε ένα καλάθι γυρνώντας στο σπίτι του μετά από ψώνια στο Τσενγκντού της επαρχίας Σιτσουάν, Κίνα, στις 16 Ιανουαρίου 2009. (Φωτογραφίες Κίνας/Getty Images)

Κίνα: Αποκαλύφθηκε κύκλωμα εμπορίας βρεφών από πολίτη

Ένας πολίτης αποκάλυψε κύκλωμα εμπορίας βρεφών στην Κίνα υπό το πρόσχημα της υιοθεσίας μετά από ετήσια εθελοντική μυστική έρευνα.

Σύμφωνα με την The Paper, μια κινεζική κρατική ψηφιακή εφημερίδα, ένας πολίτης έπαιξε κρίσιμο ρόλο στην αποκάλυψη του κυκλώματος εμπορίας βρεφών. Ο πολίτης, Zhengyi Shangguan, εντάχθηκε σε μια ομάδα WeChat που διακινούσε βρέφη υποδυόμενη την γυναίκα που δεν μπορεί να αποκτήσει παιδί και επιθυμούσε μια κόρη. Ύστερα από διαρκή μυστική εργασία, η Shangguan κέρδισε σταδιακά την εμπιστοσύνη του μεσάζοντα και αργότερα θεωρήθηκε κατάλληλος αγοραστής.

Υπήρχαν περίπου 100 μέλη στην ομάδα WeChat, αποτελούμενη από ανθρώπους από διάφορες πόλεις και επαρχίες της Κίνας. Λόγω της ευαισθησίας στην αναγνώριση λεξιλογίου του WeChat, η ομάδα συχνά διαλυόταν και επαναεμφανιζόταν. Τα νέα μέλη έπρεπε να δηλώνουν με σαφήνεια τις ανάγκες τους ή να απομακρύνονται από την ομάδα συνομιλίας.

Η Shangguan μπόρεσε να εντοπίσει τους κρυπτογραφημένους όρους που χρησιμοποιούσε η ομάδα για να αποφύγει την ανίχνευση λεξιλογίου. Για παράδειγμα, η αργκό “bao” αντιπροσωπεύει το “μωρό”. Το αγγλικό γράμμα “S” αντιπροσωπεύει “αποστολή για υιοθεσία” και “L” αντιπροσωπεύει “αποδοχή υιοθεσίας”. Τα δύο αγγλικά γράμματα αντιστοιχούσαν στην πώληση και την αγορά.

Στις 11 Ιουνίου, η Shangguan έλαβε ένα κρυπτογραφημένο μήνυμα στο WeChat που υποδήλωνε ότι θα ήταν διαθέσιμο ένα κοριτσάκι, ακολουθούμενο από μια τηλεφωνική συνομιλία. Η ομάδα που έφτασε στη Shangguan ήταν η κα Zhu, μία από τους φερόμενουςς συντονιστές.

Η Zhu είπε ότι το κοριτσάκι αναμένεται να γεννηθεί στις 20 Ιουλίου σε νοσοκομείο και η τιμή του θα είναι 17.000 δολάρια. Στη συνέχεια, εξασφάλισε την υγεία του μωρού με καθαρό γενετικό ιστορικό και προσφέρθηκε να είναι εκεί σε όλη τη διαδικασία τοκετού. Για να διαλύσει περαιτέρω τις ανησυχίες των αγοραστών, η Zhu πρότεινε επίσης ότι η πληρωμή θα μπορούσε να γίνει την ημέρα παράδοσης, αλλά μόνο μετρητά ήταν αποδεκτά.

Επιπλέον, η Zhu δήλωσε επανειλημμένα ότι το πιστοποιητικό γέννησης δεν συνιστάται επειδή μπορεί εύκολα να ληφθεί στη συνέχεια. Ωστόσο, εάν ζητηθεί, το πιστοποιητικό γέννησης θα είναι επιπλέον $6.000. Εξήγησε ότι η λήψη πιστοποιητικού γέννησης κατά τον τοκετό θα απαιτούσε από τη μητέρα να χρησιμοποιήσει την ταυτότητα του αγοραστή για να εγγραφεί το μωρό, κάτι που δεν είναι ιδανικό, διότι εάν η μητέρα γνωρίζει ποιος είναι ο αγοραστής, μπορεί να αποφασίσει να αναζητήσει το παιδί της στο μέλλον. Σύμφωνα με την Zhu, θα ήταν ανησυχητικό να γνωρίζουμε ότι η μητέρα θα μπορούσε να βρει το παιδί της κάποια μέρα.

Ύστερα από διεξοδική επικοινωνία, η Shangguan έμαθε ολόκληρη τη διαδικασία τοκετού και τις λεπτομέρειες της συναλλαγής: Μια έγκυος γυναίκα συνήθως εισάγεται στην αίθουσα τοκετού του νοσοκομείου το πρωί. Για τις επόμενες τρεις ημέρες, το νεογέννητο θα φροντίζεται από τις νοσοκόμες και θα ελέγχεται για ασθένειες και ανωμαλίες. Αφού ολοκληρωθούν οι εξετάσεις, το μωρό είναι έτοιμο για εξιτήριο. Κατά την έξοδο, οι νοσοκόμες θα παραδώσουν το μωρό απευθείας στη Zhu. Αφού συλλέξει την πληρωμή, η Zhu μεταβιβάζει το μωρό στον αγοραστή μαζί με μια “επιστολή συγκατάθεσης για υιοθεσία” που υπογράφεται από τη μητέρα – τότε η συναλλαγή ολοκληρώνεται.

Η Zhu φάνηκε να κοιτάει και την παραμικρή λεπτομέρεια σε κάθε πτυχή της δουλειάς της και μάλιστα παρείχε συμβουλές στον αγοραστή εκ των προτέρων. Πρότεινε ότι είναι καλύτερο να παριστάνει ότι είναι έγκυος μήνες πριν γίνει η συναλλαγή. Διαφορετικά, οι φίλοι και οι γείτονες μπορεί να ρωτήσουν όταν ξαφνικά εμφανιστεί ένα παιδί. «Μπορεί να αμαυρώσει στο μέλλον του παιδιού» αν δεν γίνει σωστά, είπε η Zhu, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης ifeng που υποστηρίζονται από το Πεκίνο.

Για να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία, η Zhu ισχυρίστηκε ότι είχε διασυνδέσεις με τοπικά νοσοκομεία και ότι γενικά οι γιατροί και οι νοσηλευτές έκαναν τα στραβά μάτια. «Πρέπει να ξοδέψετε όσα πρέπει να ξοδέψετε για να λειτουργήσουν τα πράγματα», πρόσθεσε η Zhu και πρότεινε ότι υπάρχει επιπλέον προσωπικό που είναι μέρος της επιχείρησης.

Η Zhu ισχυρίστηκε ότι αποφοίτησε με μεταπτυχιακό και ήταν επίσημα δασκάλα. Αφού ξαναπαντρεύτηκε, δεν μπόρεσε να μείνει έγκυος και ξεκίνησε το 10χρονο ταξίδι της για να αποκτήσει παιδί και μπήκε κατά λάθος στην επιχείρηση της εμπορίας ανθρώπων. Ο μεσάζων στην ομάδα WeChat τη βοήθησε κάποτε να γίνει θετή μητέρα και οι δυο τους έγιναν συνεργάτες.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε