Σάββατο, 13 Ιούλ, 2024
Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν μιλάει από το μπαλκόνι του Μπλε Δωματίου του Λευκού Οίκου την 1η Αυγούστου 2022. (Jim Watson-Pool/Getty Images)

Ο Μπάιντεν υπογράφει εκτελεστικό διάταγμα για την ενίσχυση του ελέγχου στα όπλα

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα στις 14 Μαρτίου για την προώθηση μέτρων ελέγχου της οπλοκατοχής, συμπεριλαμβανομένου και προς καθολικούς ελέγχους ιστορικού, όσο επιτρέπει η ισχύουσα νομοθεσία.

Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε το διάταγμα σε ομιλία του στον τόπο των μαζικών πυροβολισμών της 21ης Ιανουαρίου 2023, όπου σκοτώθηκαν 11 άτομα και τραυματίστηκαν εννέα.

Η διαταγή αυξάνει τον αριθμό των ελέγχων για το ιστορικό πριν από την πώληση πυροβόλων όπλων.

Το εκτελεστικό διάταγμα προωθεί τη διευρυμένη χρήση των νόμων για τις «κόκκινες σημαίες», τον έλεγχο της βιομηχανίας όπλων και τη δυνατότητα εντοπισμού και σύλληψης των εκτελεστών. Ο Μπάιντεν θα ζητήσει επίσης από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου να εκδώσει έκθεση σχετικά με την εμπορία πυροβόλων όπλων σε παιδιά.

Σύμφωνα με τον Μπάιντεν, αυτό θα επιτευχθεί με την αυξημένη εφαρμογή του δικομματικού νόμου για τις ασφαλέστερες κοινότητες. Ο νόμος θα συμβάλει ιδιαίτερα στην εφαρμογή τουλάχιστον δύο από τα πιο αμφιλεγόμενα σχέδια του Μπάιντεν.

Οι επικριτές της αλλαγής της νομοθεσίας για τα όπλα λένε ότι αυτό θα περιελάμβανε περισσότερες ιδιωτικές πωλήσεις μεταξύ ιδιωτών, οι οποίες επί του παρόντος δεν απαιτούν έλεγχο για το ιστορικό.

Το εκτελεστικό διάταγμα θα δώσει επίσης εντολή σε ομοσπονδιακούς αξιωματούχους να προωθήσουν τους λεγόμενους «νόμους με κόκκινες σημαίες». Οι νόμοι αυτοί έχουν μέχρι στιγμής υιοθετηθεί σε 19 πολιτείες και την Περιφέρεια της Κολούμπια. Επιτρέπουν την κατάσχεση πυροβόλων όπλων από άτομα που κρίνονται επικίνδυνα από το δικαστήριο.

Ο Μπάιντεν ισχυρίζεται ότι οι νόμοι αυτοί θα αποτρέψουν μαζικούς πυροβολισμούς όπως εκείνος στο Μοντερέι Παρκ της Καλιφόρνια στις 21 Ιανουαρίου 2023.

Εκείνοι οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν στο στούντιο χορού Star Dance Studio και έληξαν όταν ένας υπάλληλος σε ένα άλλο στούντιο χορού, ο Μπράντον Τσέι, 26 ετών, πήρε την καραμπίνα του δράστη και την έστρεψε εναντίον του. Ο 72χρονος δράστης βρέθηκε αργότερα νεκρός από πυροβολισμό που προφανώς προκάλεσε ο ίδιος.

Οι επικριτές λένε ότι οι νόμοι για τις κόκκινες σημαίες στερούν από τα άτομα τα συνταγματικά τους δικαιώματα, καθώς κατάσχουν την περιουσία τους πριν από τη διάπραξη οποιουδήποτε εγκλήματος.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Twitter @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε