Κυριακή, 28 Μαΐ, 2023
O Kengo Kuma και η Chief Development & Investment Assets Officer της LAMDA, Μελίνα Παϊζη.

Lamda Development: Εντός του έτους ξεκινούν οι εργασίες της Riviera Galleria

Τον διεθνούς φήμης πολυβραβευμένο Ιάπωνα αρχιτέκτονα Kengo Kuma, που υπογράφει τον σχεδιασμό της Riviera Galleria, υποδέχτηκε στο μεγάλο έργο του Ελληνικού, για τρίτη φορά μέσα σε ένα χρόνο, η LAMDA Development.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Kengo Kuma μαζί με τον επικεφαλής του γραφείου του για το έργο, ‘Αρη Καφαντάρη, παρακολούθησε και επέβλεψε την εξέλιξη του σχεδιασμού, την πορεία των μελετών και την επιλογή των υλικών, ο συνδυασμός των οποίων θα αναδείξει την υψηλή αισθητική του συγκροτήματος και θα συνδέσει αρμονικά τη Riviera Galleria με το παραθαλάσσιο τοπίο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν o Iωάννης Βεντουράκης, επικεφαλής της ομάδας της BETAPLAN, του ελληνικού αρχιτεκτονικού γραφείου που έχει αναλάβει την ολοκλήρωση της μελέτης, καθώς και η Ελευθερία Ντεκώ, η βραβευμένη σχεδιάστρια φωτισμού που μαζί με την ομάδα της έχουν αναλάβει τη μελέτη φωτισμού του έργου.

Η Riviera Galleria, με το κυματιστό στέγαστρο, εμπνευσμένο από τα πανιά των ιστιοπλοϊκών, θα έχει έκταση 23.000 τ.μ. Όπως περιγράφεται στην σχετική ανακοίνωση, λιτές γραμμές, ανοιχτοί χώροι πρασίνου, εναρμόνιση με το φυσικό παραθαλάσσιο περιβάλλον, στοιχεία και υλικά από το ελληνικό τοπίο σε απόλυτη ισορροπία με σύγχρονες επιρροές σχεδιασμού, είναι τα χαρακτηριστικά του νέου εμπορικού και ψυχαγωγικού προορισμού που θα γίνει μια από τις πιο οργανωμένες premium αγορές μόδας και ένας γαστρονομικός προορισμός παγκοσμίως. Οι κατασκευαστικές εργασίες για τη Riviera Galleria, που θα βρίσκεται μπροστά από την μαρίνα του Αγ. Κοσμά η οποία αναβαθμίζεται από την LAMDA, θα ξεκινήσουν εντός του 2023.

Για την επίσκεψή του στο Ελληνικό και την πρόοδο των εργασιών για την Riviera Galleria, o Kengo Kuma δήλωσε: «Η Riviera Galleria είναι πολύ κοντά στη θάλασσα και αυτό δημιουργεί μια αρμονία με τη φύση, γεγονός πολύ σημαντικό για το έργο αυτό. Η πρόσοψη που σχεδιάζουμε, θέλουμε να αντικατοπτρίζει τη φιλοσοφία μας τόσο για το έργο, αλλά και για την αρχιτεκτονική του μέλλοντος.»

Η Chief Development & Investment Assets Officer της LAMDA, Μελίνα Παϊζη δήλωσε: «Είναι μεγάλη η χαρά μας, κάθε φορά που υποδεχόμαστε τον Kengo Kuma και τους συνεργάτες του, στο μεγάλο έργο του Ελληνικού. Προχωρούμε πολύ γρήγορα και ανυπομονούμε για την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών ενός κτιρίου μοναδικής αισθητικής που πιστεύουμε ότι θα είναι το κόσμημα της Aθηναϊκής Ριβιέρας”.

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε