Τετάρτη, 29 Μαΐ, 2024
Άνθρωποι δέχονται ιατρική φροντίδα σε χώρο κλινικής σε νοσοκομείο στην περιοχή Τσανγκνίνγκ στη Σαγκάη στις 23 Δεκεμβρίου 2022. (Hector Retamal/AFP via Getty Images)

Πηγές: Το κινεζικό καθεστώς σκοπεύει να μολύνει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους στην Κίνα

Το σχέδιο του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας (ΚΚΚ) είναι να «αφήσει όσους είναι προορισμένοι να μολυνθούν να μολυνθούν», σύμφωνα με αξιωματούχο που είδε ένα εσωτερικό έγγραφο.

Ο αξιωματούχος δήλωσε στην κινεζική εφημερίδα Epoch Times ότι το εσωτερικό έγγραφο κυκλοφορεί στα ανώτατα κλιμάκια του ΚΚΚ, ζητώντας από όλες τις περιοχές να «αφήσουν όσους είναι προορισμένοι να μολυνθούν να μολυνθούν» και να αφήσουν αυτό το κύμα μολύνσεων να φτάσει και να περάσει την κορύφωσή του πριν από τις δύο συνόδους του ΚΚΚ το 2023, που συνήθως πραγματοποιούνται τον Μάρτιο.

Υποδεικνύει ότι το σχέδιο του ΚΚΚ είναι να φτάσει ολόκληρος ο πληθυσμός σε πλήρη ανοσία αγέλης σε δύο μήνες, ώστε οι άνθρωποι να επιστρέψουν στην εργασία τους και η παραγωγή να επανέλθει σε κανονικά επίπεδα.

Για το σκοπό αυτό, οι τοπικές κυβερνήσεις και οι επιχειρήσεις στην Κίνα έχουν εκδώσει νέους κανονισμούς που απαιτούν από τους εργαζόμενους που έχουν θετικό τεστ να πηγαίνουν στη δουλειά τους και να μην παίρνουν αναρρωτική άδεια, διαφορετικά θα τους αφαιρείται ο μισθός.

Ο αξιωματούχος ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του για να προστατεύσει την ασφάλειά του.

Η κινεζική εφημερίδα Epoch Times μπόρεσε να επαληθεύσει την ύπαρξη του εσωτερικού εγγράφου ανεξάρτητα από δύο άλλες πηγές.

Οι μεγάλες πόλεις επικρίνονται για πολύ αργό άνοιγμα

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας (ΚΚΚ) χαλάρωσε ξαφνικά όλα τα μέτρα ελέγχου της πανδημίας στις 7 Δεκεμβρίου 2022 και αμέσως ακολούθησε ένα τσουνάμι μολύνσεων σε όλη τη χώρα. Το εσωτερικό έγγραφο αποκαλύπτει ότι το ΚΚΚ σκόπιμα άνοιξε ξανά την κοινωνία σε αυτό το σημείο, επειδή η οικονομία βρισκόταν στα πρόθυρα της κατάρρευσης μετά από τρία χρόνια αυστηρών ελέγχων και lockdown για την πανδημία.

Οι κινεζικές αρχές θα αρχίσουν επίσης να εκδίδουν διαβατήρια για να ταξιδεύουν οι Κινέζοι πολίτες στο εξωτερικό από τις 8 Ιανουαρίου, εκθέτοντας και πάλι ολόκληρο τον κόσμο στον ιό, με τον ίδιο τρόπο που εξαπλώθηκε αρχικά από τη Γουχάν.

Ο Σονγκ Γουέν (ψευδώνυμο), δημόσιος υπάλληλος στη Σαγκάη, μίλησε στην Epoch Times στις 27 Δεκεμβρίου. «Υπάρχουν άνθρωποι με θετικά αποτελέσματα εξετάσεων παντού στη μεγαλούπολη, αλλά η κεντρική ομάδα επιθεώρησης εξακολουθεί να λέει ότι η Σαγκάη είναι πολύ αργή στο άνοιγμά της. Επέκριναν τη Σαγκάη, λέγοντας ότι η πόλη θα πρέπει να ανοίξει γρήγορα», δήλωσε. «Κάποιοι άνθρωποι ανέφεραν επίσης ότι πολλοί πέθαναν από μολύνσεις COVID, αλλά οι παραπάνω ηγέτες είπαν ότι η πρόθεση είναι ακριβώς να μολυνθούν όσοι προορίζονται να μολυνθούν και όσοι προορίζονται να πεθάνουν θα πρέπει να πεθάνουν το συντομότερο δυνατό. Πριν από λίγο καιρό, τα μέσα ενημέρωσης έκαναν επίσης μια παρόμοια δήλωση, ότι «όποιος προορίζεται να μολυνθεί ας μολυνθεί, όποιος προορίζεται να πεθάνει από τον COVID ας πεθάνει από αυτό».

Σύμφωνα με τον Σονγκ, οι ηγέτες στην κορυφή είπαν επίσης ότι η κοινωνία θα πρέπει να ανοίξει και να επιστρέψει στην κανονική παραγωγή μέχρι τον Μάρτιο του 2023- διαφορετικά, η οικονομία της Κίνας δεν θα μπορέσει να διατηρηθεί.

«Μετά από τρία χρόνια ελέγχου της πανδημίας, lockdown σε όλη την πόλη, δυναμικά μέτρα μηδενικού COVID κλπ., όλοι εξακολουθούν να γίνονται «θετικοί» στον COVID στο τέλος, ουσιαστικά όλοι οι άνθρωποι που είναι «αρνητικοί» στον COVID έχουν μηδενιστεί», δήλωσε ο Σονγκ. 

Τo μέσα ενημέρωσης της Ταϊβάν Newtalk ανέφερe επίσης ότι μια συνομιλία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διέρρευσε μεταξύ αξιωματούχων της πόλης Γουσί, στην επαρχία Τζιανγκσού, έδειξε ότι οι αξιωματούχοι σε επαρχιακό επίπεδο επέκριναν την πόλη επειδή «αργεί πολύ να γίνει [COVID] θετική» και είπαν στους δημοτικούς αξιωματούχους ότι η οικονομία «μπορεί να επανέλθει σε κανονικό επίπεδο λειτουργίας» εάν η Γουσί μπορεί να κάνει «τους περισσότερους κατοίκους να κολλήσουν COVID-19 μία φορά» μέχρι τον Μάρτιο του 2023.

Μαζικό κύμα μολύνσεων

Ο Χου Μινγκ (ψευδώνυμο), γιατρός του νοσοκομείου Χονγκιάο της Σαγκάης, δήλωσε στην Epoch Times στις 28 Δεκεμβρίου ότι σχεδόν όλοι οι γιατροί και οι νοσηλευτές του νοσοκομείου έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό.

«Είναι η πρώτη φορά στα δέκα χρόνια της ιατρικής μου πρακτικής που βλέπω τόσους πολλούς ασθενείς στο νοσοκομείο. Είναι τόσο γεμάτο όσο ένα εμπορικό κέντρο. Σχεδόν όλοι οι γιατροί έχουν βρεθεί θετικοί στον COVID και όσοι είναι σοβαρά άρρωστοι δεν μπορούν να έρθουν στην εργασία τους. Με τη μειωμένη στελέχωση, για όσους εξακολουθούν να εργάζονται, είναι φυσιολογικό να εργάζονται με 12ωρη βάρδια. Και πρέπει να συνεχίσουμε να ερχόμαστε στη δουλειά και την επόμενη μέρα», δήλωσε ο Χου.

Οι πρόσφατες μαζικές μολύνσεις και ακόμη και οι θάνατοι ασθενών με COVID, μεταξύ των οποίων πολλοί ήταν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, φαίνεται να επιβεβαιώνουν ότι το ΚΚΚ διεξάγει πράγματι μια εκστρατεία αναγκαστικής ανοσίας της αγέλης.

Πριν το ΚΚΚ άρει τους περιορισμούς του COVID, έδωσε οδηγίες στο κοινό να μην πανικοβάλλεται, λέγοντας ότι πάνω από το 95% των θετικών κρουσμάτων COVID είναι ασυμπτωματικά ή προκαλούν πολύ ήπια συμπτώματα, καθώς οι ασθένειες που προκαλούνται από την Όμικρον είναι λιγότερο σοβαρές από τις προηγούμενες παραλλαγές.

Ωστόσο, υπήρξαν πολυάριθμες αναφορές στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης για ασθενείς με COVID «λευκού πνεύμονα», αναφερόμενες σε εικόνες αξονικής τομογραφίας των πνευμόνων που εμφανίζουν λευκές κηλίδες. Οι εικόνες «λευκών πνευμόνων» υποδεικνύουν μια σοβαρή λοίμωξη, καθώς οι κυψελίδες στους πνεύμονες είναι γεμάτες με εξιδρωματικά ή φλεγμονώδη κύτταρα σε αυτή την κατάσταση.

Άλλες χώρες σε κατάσταση συναγερμού καθώς η Κίνα ανοίγει τα σύνορά της

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας του ΚΚΚ ανακοίνωσε στις 26 Δεκεμβρίου ότι η Κίνα θα υποβαθμίσει τη διαχείριση της COVID-19 από την κατηγορία Α στην κατηγορία Β και θα ακυρώσει τις απαιτήσεις καραντίνας για τους εισερχόμενους ταξιδιώτες από τις 8 Ιανουαρίου. Επιπλέον, η χώρα θα επαναφέρει σταδιακά τον εξερχόμενο τουρισμό.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ ανακοίνωσαν στις 28 Δεκεμβρίου ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα απαιτούν από όλους τους ταξιδιώτες ηλικίας δύο ετών και άνω που εισέρχονται από την Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο, να επιδεικνύουν απόδειξη αρνητικής εξέτασης COVID εντός 48 ωρών πριν από την επιβίβαση σε αεροπλάνο, αρχής γενομένης από τις 5 Ιανουαρίου. Η απαίτηση αυτή ισχύει επίσης για τους επιβάτες που φθάνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες από την Κίνα μέσω τρίτης χώρας με διαμετακόμιση.

Η Ιταλία άρχισε να εξετάζει τους εισερχόμενους Κινέζους επιβάτες στις 26 Δεκεμβρίου. Στο πρώτο αεροπλάνο που ελέγχθηκε, πάνω από το 50% των Κινέζων επιβατών που επέβαιναν σε αυτό ήταν θετικοί.

Το Υπουργείο Υγείας της Ινδίας δήλωσε στις 24 Δεκεμβρίου ότι θα είναι υποχρεωτικό για τους ταξιδιώτες από την Κίνα, την Ιαπωνία, την Κορέα, το Χονγκ Κονγκ και την Ταϊλάνδη να προσκομίζουν αποδείξεις για αρνητικές εξετάσεις COVID, και αν η εξέταση είναι θετική, θα μπαίνουν σε καραντίνα.

Η Ιαπωνία άρχισε να εξετάζει όλους τους εισερχόμενους επιβάτες από την Κίνα ή όσους είχαν επισκεφθεί την Κίνα τις τελευταίες επτά ημέρες στις 30 Δεκεμβρίου. Συνολικά 92 εισερχόμενοι επιβάτες από διάφορες χώρες βρέθηκαν θετικοί εκείνη την ημέρα, εκ των οποίων οι 90 είχαν ιστορικό ταξιδιού στην Κίνα.

Ο Μιζόμπε Χγκάσι, κάτοικος του Τόκιο της Ιαπωνίας, δήλωσε στην Epoch Times στις 31 Δεκεμβρίου ότι το άνοιγμα των συνόρων από το ΚΚΚ είναι τρομερό, καθώς οι Κινέζοι τουρίστες θα φέρουν τον ιό μαζί τους σε άλλες χώρες, όπως ακριβώς έκαναν όταν ξέσπασε για πρώτη φορά η πανδημία στη Γουχάν.

«Προκάλεσαν ένα χάος σε όλο τον κόσμο τότε, και τώρα επιστρέφουμε εκεί που ήμασταν πριν από τρία χρόνια», δήλωσε ο Χγκάσι. «Η συμπεριφορά του ΚΚΚ είναι ανήθικη. Είναι απλά πολύ τρομακτική».

Ο Αμάνο Μισούκι, δάσκαλος καλλιγραφίας στη νομαρχία Σαϊτάμα της Ιαπωνίας, εξέφρασε επίσης σοβαρές ανησυχίες στην Epoch Times στις 31 Δεκεμβρίου.

«Γνωρίζω ένα παλιό ρητό από την Κίνα, «Κάνε στους άλλους ό,τι θα ήθελες να κάνουν σε σένα». Γιατί το ΚΚΚ το έκανε αυτό; Η ιαπωνική κυβέρνηση θα πρέπει να σφραγίσει τα σύνορα με την Κίνα, οι δοκιμές COVID που κάνουν θα έχουν πάντα παραλείψεις. Αν οι τουρίστες οδηγήσουν και πάλι σε νέο ξέσπασμα, οι συνέπειες θα είναι αδιανόητες», είπε.

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγιέσους έκανε ανάρτηση στο Twitter στις 30 Δεκεμβρίου, λέγοντας ότι: «Ελλείψει ολοκληρωμένων πληροφοριών από την Κίνα, είναι κατανοητό ότι οι χώρες σε όλο τον κόσμο ενεργούν με τρόπους που πιστεύουν ότι μπορούν να προστατεύσουν τους πληθυσμούς τους».

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε