Τρίτη, 18 Ιούν, 2024
Άνθρωποι περιμένουν να υποβληθούν σε εξετάσεις νουκλεϊκών οξέων για τον κορονοϊό COVID-19 κατά τη διάρκεια μαζικών δοκιμών στην πόλη Νινγκμπό, στην επαρχία Τσετσιάνγκ της ανατολικής Κίνας, στις 7 Δεκεμβρίου 2021. (STR/AFP via Getty Images)

Ο COVID-19 εξαπλώνεται στην Ανατολική Κίνα, δεκάδες χιλιάδες σε καραντίνα

Μετά το λουκέτο στη Σιάν, τη βορειοδυτική πόλη των 13 εκατομμυρίων κατοίκων, η επιδημία COVID-19 εξαπλώθηκε γρήγορα στην Ανατολική Κίνα, θέτοντας δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους σε καραντίνα και επηρεάζοντας μια σημαντική βάση παραγωγής για την Adidas, τη Nike και την Uniqlo.

Σε συνέντευξη Τύπου στις 3 Ιανουαρίου, η πόλη Νίνγκμπο της επαρχίας Ζετζιάνγκ ανέφερε ότι από την 1η Ιανουαρίου έχουν αναφερθεί συνολικά 23 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην περιοχή Μπεϊλούν, με τα κρούσματα να επικεντρώνονται σε τρία εργοστάσια ενδυμάτων της Shenzhou International Group Holding Co Ltd. (Shenzhou International). Τα εργοστάσια του ομίλου είναι κατασκευαστές για γνωστές εγχώριες και ξένες μάρκες.

Δεδομένου ότι το κινεζικό κομμουνιστικό καθεστώς αποκρύπτει σταθερά την έκταση της πανδημίας στην Κίνα, ο έξω κόσμος γενικά δεν πιστεύει ότι τα επίσημα στοιχεία του COVID-19 αποκαλύπτουν τους πραγματικούς αριθμούς στην πραγματικότητα.

Την ίδια ημέρα, η Shenzhou International εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι έχει εμφανιστεί επιδημία στην περιοχή όπου βρίσκεται η παραγωγική βάση του ομίλου στο Νίνγκμπο, με ορισμένους εργαζόμενους να έχουν μολυνθεί. Η τοπική κυβέρνηση επέβαλε αποκλεισμό σε μέρος της περιοχής παραγωγής του ομίλου στην περιοχή Μπεϊλούν.

Η Epoch Times έχει αποκτήσει ένα βίντεο που δείχνει μια μεγάλη ουρά για τεστ νουκλεϊκού οξέος COVID στο Μπεϊλούν.

Μια γυναίκα υπάλληλος της Shenzhou International δήλωσε στην κινεζική έκδοση της Epoch Times στις 4 Ιανουαρίου: «Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι ολόκληρης της Shenzhou International στην Μπεϊλούν έχουν τεθεί σε καραντίνα. Όσοι δεν έχουν μολυνθεί μένουν στα σπίτια τους και σε κοιτώνες καραντίνας. Μερικές χιλιάδες άνθρωποι σε έναν κοιτώνα έχουν απομακρυνθεί και απομονώθηκαν επειδή κάποιος στον κοιτώνα είχε μολυνθεί».

Ένας κάτοικος που ζει κοντά στο εργοστάσιο ενδυμάτων της Shenzhou International δήλωσε στην Epoch Times ότι στην περιοχή γύρω από το εργοστάσιο μπορεί μόνο να μπει κανείς, αλλά μετά δεν μπορεί να βγει. Από τις 2 Ιανουαρίου, πριν ακόμη ανακοινωθεί επίσημα ο αποκλεισμός, όλες οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα στην περιοχή γύρω από το εργοστάσιο αναγκάστηκαν να κλείσουν και οι κάτοικοι δεν μπορούσαν να βγουν από τα σπίτια τους.

«Οι εργαζόμενοι του εργοστασίου πήγαν σε κάποια κοντινά εστιατόρια για να πάρουν πρωινό, ενώ άλλοι πήγαν και σε άλλα καταστήματα. Αυτή τη φορά, το Νίνγκμπο βρίσκεται σε κίνδυνο».

«Οι άνθρωποι έχουν ενημερωθεί να βρίσκονται σε καραντίνα στα σπίτια τους για τουλάχιστον 20 ημέρες», είπε. «Ορισμένοι έχουν εξεταστεί για τέταρτη φορά με το τεστ νουκλεϊκού οξέος COVID. Αυτό το εργοστάσιο έχει πάρα πολλούς ανθρώπους».

Η Epoch Times απευθύνθηκε στη Shenzhou International για σχόλια, αλλά δεν έχει λάβει ακόμη απάντηση.

Σύμφωνα με έκθεση του China Business News στις 3 Ιανουαρίου, η Shenzhou International είναι μια επιχείρηση κλωστοϋφαντουργίας και ένδυσης πλήρους αλυσίδας που ενσωματώνει την κλωστοϋφαντουργία, τη βαφή, την κατασκευή ενδυμάτων, το κέντημα, τη ραφή και άλλα. Είναι η μεγαλύτερη εξαγωγική επιχείρηση πλεκτών ενδυμάτων στην Κίνα.

Στους πελάτες της Shenzhou International περιλαμβάνονται διεθνώς γνωστές μάρκες όπως οι Uniqlo, Nike, Adidas, Puma, FILA. Τα προϊόντα της εξάγονται σε περισσότερες από 30 χώρες και περιοχές, όπως η Ιαπωνία, η Ευρώπη, η Αμερική και η Νοτιοανατολική Ασία.

Οι Hong Ning και Liu Yi συνέβαλαν στο άρθρο.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε