Κυριακή, 23 Ιούν, 2024
Ο Δρ. Άντονι Φάουτσι εμφανίζεται στην Ουάσινγκτον στις 20 Ιουλίου 2021. (J. Scott Applewhite/Pool/Getty Images)

Πειράματα σε ανάδοχα παιδιά που χρηματοδοτήθηκαν από το NIAID αναφέρονται στο κορυφαίο σε πωλήσεις βιβλίο του Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ

Ένας ανείπωτος αριθμός ανάδοχων παιδιών κακοποιήθηκε ενώ συμμετείχαν σε ένα πρόγραμμα πειραματικής φαρμακευτικής θεραπείας του HIV υπό την επίβλεψη του Δρ. Άντονι Φάουτσι τη δεκαετία του 1990, σύμφωνα με το νέο μπεστ-σέλερ του Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ.

Το βιβλίο του Κένεντι Τζούνιορ, «The Real Anthony Fauci: Bill Gates, Big Pharma, and the Global War on Democracy and Public Health», ρίχνει μια κριτική ματιά στην υγειονομική αντίδραση των ΗΠΑ στην πανδημία του κορονοϊού, επανεξετάζοντας μερικά σκάνδαλα δεκαετιών στη διαδικασία.

Ως μακροχρόνιος πολέμιος της φαρμακευτικής βιομηχανίας, ο Κένεντι Τζούνιορ δεν είναι άγνωστος σε αυτές τις αντιπαραθέσεις. Αλλά όταν έκανε έρευνα για το βιβλίο του, βρήκε πληροφορίες σχετικά με τις διασυνδέσεις του Φάουτσι με πειράματα σε παιδιά που, όπως είπε, τον σόκαραν.

«Το κεφάλαιο για τα πειράματα του Τόνι Φάουτσι σε παιδιά και ζώα … είναι σοκαριστικό», δήλωσε ο Κένεντι Τζούνιορ στην Epoch Times.

Ένα αντίγραφο του “The Real Anthony Fauci” Εκδόσεις Skyhorse, 17 Δεκεμβρίου 2021. (Enrico Trigoso/The Epoch Times)

 

Το κεφάλαιο που αναφέρεται, «Δρ Φάουτσι, κ. Χάιντ: Τα βάρβαρα και παράνομα πειράματα του NIAID σε παιδιά», (Dr. Fauci, Mr. Hyde: NIAID’s Barbaric and Illegal Experiments on Children) αφηγείται πώς το NIAID χρηματοδότησε πειραματικές θεραπείες για παιδιά που είχαν μολυνθεί από τον ιό HIV σε ανάδοχες οικογένειες καθ’ όλη τη δεκαετία του 1990. Το κεφάλαιο στηρίζεται εν μέρει σε ένα αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Μαΐου 2005 από το Associated Press, το οποίο ανέφερε ότι πολλά ανάδοχα παιδιά συμμετείχαν σε πειράματα χωρίς να έχουν κηδεμόνες που να τα υπερασπίζονται.

Κατά τη διάρκεια ενός πειράματος με το φάρμακο δαψόνη, «οι ερευνητές ανέφεραν ότι ορισμένα παιδιά έπρεπε να αποσυρθούν από το φάρμακο λόγω «σοβαρής τοξικότητας», άλλα εμφάνισαν εξανθήματα και τα ποσοστά θανάτου και τοξικότητας στο αίμα ήταν σημαντικά υψηλότερα στα παιδιά που έπαιρναν το φάρμακο καθημερινά αντί για εβδομαδιαία», ανέφερε τότε το AP.

«Τουλάχιστον 10 παιδιά πέθαναν από διάφορες αιτίες, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων από δηλητηρίαση του αίματος, και οι ερευνητές δήλωσαν ότι δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσουν μια ασφαλή, χρήσιμη δοσολογία. Είπαν ότι οι θάνατοι δεν φαίνεται να «αποδίδονται» άμεσα στη δαψόνη, αλλά παρόλα αυτά ήταν «ανησυχητικοί».

Το άρθρο του AP δεν αναφέρει το NIAID ή τον Φάουτσι, αλλά τα σχετικά στοιχεία αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια ακρόασης στο Κογκρέσο αργότερα τον ίδιο μήνα. Τα αποδεικτικά στοιχεία περιλάμβαναν μια επιστολή που καταχωρήθηκε στα πρακτικά του Κογκρέσου από τον Τζόναθαν Φισμπέιν, ο οποίος εκείνη την εποχή ήταν διευθυντής του Τμήματος AIDS (DAIDS) – μια γραφειοκρατία εντός του NIAID του Φάουτσι.

«Η αποτυχία πολλών ερευνητών που χρηματοδοτούνται από το DAIDS/NIAID και τα ιδρύματά τους να διασφαλίσουν ότι τα ανάδοχα παιδιά που συμμετείχαν στην έρευνά τους ορίστηκαν ατομικοί συνήγοροι, ακόμη και όταν υπάρχει ανάδοχος γονέας, συνιστά παραβίαση των όρων των επιχορηγήσεων που τους χορηγήθηκαν», ανέφερε ο Φίσμπαϊν σε επιστολή του τον Μάιο του 2005 προς τον Ντάνιελ Λέβινσον, τον τότε γενικό επιθεωρητή του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών.

«Ζητώ από το γραφείο σας να διεξάγει αμέσως έρευνα για να καθορίσει ποια ανάδοχα παιδιά στερήθηκαν τα δικαιώματά τους βάσει του νόμου και να επιδιώξει την πλήρη ανάκτηση των κονδυλίων επιχορήγησης από τους ερευνητές που ευθύνονται για την παράλειψη αυτή».

Τα χρηματοδοτούμενα από το NIAID πειράματα σε ανάδοχα παιδιά παρουσιάστηκαν επίσης λεπτομερώς στο ντοκιμαντέρ του BBC του 2004, «Guinea Pig Kids» (Παιδιά Πειραματόζωα). Μια ξεχωριστή έρευνα από το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του AP, το «Guinea Pig Kids» εστιάζει ειδικά στα πειράματα που διεξήχθησαν σε οροθετικά παιδιά στο Incarnation Children’s Center (ICC) στη Νέα Υόρκη.

Ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ παρευρίσκεται στα βραβεία Robert F. Kennedy Human Rights Ripple of Hope Awards 2019 στο Hilton Midtown της Νέας Υόρκης στη Νέα Υόρκη στις 12 Δεκεμβρίου 2019. (Greg Allen/Invision/AP)

 

Ο Κένεντι Τζούνιορ είπε ότι μίλησε με έναν ερευνητή για το ντοκιμαντέρ, ο οποίος του είπε ότι βρήκε τους τάφους ορισμένων από τα παιδιά που πέθαναν στα πειράματα που ενέκρινε το NIAID.

«Είχα πολύ καλή έρευνα για το κεφάλαιο αυτό: Σίλια Φάρμπερ, η οποία πήγε στο Χόθορν της Νέας Υόρκης και βρήκε ένα νεκροταφείο που ονομαζόταν Gate of Heaven Cemetery, όπου υπήρχε ένας λάκκος καλυμμένος με ένα χλοοτάπητα. Και άνοιξε αυτόν τον χλοοτάπητα και βρήκε εκατοντάδες μικροσκοπικά φέρετρα», είπε. «Πολλά από αυτά τα φέρετρα είχαν τα πτώματα παιδιών, τα οποία είναι θύματα των πειραμάτων του Τόνι Φάουτσι σε μαύρα και ισπανόφωνα ανάδοχα παιδιά».

Ο αριθμός των παιδιών που πέθαναν ως αποτέλεσμα των πειραμάτων που συνδέονται με το NIAID σε ανάδοχα παιδιά της ICC είναι αμφισβητούμενος.

Το βιβλίο του Κένεντι Τζούνιορ επικαλείται έρευνα για το θέμα από το μη κερδοσκοπικό Vera Institute of Justice τον Ιανουάριο του 2009. Η εν λόγω έρευνα διαπίστωσε ότι 80 από τα 532 παιδιά που συμμετείχαν σε κλινικές δοκιμές ή μελέτες παρατήρησης πέθαναν ενώ βρίσκονταν σε ανάδοχη οικογένεια και 25 από αυτά πέθαναν ενώ συμμετείχαν σε δοκιμή φαρμακευτικής αγωγής – αλλά το ιατρικό προσωπικό της Vera δεν διαπίστωσε ότι ο θάνατος οποιουδήποτε παιδιού προκλήθηκε άμεσα από τη φαρμακευτική αγωγή της κλινικής δοκιμής.

Ωστόσο, οι ερευνητές ανέφεραν στην έκθεση ότι τους αρνήθηκαν την πρόσβαση σε ορισμένα ιατρικά αρχεία, γεγονός που τους κατέστησε αδύνατο να προσδιορίσουν τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν ορισμένες πτυχές των πειραμάτων με παιδιά.

«Επικαλούμενο τους νόμους περί εμπιστευτικότητας, το Υπουργείο Υγείας της Πολιτείας της Νέας Υόρκης (NYSDOH) αρνήθηκε πολλαπλά αιτήματα των Υπηρεσιών του Παιδιού να χρησιμοποιήσει την εποπτική του αρμοδιότητα για να επιτρέψει στο προσωπικό της Vera ή των Υπηρεσιών του Παιδιού να εξετάσει την έρευνα κλινικών δοκιμών ή τα ιατρικά αρχεία», αναφέρεται στην έκθεση.

«Αυτό περιόρισε την ανασκόπηση της Vera με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας πλήρους τεκμηρίωσης της συχνότητας και της σοβαρότητας της τοξικότητας (παρενέργειες), των επιμέρους αποτελεσμάτων της συμμετοχής στη δοκιμή για τα παιδιά που συμμετείχαν στην ανασκόπηση και της ύπαρξης έγκυρων, υπογεγραμμένων εγγράφων συγκατάθεσης μετά από ενημέρωση».

Το βιβλίο του Κένεντι Τζούνιορ αναφέρει επίσης ότι η επιζήσασα του Ολοκαυτώματος και ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα Βέρα Σάραβ -το όνομα δεν σχετίζεται με το Vera Insititute – αναφέρει ότι τουλάχιστον 80 ανάδοχα παιδιά σκοτώθηκαν.

«Ο Φάουτσι αγνόησε όλους αυτούς τους θανάτους», δήλωσε η Σάραβ. «Το καλύτερο πράγμα που θα μπορούσε να πει κανείς για τον Δρ. Φάουτσι είναι ότι απέτυχε να εμπλακεί όταν προέκυψαν προβλήματα κατά τη διάρκεια της διαχείρισής του».

Η Σάραβ -ιδρύτρια της Συμμαχίας για την Προστασία της Ανθρώπινης Έρευνας, η οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αποκάλυψη των πειραμάτων σε παιδιά- δήλωσε ότι η πολιτική πίεση συνέβαλε στο να καταλήξει η έρευνα στο συμπέρασμα ότι τα πειράματα δεν προκάλεσαν «άμεσα» κανέναν από τους 80 θανάτους.

«Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο πολύ διαστρέβλωση έγινε», δήλωσε η Σάραβ στην Epoch Times. «Έτσι θάβονται τα πράγματα».

Το NIAID δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό από το ίδιο ή τον Φάουτσι.

Ο Κένεντι Τζούνιορ, ο οποίος μίλησε επίσης με τον Φισμπέιν για το βιβλίο του, δήλωσε ότι είναι βέβαιος ότι ο Φάουτσι γνώριζε προσωπικά και ενέκρινε τα πειράματα σε παιδιά.

«Πολλοί άνθρωποι που παρακολούθησαν τον Φάουτσι να λειτουργεί στο NIAID -όλοι όσοι βλέπουν τη λειτουργία του με συνέπεια- καταθέτουν ότι γνωρίζει κάθε επιχορήγηση. Και αυτές οι επιχορηγήσεις βρίσκονταν στο επίκεντρο των ενδιαφερόντων του εκείνη την εποχή, επειδή προσπαθούσε να βρει τρόπους να επεκτείνει την αγορά αυτών των φαρμάκων για τον HIV», δήλωσε ο Κένεντι Τζούνιορ.

«Εισήγαγε ήδη φάρμακα σε ανθρώπους που είχαν μολυνθεί από τον ιό HIV αλλά δεν ήταν άρρωστοι. Και το επόμενο βήμα θα ήταν να δοθούν τα φάρμακα στα παιδιά, και ως επόμενο βήμα ήταν να προσπαθήσει να τα εγκρίνει για τις έγκυες γυναίκες για τη μετάδοση από τη μητέρα».

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε