Δευτέρα, 15 Ιούλ, 2024
Η Μέγκαν Γουλφ, κορυφαία εκλογική λειτουργός του Ουισκόνσιν, μιλάει κατά τη διάρκεια εικονικής συνέντευξης Τύπου στις 4 Νοεμβρίου 2020. (Wisconsin State Handout via Reuters)

Παρατηρητήριο εκλογών για εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ: 150.000 ψήφοι στο Ουισκόνσιν δεν συνδέονται με έγκυρη διεύθυνση

Η Election Watch (EW), μια οργάνωση παρακολούθησης της ακεραιότητας των εκλογών στο Ουισκόνσιν, ανακάλυψε ότι περισσότερες από 150.000 ψήφοι που δόθηκαν στις προεδρικές εκλογές του 2020 δεν μπορούν να συνδεθούν με έγκυρη διεύθυνση.

Ο αναλυτής ηλεκτρονικών υπολογιστών του EW, Πίτερ Μπέρνεγκερ, δήλωσε ότι η μελέτη της ομάδας στους εκλογικούς καταλόγους του Ουισκόνσιν διαπίστωσε 45.000 τέτοια περιστατικά που αφορούσαν άτομα που ζούσαν εκτός πολιτείας στην ψηφοφορία της 3ης Νοεμβρίου, ενώ άλλες 107.000 τεκμηριωμένες περιπτώσεις εκ μέρους ψηφοφόρων που μετακόμισαν σε άλλη διεύθυνση εντός της πολιτείας και ψήφισαν σε διαφορετική δικαιοδοσία από αυτή στην οποία πραγματικά διαμένουν.

«Αυτό σημαίνει ότι στις προεδρικές εκλογές του 2020 έχουν δοθεί πάνω από 150.000 ψήφοι που δεν μπορούν να συνδεθούν με έγκυρη διεύθυνση», δήλωσε ο Μπέρνεγκερ. «Αυτό είναι παράνομο στην πολιτεία του Ουισκόνσιν.

«Αν και μπορεί να υπάρχει μια λογική εξήγηση για τις περισσότερες από αυτές, ο αριθμός των περιπτώσεων είναι τόσο μεγάλος που αν μόνο δύο από τις 10 ήταν ψήφοι που ρίχτηκαν με δόλιο τρόπο, αυτό ήταν αρκετό για να γείρει τις εκλογές προς τον Μπάιντεν».

Η Σάντι Άλντρετζ (Α) από το Ουισκόνσιν και ο γιος της Τζέικομπ Άλντρετζ από το Τενεσί. (Ευγενική προσφορά της Sandy Alldredge)

 

Ο πρώην κάτοικος του Ουισκόνσιν Τζέικομπ Άλντρετζ, ένας 27χρονος βιομηχανικός μηχανικός που ζει στο Τενεσί, είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση.

«Εξοργίστηκα όταν έμαθα ότι ο κρατικός κατάλογος ψηφοφόρων του Ουισκόνσιν δείχνει ότι ψήφισα αυτοπροσώπως στις κάλπες στις 3 Νοεμβρίου 2020, ενώ η πραγματικότητα είναι ότι ζούσα, ήμουν εγγεγραμμένος για να ψηφίσω και ψήφισα στο Τενεσί. Δεν ήμουν στο Ουισκόνσιν εκείνη την ημέρα», δήλωσε στους Epoch Times.

«Η όλη κατάσταση με θλίβει, διότι, χωρίς ακεραιότητα των εκλογών, η ψήφος σας δεν έχει σημασία», δήλωσε ο Τζέικομπ Άλντρετζ.

«Χρειαζόμαστε μεταρρύθμιση στο εκλογικό μας σύστημα. Η διόρθωσή του δεν είναι ακατόρθωτο έργο, αλλά δεν νομίζω ότι οι άνθρωποι θέλουν να το λύσουν».

Ένα άτομο που δήλωσε ότι είναι σίγουρα αφοσιωμένο στην επίλυση των προβλημάτων του συστήματος ψηφοφορίας του Ουισκόνσιν, ιδίως του «πρόχειρου και διογκωμένου καταλόγου ψηφοφόρων», είναι η μητέρα του Τζέικομπ, Σάντι Άλντρετζ.

Αυτοπροσδιοριζόμενη ως «συνταγματικά συντηρητική», η Σάντι Άλντρετζ δήλωσε στους Epoch Times ότι το 2020 ήταν εθελόντρια που εργαζόταν για την επανεκλογή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

«Όταν ο Τραμπ “έχασε” το Ουισκόνσιν από τον Τζο Μπάιντεν με 21.000 ψήφους, πολλοί πατριώτες άρχισαν να εργάζονται σκληρά σε προσπάθειες στον κυβερνοχώρο για να μάθουν τι πραγματικά συνέβη. Η αφοσίωσή τους με ενέπνευσε να συμμετάσχω, οπότε εκπαιδεύτηκα και έγινα διαθέσιμη να βοηθήσω».

Η Σάντι Άλντρετζ δήλωσε ότι, αφού έμαθε ότι ορισμένα τμήματα του Ουισκόνσιν σημείωσαν 103% συμμετοχή στις εκλογές του 2020- και ότι υπήρχαν 7,3 εκατομμύρια εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι σε μια πολιτεία με συνολικό πληθυσμό 5,9 εκατομμύρια, αποφάσισε να ελέγξει τα αρχεία ψηφοφορίας στην πρώην γενέτειρά της.

Εξετάζοντας τον κρατικό κατάλογο ψηφοφόρων για την πόλη Ντέλαβαν, στην κομητεία Γουόλγουορθ, η Σάντι Άλντρετζ σοκαρίστηκε όταν είδε ότι ο γιος της Τζέικομπ ήταν καταχωρημένος ως ψηφοφόρος που ψήφισε αυτοπροσώπως στο εκλογικό κέντρο στις 3 Νοεμβρίου 2020 -κάτι που ήξερε από πρώτο χέρι ότι ήταν αδύνατο.

Η Σάντι Άλντρετζ παρέδωσε στους Epoch Times ένα φύλλο από τον κρατικό κατάλογο ψηφοφόρων, όπως αυτός εμφανιζόταν στις 18 Αυγούστου 2021, ως απόδειξη.

«Όταν ελέγξαμε το βιβλίο ψηφοφορίας, το οποίο κάθε ψηφοφόρος που ψηφίζει αυτοπροσώπως πρέπει να υπογράψει πριν του επιτραπεί να ψηφίσει, η υπογραφή του Τζέικομπ δεν υπήρχε σε αυτό.

«Γιατί, λοιπόν, το επίσημο αρχείο της Εκλογικής Επιτροπής του Ουισκόνσιν αναφέρει ότι ψήφισε στις κάλπες στις 3 Νοεμβρίου 2020;», διερωτήθηκε.

Ο αναλυτής Μπέρνεγκερ δήλωσε ότι σκοπεύει να υποβάλει επίσημη καταγγελία για το περιστατικό με την Άλντρετζ «μαζί με» τη δημοτική υπάλληλο του Ντελαβάν, «όχι εναντίον της».

Ποιος άλλαξε τον κατάλογο των ψηφοφόρων;

«Οι σκληρά εργαζόμενοι και τίμιοι τοπικοί υπάλληλοι σε όλη την πολιτεία μας κοροϊδεύονται. Οι δημοτικοί υπάλληλοι δέχονται το κύριο βάρος των ερωτήσεων από τους ανήσυχους πολίτες και απαντούν όσο καλύτερα γνωρίζουν. Από τη δική τους οπτική γωνία, όλα φαίνονται φυσιολογικά. Η παρασκηνιακή πραγματικότητα απέχει πολύ από αυτό.

«Αναφέρω τον άγνωστο ως ερωτώμενο, επειδή δεν έχουμε ακόμη προσδιορίσει ποιος είναι ο απατεώνας», δήλωσε.

Η δημοτική υπάλληλος του Ντέλαβαν Μισέλ Στάριν, η οποία ανέλαβε τα καθήκοντά της τον Μάιο του 2022, δήλωσε στην εφημερίδα Epoch Times ότι δεν έχει λάβει ακόμη καμία καταγγελία και δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για οποιαδήποτε παρατυπία με το ψηφοδέλτιο του Τζέικομπ Άλντρετζ.

«Σύμφωνα με τα αρχεία μας, η τελευταία φορά που ψήφισε ο κ. Άλντρετζ ήταν με επιστολική ψήφο το 2016. Επί του παρόντος είναι καταχωρημένος ως ανενεργός», δήλωσε η Στάριν.

Σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στις 3 Ιανουαρίου στην εφημερίδα The Epoch Times, η υπάλληλος της κομητείας Γουόλγουορθ, Σούζι Πάικ, δήλωσε ότι δεν γνώριζε καμία καταγγελία σχετικά με τον Τζέικομπ Άλντρετζ.

Το βιβλίο ψηφοφορίας από τις εκλογές του 2020 στο Ντέλαβαν του Ουισκόνσιν (Ευγενική προσφορά της Sandy Alldredge)

 

Αφού έλεγξε το βιβλίο ψηφοφορίας για τις εκλογές του 2020, η Πάικ επιβεβαίωσε ότι ο Τζέικομπ Άλντρετζ δεν ψήφισε αυτοπροσώπως στις κάλπες εκείνη την ημέρα.

Στη συνέχεια, η Πάικ έλεγξε τον κρατικό κατάλογο ψηφοφόρων και δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία καταγραφή του Τζέικομπ Άλντρετζ που να ψηφίζει στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Ο Μπέρνεγκερ διερωτήθηκε πότε, γιατί και από ποιον τροποποιήθηκε ο κρατικός κατάλογος ψηφοφόρων, διαγράφοντας κάθε ίχνος του Τζέικομπ Άλντρετζ που ψήφισε αυτοπροσώπως στις κάλπες το 2020, και στη συνέχεια αλλάζοντας την ιδιότητά του από ενεργό σε ανενεργό.

Η Σάντι Άλντρετζ παρέδωσε στους Epoch Times αντίγραφο του εντύπου αλλαγής διεύθυνσης της ταχυδρομικής υπηρεσίας των ΗΠΑ, το οποίο ο Τζέικομπ είχε καταθέσει πολύ πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2020.

Είπε ότι η πολιτεία του Ουισκόνσιν πληρώνει μια εθνική εταιρεία για να παρακολουθεί όλες τις μετακινήσεις και υποτίθεται ότι ενημερώνει την WEC, η οποία στη συνέχεια ενημερώνει τους δημοτικούς υπαλλήλους.

«Είτε το ERIC [το Κέντρο Ηλεκτρονικών Πληροφοριών Εγγραφής] δεν κάνει τη δουλειά του, είτε το WEC δεν κάνει τίποτα με τα δεδομένα που παρέχει», δήλωσε η Σάντι Άλντρετζ.

Ο Μπέρνεγκερ πιστεύει ότι το δημόσια διαθέσιμο έντυπο αλλαγής διεύθυνσης μπορεί να χρησιμεύσει ως ειδοποίηση στους κακόβουλους παράγοντες ότι αυτό είναι ένα όνομα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν.

«Επισημαίνει ένα άτομο που έχει μετακομίσει εκτός πολιτείας, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται στον ενεργό κατάλογο ψηφοφόρων της WEC. Το άτομο αυτό έχει φύγει προ πολλού. Ποιος θα μπορούσε ποτέ να ελέγξει το εκλογικό του μητρώο; Εκτός από έναν πατριώτη όπως η Σάντι Άλντρετζ».

Η Πολιτειακή Εκλογική Επιτροπή του Ουισκόνσιν δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό.

Σε παλαιότερες δηλώσεις της, η Μέγκαν Γουλφ, διαχειρίστρια του WEC, εξήγησε ότι οι κατάλογοι ψηφοφόρων της πολιτείας θεωρούνται μέρος του ιστορικού αρχείου και γι’ αυτό διατηρούνται τόσο προσεκτικά.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε