Τρίτη, 07 Φεβ, 2023
Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατά την διάρκεια ενημέρωσης στην αίθουσα ενημέρωσης Τύπου «Τζέιμς Μπράντι» στον Λευκό Οίκο, Ουάσινγκτον, 20 Νοεμβρίου 2020. (Tasos Katopodis/ Getty Images)

Ο Τραμπ λέει ότι δεν θα υποχωρήσει ποτέ μπροστά σε «ψεύτικες ψήφους και Dominion»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι, παρά το γεγονός ότι η Διοίκηση Γενικών Υπηρεσιών (GSA) πήρε την άδεια για να συνεργαστεί με την ομάδα μετάβασης του Τζο Μπάιντεν, «δεν θα υποχωρήσει ποτέ» μπροστά σε αυτό που αποκάλεσε «τις πιο διεφθαρμένες εκλογές στην αμερικανική πολιτική ιστορία», και η ομάδα του θα συνεχίσει με αγωγές.

«Τι σύνδεση έχει το ότι η GSA πήρε την άδεια για να συνεργαστεί προκαταρκτικά με τους Δημοκρατικούς, με το γεγονός ότι συνεχίζουμε τις διάφορες υποθέσεις μας σχετικά με αυτό που θα καταγραφεί ως οι πιο διεφθαρμένες εκλογές στην αμερικανική πολιτική ιστορία;» έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

«Προχωράμε μπροστά ολοταχώς. Δεν θα υποχωρήσουμε ποτέ μπροστά σε ψεύτικες ψήφους και ‘Dominion’», πρόσθεσε ο πρόεδρος, αναφερόμενος στην εκλογική πλατφόρμα της Dominion Voting System που έχει έρθει στο προσκήνιο, με τη νομική ομάδα του Τραμπ να υποστηρίζει ότι οι ισχυριζόμενες νοθείες στο σύστημα ψηφοφορίας χρησιμοποιήθηκαν για την αλλαγή ψήφων προς όφελος του Μπάιντεν.

Η Σίντνεϊ Πάουελ, δικηγόρος που είχε συνδεθεί με τη νομική ομάδα του Τραμπ, αλλά τώρα δρα ανεξάρτητα, είπε ότι έχει κατακλυσμό αποδεικτικών στοιχείων ότι η Dominion και άλλα συστήματα ψηφοφορίας υπέστησαν νοθεία για να αλλάξουν το εκλογικό αποτέλεσμα, τα οποία έχει αρχίσει να υποβάλλει από τις 25 Νοεμβρίου, με μια αγωγή «επικών» διαστάσεων που αναλύει λεπτομερώς τα στοιχεία. Αυτό επεκτείνει προηγούμενες παρατηρήσεις που έκανε, ισχυριζόμενη ότι τα αποδεικτικά στοιχεία που έλαβε σχετικά με τις εκλογικές απάτες ήταν πάρα πολλά και είχε παρομοιάσει την τελική τους αποκάλυψη με την «απελευθέρωση του Κράκεν».

Η Dominion έχει αρνηθεί επανειλημμένα ότι τα συστήματά της παραβιάστηκαν ή χρησιμοποιήθηκαν με δόλιο τρόπο. Εν τω μεταξύ, ενώ μια κοινή δήλωση που διατυπώθηκε από την Υπηρεσία Ασφάλειας στον Κυβερνοχώρο και στις Υποδομές (CISA) εξ ονόματος εθνικού συνασπισμού εταιρειών εκλογικού εξοπλισμού, με σύνδεση με την Dominion μέσω της συμμετοχής της εταιρείας στο Συντονιστικό Συμβούλιο του Τομέα Εκλογικών Υποδομών (SCC) της CISA, ονόμασε τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου τις «πιο ασφαλείς στην αμερικανική ιστορία».

Ο Τραμπ αργότερα απέλυσε τον επικεφαλής της CISA, Κρίστοφερ Κρεμπς, ισχυριζόμενος ότι η κοινή δήλωση ήταν «πολύ ανακριβής, καθώς υπήρχαν τεράστιες ανωμαλίες και απάτη».

Το μήνυμα του προέδρου ότι «δεν θα υποχωρήσει ποτέ μπροστά σε ψεύτικα ψηφοδέλτια και Dominion», ακολούθησε ένα προηγούμενο tweet στο οποίο ανέφερε ότι η GSA θα διαθέσει πόρους μετάβασης για τον Μπάιντεν, επιμένοντας όμως ότι εξακολουθεί να έχει μια καλή πιθανότητα για νίκη.

«Η υπόθεσή μας συνεχίζει ΔΥΝΑΜΙΚΑ, θα συνεχίσουμε τον καλό αγώνα και πιστεύω ότι θα επικρατήσουμε!» έγραψε σε μια ανάρτηση στο Twitter.

Το μήνυμα του προέδρου ήρθε μετά από μια επιστολή που έστειλε η διευθύντρια της GSA, Έμιλυ Μέρφυ, στον Μπάιντεν (pdf), στην οποία ενημέρωσε τον πρώην αντιπρόεδρο ότι ορισμένοι πόροι μετάβασης, συμπεριλαμβανομένων περίπου 7,3 εκατομμυρίων δολαρίων, θα ήταν διαθέσιμοι σε αυτόν και την ομάδα του.

Στην επιστολή της, η Μέρφυ σημείωσε ότι η απόφαση για παροχή μεταβατικών πόρων δεν πρέπει να νοηθεί ως συμπέρασμα ότι ένας από τους υποψηφίους έχει κερδίσει τις εκλογές.

«Η GSA δεν υπαγορεύει την έκβαση των νομικών διαφορών και επανακαταμετρήσεων, ούτε καθορίζει εάν τέτοιες διαδικασίες είναι εύλογες ή δικαιολογημένες», έγραψε. «Ο πραγματικός νικητής των προεδρικών εκλογών θα καθοριστεί από την εκλογική διαδικασία που περιγράφεται λεπτομερώς στο Σύνταγμα».

Η διευθύντρια της Διοίκησης Γενικών Υπηρεσιών, Έμιλυ Μέρφυ, μιλά κατά τη διάρκεια τελετής κοπής κορδέλας στην Ουάσινγκτον, 21 Ιουνίου 2019. (Susan Walsh / AP Photo)

 

Η Μέρφυ είπε ότι έλαβε την απόφαση ανεξάρτητα παρά τις πάμπολλες απειλές να την λάβει πιο νωρίς.

«Ωστόσο, έλαβα απειλές στο Διαδίκτυο, μέσω τηλεφώνου και μέσω ταχυδρομείου, που απευθύνονταν στην ασφάλειά μου, στην οικογένειά μου, στο προσωπικό μου, ακόμη και στα κατοικίδια ζώα μου, σε μια προσπάθεια να με αναγκάσουν να πάρω αυτήν την απόφαση πρόωρα. Ακόμη και μπροστά σε χιλιάδες απειλές, έμεινα πάντα αφοσιωμένη στην τήρηση του νόμου», γράφεται στην επιστολή.

Ο Τραμπ επαίνεσε την Μέρφυ για την αφοσίωση και την πίστη της στην χώρα. «Θέλω να ευχαριστήσω την Έμιλυ Μέρφυ στο GSA για την σταθερή αφοσίωση και την πίστη της στην χώρα μας. Έχει παρενοχληθεί, απειληθεί και κακοποιηθεί – και δεν θέλω να συμβεί αυτό σε αυτήν, την οικογένειά της ή τους υπαλλήλους της GSA», έγραψε ο πρόεδρος.

O Γιοχάννες Άμπραχαμ, εκτελεστικός διευθυντής του Μπάιντεν, δήλωσε σε δήλωσή του ότι η Μέρφυ «έχει αναδείξει τον εκλεγμένο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και την εκλεγμένη αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρρις ως νικητές των εκλογών, παρέχοντας στην εισερχόμενη διοίκηση τους πόρους και την απαραίτητη υποστήριξη για την πραγματοποίηση μιας ομαλής και ειρηνικής μεταφοράς εξουσίας.»

«Η σημερινή απόφαση είναι ένα απαραίτητο βήμα για να αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το έθνος μας, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου της πανδημίας και της αναζωογόνησης της οικονομίας μας», πρόσθεσε.

Η GSA επιβεβαίωσε στην Epoch Times νωρίτερα στις 23 Νοεμβρίου ότι σύντομα θα ενημερώσει ορισμένα μέλη του Κογκρέσου σχετικά με την διαδικασία προεδρικής μετάβασης.

Ενώ ορισμένα μέσα ενημέρωσης έχουν ονομάσει τον Μπάιντεν ως εκλεγμένο πρόεδρο, η Epoch Times δεν θα ονομάσει νικητή των προεδρικών εκλογών του 2020, έως ότου όλα τα αποτελέσματα επικυρωθούν και όλες οι αγωγές επιλυθούν.

Οι Zachary Stieber, Jack Phillips, Mimi Nguyen-Ly, και Allen Zhong συνέβαλαν σε αυτό το άρθρο.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε