Δευτέρα, 22 Ιούλ, 2024
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν μιλάει στο συνέδριο πολιτικής δράσης των Συντηρητικών CPAC που πραγματοποιείται στο Hilton Anatole στο Ντάλας του Τέξας, 4 Αυγούστου 2022. (Bobby Sanchez/The Epoch Times)

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός προειδοποιεί τη Δύση ενώπιον μιας κομμουνιστικής κατάληψης

Ο Βίκτορ Όρμπαν ανοίγει το CPAC στο Ντάλας

Ο Βίκτορ Όρμπαν, πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, δήλωσε σε εκατοντάδες συντηρητικούς στο Τέξας την Πέμπτη ότι η χώρα του νίκησε τον κομμουνισμό – και τώρα η Αμερική πρέπει να κάνει το ίδιο.

Μιλώντας στο συνέδριο πολιτικής δράσης των Συντηρητικών στο Ντάλας, ο Όρμπαν είπε στο πλήθος ότι η Αμερική μάχεται για τη ζωή της ενάντια στους προοδευτικούς και τους παγκοσμιοποιητές, οι οποίοι είναι κομμουνιστές.

«Μη φοβάστε να αποκαλείτε τους εχθρούς σας με το όνομά τους», είπε. «Με μισούν και συκοφαντούν εμένα και τη χώρα μου, όπως μισούν εσάς και συκοφαντούν εσάς και την Αμερική που εκπροσωπείτε».

Ο Όρμπαν είπε ότι οι Δημοκρατικοί στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν τον συμπαθούν και θέλουν η Ουγγαρία να απομακρυνθεί από το να είναι ένα χριστιανικό εθνικιστικό κράτος.

«Δεν ήθελαν να βρίσκομαι εδώ και έκαναν κάθε δυνατή προσπάθεια για να μπει σφήνα μεταξύ μας», είπε.

Ο Όρμπαν έχει επικριθεί ως δεξιός χριστιανός εθνικιστής. Η αντιμεταναστευτική του στάση προκάλεσε την καταδίκη των Ηνωμένων Πολιτειών και της διεθνούς κοινότητας πρόσφατα, αφού είπε ότι οι Ούγγροι δεν θέλουν να γίνουν «λαοί μεικτής φυλής».

Ο Όρμπαν διευκρίνισε αργότερα ότι το ζήτημα δεν αφορά τόσο τη φυλή όσο τον πολιτισμό. Αν και δεν αναφέρθηκε ευθέως στη διαμάχη, σημείωσε ότι ένας χριστιανός πολιτικός «δεν μπορεί να είναι ρατσιστής».

«Η Μοναχική Πολιτεία της Ευρώπης»

Η αντιμεταναστευτική πολιτική του Όρμπαν του επιφύλαξε θερμή υποδοχή στο Τέξας, το οποίο έχει κατακλυστεί από παράνομους μετανάστες στο πλαίσιο της συνοριακής πολιτικής του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Ο Όρμπαν επαίνεσε τη διοργανώτρια πολιτεία του CPAC, το Τέξας, για την ανεξαρτησία και την ελευθερία της, αποκαλώντας την Ουγγαρία «Η Μοναχική Πολιτεία της Ευρώπης», προς μεγάλη ικανοποίηση του πλήθους.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η μαζική μετανάστευση αποτελεί στόχο των παγκοσμιοποιητών. Ο Τζορτζ Σόρος, Ούγγρος στην καταγωγή, έχει μια στρατιά οπαδών σε ιδρύματα ανά την υφήλιο που θέλουν να δημιουργήσουν έναν μεταδυτικό κόσμο.

Το 2015, ο Όρμπαν είπε ότι 400.000 παράνομοι μετανάστες έφτασαν στα σύνορα της Ουγγαρίας, αλλά η Ουγγαρία έχτισε ένα τείχος και μείωσε την παράνομη μετανάστευση στο μηδέν.

Η ομιλία του Όρμπαν περιέγραψε πώς η Αμερική και η Ουγγαρία, που θεωρεί ότι πολεμούν έναν κοινό εχθρό σε δύο μέτωπα, μπορούν να νικήσουν το μαρξιστικό κίνημα που προσπαθεί να καταστρέψει τον δυτικό πολιτισμό. Καλώς ή κακώς, ο κόσμος βλέπει την Αμερική ως μια μεγάλη δύναμη που θα οδηγήσει τον κόσμο στο μέλλον, είπε.

«Η Δύση βρίσκεται σε πόλεμο με τον εαυτό της», είπε. «Οι παγκοσμιοποιητές μπορούν όλοι να πάνε στο διάολο. Εγώ πήγα στο Τέξας», είπε, προκαλώντας άγρια χειροκροτήματα και επευφημίες.

Ο Όρμπαν είπε ότι ο αγώνας κατά της άκρας αριστεράς ξεκινά με την κατανόηση ότι θέλουν να μπει σφήνα ανάμεσα στους ανθρώπους και την πίστη τους και να καταστρέψουν τις οικογένειες. Η ναζιστική Γερμανία μπόρεσε να επιτύχει σε ένα άθεο περιβάλλον, είπε.

«Πρέπει να μπεις στο παιχνίδι για να κερδίσεις. Παίξτε με τους δικούς σας κανόνες», είπε. «Αυτός ο πόλεμος είναι ένας πολιτιστικός πόλεμος».

Οι προοδευτικοί αλλάζουν τη γλώσσα για να συγκαλύψουν τη μαρξιστική τους ατζέντα, είπε. Η ιδεολογία θέλει να καταστρέψει την οικογένεια, επειδή ο μαρξισμός τη βλέπει ως ένα καταπιεστικό πατριαρχικό σύστημα.

Η ιδεολογία των φύλων και η σεξουαλικοποίηση των παιδιών είναι μια ιδέα της αριστεράς που έχει σκοπό να βλάψει τις οικογένειες. Στην Ουγγαρία, η μητέρα είναι γυναίκα και ο πατέρας είναι άνδρας. Η τάξη είναι απαραίτητη για κάθε ελεύθερη χώρα, δηλαδή η επιβολή του νόμου είναι σεβαστή, είπε.

Στην Ουγγαρία, οι μεγάλες οικογένειες ενθαρρύνονται μέσω φορολογικών ελαφρύνσεων για την απόκτηση περισσότερων από δύο παιδιών. Με αυτές τις πολιτικές σε ισχύ, η Ουγγαρία είδε τους γάμους να διπλασιάζονται και τις αμβλώσεις να μειώνονται στο μισό την τελευταία δεκαετία, είπε.

«Χρειαζόμαστε μια ισχυρή Αμερική με έναν ισχυρό ηγέτη», είπε, προσθέτοντας ότι η Αμερική πρέπει να ηγηθεί του κόσμου για να νικήσει τους παγκοσμιοποιητές.

Ο δρόμος για τη νίκη ξεκινά με την ανάκτηση των θεσμών και τη στροφή στην πίστη στον Θεό. Ο Όρμπαν είπε ότι η Αμερική έχει δύο χρόνια για να προετοιμαστεί, υπονοώντας τις επόμενες προεδρικές εκλογές.

Οι εχθροί στα μέσα ενημέρωσης δεν θα δουν την ομιλία του με καλό μάτι, δήλωσε ο Όρμπαν, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ πριν από την εμφάνισή του στο CPAC.

«Μπορώ ήδη να δω τα αυριανά πρωτοσέλιδα: Ο ακροδεξιός Ευρωπαίος ρατσιστής, αντισημίτης ισχυρός άνδρας, ο δούρειος ίππος του Πούτιν, πραγματοποιεί ομιλία στο συντηρητικό συνέδριο», δήλωσε.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε