Τετάρτη, 17 Απρ, 2024
Ο Ρεπουμπλικάνος εκπρόσωπος από την Καλιφόρνια Ντέβιν Νούνες και τακτικό μέλος της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, μιλάει κατά τη διάρκεια της ακρόασης της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων στο Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον στις 21 Νοεμβρίου 2019. (Andrew Harrer/POOL/AFP via Getty Images)

Ο Ντέβιν Νούνες θα παραιτηθεί από το Κογκρέσο και θα γίνει διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Trump Media Company

Ο βουλευτής Ντέβιν Νούνες (R-Calif.), ο επικεφαλής Ρεπουμπλικανός στην Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, αποχωρεί από το Κογκρέσο για να ενταχθεί σε μια επιχείρηση μέσων ενημέρωσης που υποστηρίζεται από τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε η εταιρεία.

«Ο Νούνες θα αποχωρήσει από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ και θα ξεκινήσει το νέο του ρόλο ως διευθύνων σύμβουλος της TMTG τον Ιανουάριο του 2022», ανέφερε η Trump Media & Technology Group σε δελτίο τύπου.

Η TMTG, μια νεοσύστατη εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης, και η εταιρεία με λευκή επιταγή δήλωσε το Σάββατο ότι έλαβε δέσμευση ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων από μια άγνωστη ομάδα δωρητών και επενδυτών. Μήνες πριν από αυτό, ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει μια πλατφόρμα γνωστή ως «Truth Social» που αναμένεται να ξεκινήσει επίσημα κάποια στιγμή το 2022.

Το δελτίο ειδήσεων περιελάμβανε σχόλια τόσο του Τραμπ όσο και του Νούνιες, ενός βουλευτή με 10ετή θητεία, που επιβεβαίωσε την αποχώρησή του από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

«Ήρθε η ώρα να ανοίξουμε ξανά το Διαδίκτυο και να επιτρέψουμε την ελεύθερη ροή ιδεών και έκφρασης χωρίς λογοκρισία», δήλωσε ο Νούνες επιβεβαιώνοντας την κίνηση. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έκαναν το όνειρο του Διαδικτύου πραγματικότητα και θα είναι μια αμερικανική εταιρεία που θα αποκαταστήσει το όνειρο. Είναι ταπεινή και τιμητική για μένα η απόφαση του Προέδρου Τραμπ να μου ζητήσει να ηγηθώ της αποστολής και της ομάδας παγκόσμιας κλάσης που θα εκπληρώσει αυτή την υπόσχεση».

Ο Νούνες δήλωσε επίσης στους ψηφοφόρους του ότι θα αποχωρήσει από το Κογκρέσο στο τέλος του 2021.

«Πρόσφατα, μου παρουσιάστηκε μια νέα ευκαιρία να αγωνιστώ για τα πιο σημαντικά ζητήματα στα οποία πιστεύω. Σας γράφω για να σας ενημερώσω ότι αποφάσισα να ακολουθήσω αυτή την ευκαιρία και ως εκ τούτου θα αποχωρήσω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων στο τέλος του 2021», δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής. «Να είστε σίγουροι ότι δεν έχω, σε καμία περίπτωση, εγκαταλείψει τον συλλογικό μας αγώνα – απλώς θα τον συνεχίσω με άλλα μέσα».

Κατά τη διάρκεια της θητείας του Τραμπ στον Λευκό Οίκο, ο Νούνες ήταν ένας από τους κύριους συμμάχους του στο Κογκρέσο και υπερασπίστηκε τον πρόεδρο έναντι των ισχυρισμών των Δημοκρατικών ότι συνωμότησε με τη ρωσική κυβέρνηση κατά τη διάρκεια των εκλογών του 2016. Ο Νούνες υπερασπίστηκε επίσης τον αρχιστράτηγο όταν η Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, υπό την ηγεσία του αντιπροσώπου Άνταμ Σιφ (D-Calif.), ξεκίνησε έρευνα μομφής κατά του Trump στα τέλη του 2019.

Νωρίτερα φέτος, μετά τις απαγορεύσεις ατόμων υψηλού προφίλ στο Twitter, ο Νούνες δήλωσε στο Newsmax ότι οι συντηρητικοί χρειάζονται εναλλακτικές λύσεις στις μεγάλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίες κατηγορούνται εδώ και καιρό ότι στοχοποιούν όσους ανήκουν στην πολιτική δεξιά.

«Θα πρέπει να επιστρέψουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να μείνουμε μακριά από τα Google, Fakebook και Twitter», σημείωσε ο Νούνες. «Νομίζω ότι αυτό συμβαίνει. Μόλις σήμερα κουρεύτηκα και όλοι εκεί μιλούσαν για τις προκλήσεις με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης».

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε