Τετάρτη, 27 Σεπ, 2023
Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις δεξιά, ορκίζεται από τον επικεφαλής του Ανώτατου Δικαστηρίου της Φλόριντα Κάρλος Μούνιζ, αριστερά, για να ξεκινήσει τη δεύτερη θητεία του κατά τη διάρκεια μιας τελετής ορκωμοσίας έξω από το παλιό Καπιτώλιο στην Φλόριντα, στις 3 Ιανουαρίου 2023.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις ορκίστηκε για την δεύτερη θητεία του

Υποσχόμενος να υπερασπιστεί την ελευθερία της Φλόριντα από αυτό που αποκάλεσε ως «τον όχλο της woke κουλτούρας», ο κυβερνήτης Ρον ΝτεΣάντις ορκίστηκε την Τρίτη για την δεύτερη θητεία του ως κυβερνήτης της τρίτης πολυπληθέστερης πολιτείας των ΗΠΑ.

Σε μια υπαίθρια τελετή στο γραφικό παλιό κτίριο του Καπιτωλίου της πολιτείας, ο ΝτεΣάντις ορκίστηκε μαζί με την υποδιοικητή Ζανέτ Νιούνιεζ, τη γενική εισαγγελέα Άσλεϊ Μούντι, τον οικονομικό διευθυντή Τζίμι Πατρόνης και τον Επίτροπο Γεωργίας Γουίλτον Σίμσον.

Αρκετές χιλιάδες άνθρωποι παρευρέθηκαν στην ορκωμοσία με πολλούς να στέκονται στο δρόμο πέρα από τις μπάρες ασφαλείας, επειδή δεν υπήρχε άλλος χώρος στο εσωτερικό.

Ο ΝτεΣάντις, για τον οποίο υπάρχουν πολλές υποψίες ότι θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την προεδρία το 2024, έδωσε μια ισορροπημένη ομιλία, εστιάζοντας στην οικονομία της πολιτείας και συνδέοντας την επιδίωξη της ελευθερίας με την ανάπτυξή της, σύμφωνα με πηγές που παρακολούθησαν την εκδήλωση.

Οι Ρεπουμπλικάνοι της Φλόριντα, με επικεφαλής τον ΝτεΣάντις και με την υποδιοικητή Ζανέτ Νιούνιεζ έπαιξαν έναν καθοριστικό ρόλο στο να πάρουν οι Ρεπουμπλικανοί το Μαϊάμι που ψήφιζε Δημοκρατικούς από πάντα. Με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν εν μέρη να ενισχύσουν τη σύνδεση του κόμματος με τους Λατίνους της Νότιας Φλόριντα.

Η σημασία της Νιούνιεζ αυξάνεται, καθώς ο πολιτειακός νόμος απαιτεί από τον ΝτεΣάντις να παραιτηθεί εάν ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την προεδρία. Η Νιούνιεζ θα γίνει τότε κυβερνήτης.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Twitter @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε