Παρασκευή, 14 Ιούν, 2024
Επιστολικά (ταχυδρομικά) ψηφοδέλτια στους φακέλους τους περιμένουν επεξεργασία στο κέντρο επεξεργασίας επιστολικών ψηφοδελτίων της Επαρχίας Λος Άντζελες, στην Πομόνα, Καλιφόρνια, 28 Οκτωβρίου 2020. (ROBYN BECK/AFP via Getty Images)

Οι ληστές που έκλεψαν τις εκλογές μας ήταν απρόσεκτοι

Γράφει ο Newt Gingrich.

Σχολιασμός

Η οκνηρία οδηγεί σε απροσεξία, και η απροσεξία είναι το πως η πιο θρασεία ληστεία στην αμερικανική ιστορία εκτείθεται αυτήν την στιγμή.

Η κλοπή των αμερικανικών εκλογών του 2020 ήταν ένα εγχείρημα μαμούθ, που περιελάμβανε ευρεία παραβίαση του νόμου και παράνομες συνεργασίες μεταξύ ιδιωτικών προσώπων ή εταιρειών και δημοσίων αξιωματούχων. Δουλεύουν για να καλύψουν τα ίχνη τους από την ημέρα των εκλογών, αλλά δεν το έκαναν επαρκώς γρήγορα. Τώρα, τα δικαστήρια πρέπει να τους σταματήσουν από την καταστροφή περισσοτέρων αποδεικτικών στοιχείων, ώστε οι άνθρωποι της Πενσυλβάνια – και της υπόλοιπης χώρας – να μπορούν να κρίνουν με ακρίβεια τις επιπτώσεις των πράξεών τους.

Εκρηκτική νέα αγωγή που κατατέθηκε σε δικαστήριο ομοσπονδιακής περιοχής στις 21 Νοεμβρίου, περιγράφει και τεκμηριώνει ένα ευρύ φάσμα παράνομων πράξεων που χρησιμοποιήθηκαν για την αύξηση των αριθμών των ψήφων που έλαβε ο Δημοκρατικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν, όπως διαφορετική μεταχείριση των ψηφοφόρων βάσει του τόπου διαμονής και ωμή παρέμβαση στο σύστημα καταγραφής ψήφων της Πενσυλβάνια από παρτιζάνους ακτιβιστές.

Ένας άνευ προηγουμένου αριθμός επιστολικών, ταχυδρομικών ψηφοδελτίων υπήρξαν φέτος, και βασικά όλοι ανέμεναν ότι αυτό θα έχει αποτέλεσμα ένα υψηλότερο ποσοστό απόρριψης ψηφοδελτίων λόγω διαφόρων λαθών, όπως έλλειψη φακέλου μυστικότητας ή έλλειψη πληροφοριών. Στην Πενσυλβάνια, δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοδελτίων αναμενόταν να απορριφθούν, βάσει των ποσοστών προηγουμένων ετών. Αντ΄ αυτού, μόνο 0,03 τοις εκατό των ταχυδρομικών ψηφοδελτίων απορρίφθηκαν τελικά – περίπου στην γειτονιά των 1.000 ψήφων.

Δεδομένου ότι μια σημαντική πλειοψηφία των ταχυδρομικών ψηφοδελτίων υποστήριξαν τον Μπάιντεν, ο Δημοκρατικός υποψήφιος επωφελήθηκε τα μάλα από αυτήν την αλλαγή. Αλλά πως συνέβη αυτή η ανωμαλία;

Εκλογικοί αξιωματούχοι σε Δημοκρατικά φρούρια όπως η Επαρχία Αλλέτζενυ (Πίτσμπουργκ), η Επαρχία Φιλαδέλφειας, και οι γειτονικές επαρχίες της Φιλαδέλφειας – ειδικά η Επαρχία Ντέλαγουερ – υπερέβησαν την εξουσία τους για να δώσουν ειδική μεταχείριση σε ψηφοφόρους που δεν δόθηκε σε ψηφοφόρους των Ρεπουμπλικανικών περιοχών της πολιτείας.

Ειδικότερα, εργαζόμενοι στην εκλογική καταμέτρηση παράνομα «προ-επεξεργάστηκαν» ταχυδρομικά ψηφοδέλτια για να προσδιορίσουν εάν τους έλλειπε φάκελος μυστικότητας ή εάν δεν είχαν γραφτεί οι απαιτούμενες πληροφορίες. Όταν βρίσκονταν ψηφοδέλτια με σφάλματα, δινόταν η ευκαιρία στους ψηφοφόρους να διορθώσουν, ή «θεραπεύσουν», τα ψηφοδέλτιά τους ώστε να σιγουρευτούν ότι θα καταμετρούνταν. Σε τουλάχιστον κάποιες περιπτώσεις, αξιωματούχοι του Δημοκρατικού Κόμματος πήραν ακόμα και λίστες ψηφοφόρων προς επικοινωνία σχετικά με την θεραπεία των ψηφοδελτίων τους.

Εκλογικοί αξιωματούχοι σε Ρεπουμπλικανικές επαρχίες το ερμήνευσαν σωστά αυτό ως παραβίαση του εκλογικού κώδικα της Πενσυλβάνια, αλλά η Δημοκρατική υπουργός Εξωτερικών Κέιθυ Μπούκβαρ εξέδωσε οδηγίες που επικύρωναν τις παράνομες πρακτικές παρά το ότι δεν είχε την θεσμική εξουσία να το κάνει αυτό.

Αυτός δεν είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίον οι Δημοκρατικοί παραβίασαν τον νόμο για να δώσουν στον υποψήφιό τους ένα άδικο πλεονέκτημα, ωστόσο. Εκτενείς επιτόπιες έρευνες που διενεργήθηκαν τους τελευταίους δεκαοκτώ μήνες από δικηγόρους και ελεγκτές του Πρότζεκτ Άμισταντ της μη κομματικής Εταιρείας Τόμας Μορ, έχουν αποκαλύψει ακόμα ένα στοιχείο του σχεδίου που περιελάμβανε ακόμα πιο θρασεία συμπεριφορά.

Η Μπούκβαρ επέκτεινε επίσης την εξουσία της, δίνοντας σε ιδιωτικούς, έντονα κομματικούς οργανισμούς – όπως τον κακόφημο υποστηρικτή των Δημοκρατικών «Rock the Vote» – πρόσβαση στο Ενιαίο Πανπολιτειακό Αρχείο Εκλεκτόρων της Κοινοπολιτείας [Commonwealth’s Statewide Uniform Registry of Electors (SURE).]

«Το διαδικτυακό εργαλείο του Rock the Vote συνδεόταν στο σύστημά μας, κάνοντας την διαδικασία καταγραφής ψηφοφόρων μέσω των διαδικτυακών προγραμμάτων τους, και αυτών των συνεργατών τους, πιο ομαλή για ψηφοφόρους σε όλη την Πενσυλβάνια», αναφέρει η αγωγή ότι είπε η Μπούκβαρ.

Αυτό δεν θα έπρεπε να συμβεί. Είναι ένα πράγμα για εξωτερικές ομάδες να καταθέτουν αιτήσεις συμμετοχής στις εκλογές στην πολιτεία εκ μέρους μελλοντικών ψηφοφόρων, αλλά οι εκλογικοί γραμματείς είναι οι μόνοι που επιτρέπεται να καταγράφουν αυτές τις πληροφορίες απευθείας στα αρχεία.

Είναι εύκολο να δούμε γιατί με την εξέταση λιστών ψηφοφόρων μετά τις εκλογές, που περιέχουν ονόματα όπως «Mary April (Απρίλιος, Απριλία) Smith», ακολουθούμενο από «Mary May (Μάιος) Smith», «Mary June (Ιούνιος) Smith», «Mary July (Ιούλιος) Smith», και ούτω καθεξής, διατρέχοντας το υπόλοιπο ημερολόγιο. Όταν οι ίδιες λίστες ψηφοφόρων είχαν παρασχεθεί μόλις μια εβδομάδα αργότερα, ωστόσο, αυτά τα ύποπτα ονόματα είχαν μυστηριωδώς εξαφανιστεί από τα δεδομένα.

Υπό τις περιστάσεις, αυτό είναι άμεσο ενοχοποιητικό στοιχείο μιας συστηματικής προσπάθειας απόκρυψης παρανομίας. Όλες οι άλλες αλλαγές στο σύστημα SURE θα πρέπει να σταματήσουν άμεσα ώστε να επιτραπεί ενδελεχής έρευνα των αρχείων προτού και άλλα ενοχοποιητικά στοιχεία καταστραφούν.

Οι κλέφτες που προσπάθησαν να αλλάξουν τις προεδρικές εκλογές του 2020 σίγουρα θα έκαναν κάποια απροσεξία, και τώρα προσπαθούν να καθαρίσουν τα καταφανή στοιχεία των παρανομιών τους πριν η πλήρης έκταση των εγκλημάτων τους μπορέσει να εκτεθεί στο Αμερικανικό κοινό. Δεν μπορούμε να το αφήσουμε αυτό να συμβεί, αλλιώς ίσως δεν θα μπορέσουμε να εμπιστευτούμε την ακεραιότητα των εκλογών μας ξανά.

Ο Newt Gingrich, Ρεπουμπλικανός, υπηρέτησε ως πρόεδρος της Αμερικανικής Βουλής από το 1995 έως το 1999 και υπήρξε υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ το 2012.

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο είναι οι απόψεις του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα την γνώμη της Epoch Times.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε