Τρίτη, 19 Οκτ, 2021

Κουραμπιέδες Νέας Καρβάλης

Υλικά

50-55 μερίδες

• 800 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
• 500 γρ. βούτυρο αιγοπρόβειο
• 220 γρ. ζάχαρη άχνη
• 2 στικ βανίλια
• 1 κουτ.γλυκού εκχύλισμα πικραμύγδαλο
• 200 γρ. αμύγδαλο λευκό
• 1 κουτ.γλυκού ανθόνερο
• Για το σερβίρισμα 300 γρ. ζάχαρη άχνη και λίγο ανθόνερο

Εκτέλεση

1. Βγάζετε 2-3 ώρες νωρίτερα το βούτυρο από το ψυγείο και το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει καλά.

2. Καβουρδίζετε τα αμύγδαλα, τα σπάτε σε χοντρά κομμάτια και τα αφήνετε κατά μέρος να κρυώσουν καλά.

3. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

4. Χτυπάτε καλά με μιξεράκι χειρός το βούτυρο για 8-10 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να πάρει άσπρο χρώμα και εν συνεχεία προσθέτετε την άχνη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα για άλλα 15-20 λεπτά (ώσπου να γίνει σαν σαντιγί). Αν χρησιμοποιείτε μίξερ πάγκου υπολογίστε μικρότερους χρόνους.

5. Προσθέτετε τις βανίλιες, το πικραμύγδαλο, το ανθόνερο, τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.

6. Σταματάτε το χτύπημα και προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας με μία σπάτουλα (η ζύμη που τελικά θα προκύψει θα πρέπει να σπάει, να είναι σαν τρίμμα, αλλά να μην κολλάει στα χέρια).

7. Φτιάχνετε με τα χέρια (φορώντας γάντια ώστε να μη ζεσταθεί το μίγμα) μπαλάκια ζύμης σε μέγεθος καρυδιού (30 γρ. έκαστο)  και τα τοποθετείτε σε σειρά πάνω σε ταψί καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί. Πάνω σε κάθε κουραμπιέ κάνετε ένα μικρό βαθούλωμα με το δάχτυλό σας.

8. Ψήνετε στον φούρνο για περίπου 15 λεπτά μέχρι οι κουραμπιέδες να πάρουν ένα πολύ ελαφρύ χρυσαφί χρώμα (το δεύτερο ταψί το αφήνετε ακόμα πιο λίγη ώρα, μια και ο φούρνος είναι ήδη πολύ ζεστός).

9. Αφήνετε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν καλά, τοποθετώντας τους προσεκτικά πάνω σε μια σχάρα.

10. Μόλις κρυώσουν τους ραντίζετε με λίγο ανθόνερο (είναι πολύ εξυπηρετική η συσκευασία με ενσωματωμένο σπρέι!).

11. Κοσκινίζετε λίγη άχνη ζάχαρη στη βάση μιας πιατέλας, τους στρώνετε από πάνω και πασπαλίζετε με επιπλέον άχνη ζάχαρη από πάνω.

Πηγή: www.cookpad.gr

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε