Τρίτη, 18 Ιούν, 2024
Ο Δρ. Ντέιβιντ Τζερεμάια, ιδρυτής του Turning Point for God, στη νότια Καλιφόρνια στις 29 Οκτωβρίου 2021. (Jack Wang/The Epoch Times)

Πάστορας: Συνειδητοποιούν οι υπέρμαχοι του Σοσιαλισμού ότι ο Καρλ Μαρξ είχε βαθιά πίστη στον Θεό;

Ο Καρλ Μαρξ, πατέρας του επιστημονικού σοσιαλισμού, έγραψε κάποτε ότι ήξερε ότι γεννήθηκε για τον Θεό, αλλά είχε επιλεγεί για την κόλαση, είπε ο συγγραφέας και παρουσιαστής του ραδιοφώνου Δρ Ντέιβιντ Τζερεμάια για μία από τις πολλές ξαφνικές συνειδητοποιήσεις που βίωσε κατά την μακροχρόνια μελέτη του πάνω στον σοσιαλισμό. Κατά τη διάρκεια αυτής, διάβασε ό,τι μπορούσε να βρει για την ιδεολογία, συμπεριλαμβανομένου του κίνητρου του Μαρξ στα ιδεολογικά του γραπτά.

Οι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι οι σοσιαλιστικές θεωρίες του Μαρξ βασίζονται όλες σε μια θεμελιώδη πίστη στην ύπαρξη του Θεού, αλλά σε μίσος και αντίθεση σε όλα όσα έχει διδάξει ο Θεός, είπε ο Δρ Τζερεμάια.

«Ξέρετε, οι σοσιαλιστές δεν πιστεύουν ότι δεν υπάρχει Θεός – δεν είναι άθεοι», είπε στην εκπομπή «American Thought Leaders» του EpochTV. «Είναι κατά του Θεού».

«Στην πραγματικότητα, ο Καρλ Μαρξ… ήταν ένας ένθερμος υποστηρικτής του διαβόλου», εξηγεί στην έρευνά του, η οποία είπε ότι του έδωσε έναν νέο τρόπο να βλέπει τις τάσεις στις ειδήσεις και την κοινωνική πολιτική που πιστεύει ότι μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να κατανοήσουν την κοινωνική αναταραχή που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στον κόσμο.

Ο Δρ. Τζερεμάια, πάστορας και ιδρυτής του Turning Point Radio and Television Ministries, κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα βιβλίο για να μοιραστεί τα ευρήματά του σχετικά με τους κινδύνους του σοσιαλισμού με τίτλο “Where Do We Go From Here?”

«Σχεδόν κάθε κεφάλαιο αυτού του βιβλίου, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, καταλήγει σε πράγματα που έμαθα για τον σοσιαλισμό», είπε στον οικοδεσπότη Γιαν Γικέλεκ. «Και τώρα, αυτό που είναι τόσο εκπληκτικό για μένα είναι, επειδή έχω ευαισθητοποιήσει το μυαλό και την καρδιά μου σε όλα αυτά, κάθε μέρα στις ειδήσεις, βλέπω ζωντανά παραδείγματα του τι συμβαίνει και πώς μας επηρεάζει ως έθνος».

Η κουλτούρα της ακύρωσης όλων όσων δεν συμφωνείτε έχει γεννήσει τις ρίζες του ολοκληρωτισμού στην αμερικανική κοινωνία, προειδοποιεί ο Δρ Τζερεμάια.

Ανέφερε διάφορες αρνητικές τάσεις, όπως οι γονείς που λένε ότι δεν πρέπει να έχουν λόγο για το περιεχόμενο που διδάσκεται στα σχολεία, Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί που δεν μπορούν να συμφωνήσουν ότι διαφωνούν και Χριστιανοί που απολύονται από τους χώρους εργασίας τους επειδή μοιράζονται την πίστη τους, καθώς και παραδείγματα για το πώς οι σοσιαλιστικές ιδέες του Μαρξ διαβρώνουν την ενότητα μεταξύ των ανθρώπων.

Η λογοκρισία των ιδεών δεν είναι αυτό με το οποίο μεγάλωσε ο Δρ. Τζερεμάια στην Αμερική, αλλά έχει γίνει φυσιολογική κοινωνική συμπεριφορά το 2021.

Αντιδιαδηλωτές κρατούν πινακίδες ενώ περιμένουν τον συντηρητικό σχολιαστή Μίλο Γιαννόπουλο να φτάσει στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, στο Μπέρκλεϋ, στις 24 Σεπτεμβρίου 2017. (Τζος Έντελσον/AFP μέσω Getty Images)

 

«Δεν υπάρχει τίποτα που να είναι πραγματικά αληθινό που να φοβάται την πρόκληση», δήλωσε ο Δρ. Τζερεμάια. «Αν είναι αλήθεια, είναι αλήθεια. Δεν πρέπει να είναι θέμα αμφισβήτησης, γιατί η αλήθεια θα νικήσει, όποια και αν είναι η πρόκληση. Αλλά αν δεν είναι αλήθεια, τότε μπορείτε. Έτσι, όλα τα πράγματα που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή είναι ενδιαφέροντα για μένα υπό το πρίσμα αυτής της συζήτησης, γιατί… τα περισσότερα από αυτά είναι ψέματα».

Στο βιβλίο του, ο Δρ Τζερεμάια περιγράφει τον σοσιαλισμό ως «έναν θανατηφόρο ιό [που] εξαπλώνεται αθόρυβα σε όλο το έθνος μας—πολύ πιο θανατηφόρος από τον COVID-19».

Αλλά προειδοποίησε ότι «οι περισσότεροι Αμερικανοί αγνοούν εντελώς την απειλή που αποτελεί για τον τρόπο ζωής μας».

«Είναι σαν να μπαίνει καπνός κάτω από την πόρτα. Το βλέπεις λίγο, αλλά δεν είναι κάτι σπουδαίο. [Αλλά] αν δεν το συνειδητοποιήσουμε, θα είναι πολύ καταστροφικό.

«Γι’ αυτό έγραψα το βιβλίο», είπε. «Ήθελα να βοηθήσω τους ανθρώπους να καταλάβουν».

Είπε ότι πολλοί αναγνώστες του είπαν από τότε: «Απάντησες σε όλες τις ερωτήσεις που δεν ήξερα σε ποιον να κάνω».

«Αυτό που ήθελα να κάνω είναι να τους βοηθήσω να δουν τη σύνδεση ανάμεσα σε τόσα πολλά από αυτά τα πράγματα που μας συμβαίνουν», είπε. «Έγραψα για την κατεδάφιση μνημείων. Δεν είναι απλώς ένα σωρό άτακτα παιδιά εκεί έξω που προσπαθούν να διασκεδάσουν γκρεμίζοντας μνημεία… Εξάλειψε εντελώς την ιστορία για να μπορέσεις να γράψεις μια νέα. Όλα αυτά είναι μέρος του πώς λειτουργεί όλο αυτό το πράγμα, όλα αυτά είναι μέρος του σοσιαλισμού».

Πλαισιωμένος από μέλη του κόμματος, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό μιλάει κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μια ημέρα μετά τις κοινοβουλευτικές εκλογές, στο Καράκας της Βενεζουέλας, στις 7 Δεκεμβρίου 2020. (Ariana Cubillos/The Associated Press)

 

«Απαλλαγείτε από τα πράγματα που αγαπούν οι άνθρωποι, καταστρέψτε τα πράγματα που αποτελούν τον πυρήνα αυτού που είναι ως άνθρωποι – την οικογένειά τους, την εκκλησία τους, τον γάμο τους – και μετά ελάτε σε αυτό το κενό και φέρτε όλη αυτό το σάπιο που ονομάζεται σοσιαλισμός. Και αν οι άνθρωποι το καταλάβουν αυτό, τους κάνει να το συνειδητοποιήσουν», είπε.

«Πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε γιατί είναι θανατηφόρο. Θα καταστρέψει τα πάντα».

«Η Βενεζουέλα είναι μια τέλεια εικόνα για το πού βαδίζουμε αν δεν το σταματήσουμε αυτό. Είναι εκπληκτικό να συνειδητοποιούμε, μόλις στη ζωή μας πριν από λίγο καιρό, η Βενεζουέλα ήταν η πλουσιότερη χώρα σε αυτό το μέρος του κόσμου. Οι άνθρωποι είχαν το ίδιο βιοτικό επίπεδο με εμάς».

Ο Δρ. Τζερεμάια είπε ότι ελπίζει ότι μιλώντας περισσότερο για την αλήθεια του σοσιαλισμού και τις αντιθεϊκές του πεποιθήσεις θα βοηθήσει περισσότερους ανθρώπους να κατανοήσουν τα προβλήματα του σήμερα.

«Μια από τις βασικές φράσεις του [του Μαρξ] ήταν να εξαφανίσει τον Θεό από τον ουρανό και τους καπιταλιστές από τη γη. Αυτό ήταν το διπλό πρόγραμμά του», είπε. «Υπάρχουν πολλοί φοιτητές που γοητεύτηκαν από αυτό».

«Είναι πραγματικά τρομακτικό για μένα… μερικά από τα στατιστικά στοιχεία που παρέθεσα σε αυτό το βιβλίο το αποδεικνύουν πραγματικά, ότι οι νέοι μεταξύ 18 και 25 ετών —νομίζω ότι το 60 περίπου τοις εκατό από αυτούς— πιστεύουν ότι ο σοσιαλισμός είναι καλός, είναι εντάξει, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο λόγω όλων των δωρεάν πραγμάτων που τους υπόσχονται στη διαδικασία.

«Αλλά όταν καταλαβαίνουν τις ρίζες του σοσιαλισμού, τους κάνει να σταματήσουν και να σκεφτούν», είπε.

Είπε ότι έχει δει πολλούς νέους να ξυπνούν με την αλήθεια για τον σοσιαλισμό.

«Τους αφήνει άδειους», είπε για το τι συμβαίνει συχνά όταν ο σοσιαλισμός κυριαρχεί στην ψυχή ενός ανθρώπου. «Τους οδηγεί σε ένα μέρος όπου δεν θέλουν να πάνε και δεν το συνειδητοποιούν στο ταξίδι.

«Ξαφνικά, ξυπνούν μια μέρα, και δεν έχει τίποτα που να μπορούν να ζήσουν μέσα, και το συνειδητοποιούν. Το βλέπω πολύ συχνά», είπε.

Ο Δρ. Τζερεμάια σχολίασε επίσης ότι η εκκλησία δεν είναι επίσης απαλλαγμένη από το σοσιαλισμό, με μερικούς ανθρώπους να ισχυρίζονται ότι είναι χριστιανοί σοσιαλιστές.

«Μερικές φορές, τους αρέσει να παραθέτουν αποσπάσματα από τη Βίβλο, όπως στο βιβλίο των Πράξεων των Αποστόλων όπου όλοι λειτουργούσαν μαζί. Αλλά αυτό δεν ήταν σοσιαλισμός. Αυτό ήταν απλώς μερικοί Χριστιανοί που μοιράζονταν αυτά που είχαν σε μια δύσκολη περίοδο.

«Δεν υπάρχει καμία βιβλική βάση για τον σοσιαλισμό, είτε στην Παλαιά Διαθήκη είτε στην Καινή Διαθήκη… επειδή ο σοσιαλισμός βρίσκεται εντελώς στο αντίθετο άκρο του φάσματος από αυτό που σημαίνει να είσαι θεοσεβούμενος άνθρωπος», είπε.

Στην έρευνά του, ο Δρ. Τζερεμάια είπε ότι δεν έχει βρει ούτε μια καλή ιστορία για τον σοσιαλισμό.

«Όλο το διάβασμα που έκανα και όλα τα πράγματα που σπούδασα, όλοι μιλούν γι’ αυτό, δεν μπορώ να βρω μια καλή ιστορία που να έχει καλό τέλος γιατί ο σοσιαλισμός είναι κακός και καταστρέφει τους ανθρώπους, δεν τους εξυψώνει», είπε.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε