Τρίτη, 23 Απρ, 2024
(Εικονογράφηση από The Epoch Times, Shutterstock)

Πώς οι ΗΠΑ ξόδεψαν 4,1 δισεκατομμύρια δολάρια σε παγκόσμιες πρωτοβουλίες υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ διοχετεύει χρήματα σε πρωτοβουλίες ΛΟΑΤΚΙ στα σχολεία των ΗΠΑ, καθώς και σε χώρες από τη Λευκορωσία έως τη Νιγηρία και την Κίνα.

Κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων οικονομικών ετών, 4,1 δισεκατομμύρια δολάρια κρατικών κονδυλίων που προέρχονται από τους φορολογούμενους κατέληξαν σε πρωτοβουλίες των ΛΟΑΤΚΙ στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλο τον κόσμο, όπως αποκαλύπτει έρευνα των Epoch Times.

Από την 1η Οκτωβρίου 2020 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2023, η αμερικανική κυβέρνηση εξέδωσε περισσότερες από 1.100 επιχορηγήσεις για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων προώθησης των ΛΟΑΤΚΙ ανά τον κόσμο, όπως προκύπτει από την εξέταση ενός ιστότοπου ομοσπονδιακών δαπανών.

Το πεδίο εφαρμογής των προγραμμάτων ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό.

Τα σχέδια για τη δημιουργία ενός «ασφαλούς χώρου για τους νέους και τους ενήλικες ΛΟΑΤΚΙ που αναζητούν υποστήριξη και πόρους» απέφεραν επιχορήγηση 1,8 εκατομμυρίων δολαρίων από την κυβέρνηση των ΗΠΑ το 2022 για το LGBT Life Center στο Νόρφολκ της Βιρτζίνια.

Μια πρόταση για την ενθάρρυνση της «ποικιλομορφίας, της ισότητας και της ενσωμάτωσης στους χώρους εργασίας και στις επιχειρηματικές κοινότητες της Σερβίας με την προώθηση της οικονομικής ενδυνάμωσης και των ευκαιριών για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στη Σερβία» ήταν επίσης ένα σχέδιο που διακρίθηκε. Για τη χρηματοδότησή του, η κυβέρνηση των ΗΠΑ χορήγησε στη σερβική ακτιβιστική ομάδα Grupa Izadji επιχορήγηση ύψους 500.000 δολαρίων.

Μια αρμενική ακτιβιστική ομάδα, η Pink Human Rights Defender, έλαβε 1 εκατομμύριο δολάρια από τις Ηνωμένες Πολιτείες «για την ενδυνάμωση της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας” στην Αρμενία.

Ο ιστότοπος για τις ομοσπονδιακές δαπάνες μπορεί να φιλτραριστεί ώστε να εμφανίζονται καταχωρήσεις που περιλαμβάνουν συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά. Ένας κατάλογος πληρωμών που φιλτράρεται με τη χρήση της λέξης-κλειδί “ΛΟΑΤ” περιλαμβάνει 1.181 επιχορηγήσεις, 31 δάνεια και εννέα άμεσες πληρωμές κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων οικονομικών ετών.

Άνθρωποι που κρατούν μια τεράστια σημαία του ουράνιου τόξου λαμβάνουν μέρος στην παρέλαση “gay pride” στο Βελιγράδι της Σερβίας, στις 18 Σεπτεμβρίου 2016. (OLIVER BUNIC/AFP μέσω Getty Images)

 

Συνολικά, κατά τη διάρκεια του προηγούμενου οικονομικού έτους που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, η κυβέρνηση ενέκρινε 454.821 επιχορηγήσεις.

Οι κρατικές επιχορηγήσεις μπορεί να είναι άμεσες πληρωμές σε ομάδες που δεν έχουν περιορισμούς ή προορίζονται για συγκεκριμένη χρήση. Τα ομοσπονδιακά δάνεια μπορούν να εξοφληθούν σε μεγάλες χρονικές περιόδους με χαμηλά επιτόκια.

Από τις επιχορηγήσεις που συνδέονται με τη λέξη-κλειδί “ΛΟΑΤ”, οι μεμονωμένες πληρωμές ύψους τουλάχιστον 1 εκατομμυρίου δολαρίων ανήλθαν σε περισσότερα από 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια συνολικά. Πολλές επιπλέον μικρότερες επιχορηγήσεις χορηγήθηκαν επίσης για πρωτοβουλίες ΛΟΑΤ.

Το φιλτράρισμα του καταλόγου για επιχορηγήσεις που περιλάμβαναν τη λέξη “τρανσέξουαλ” επέστρεψε 574 καταχωρήσεις. Στην κατηγορία αυτή, οι επιχορηγήσεις που κατέβαλαν τουλάχιστον 1 εκατ. δολάρια ανήλθαν συνολικά σε σχεδόν 478 εκατ. δολάρια.

Ένας ανεξάρτητος ερευνητής, που ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, παρακολουθεί τον τρόπο με τον οποίο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δαπανά χρήματα για επιχορηγήσεις που σχετίζονται με την ιδεολογία του φύλου.

Ξεκίνησε το εγχείρημα όταν απολύθηκε από τη δουλειά του σε πετρελαιοπηγή στις αρχές της πανδημίας COVID-19. Αφού έψαξε λίγο, σοκαρίστηκε όταν έμαθε ότι, ενώ ο ίδιος και οι φίλοι του έλαβαν ελάχιστη αποζημίωση από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, τα χρήματα των φορολογουμένων πήγαιναν σε ακτιβιστικούς σκοπούς των ΛΟΑΤΚΙ, ανέφερε.

«Δεν μπορούσα να το πιστέψω», είπε.

Τώρα εργάζεται σε μια πολιτικά αριστερή πετρελαϊκή εταιρεία και οι προϊστάμενοί του πιθανότατα θα είχαν αντίρρηση για τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζει τώρα τα ευρήματά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δήλωσε στους Epoch Times.

«Θα μπορούσα να γράφω για 20 χρόνια μόνο για τα χρήματα που έχουν ήδη δαπανηθεί τα τελευταία τρία ή τέσσερα χρόνια», είπε. Ο εργαζόμενος στην πετρελαϊκή βιομηχανία που έγινε ερευνητής μοιράζεται τα ευρήματά του στο X με το ψευδώνυμο Randoland.us.

Το Καπιτώλιο των ΗΠΑ, φωτισμένο από τον ανατέλλοντα ήλιο, στην Ουάσινγκτον στις 8 Νοεμβρίου 2022. (Samuel Corum/Getty Images)

 

Η επανάσταση του ουράνιου τόξου

Μια έρευνα του Υπουργείου Παιδείας αποκάλυψε μια τρέχουσα επιχορήγηση που καταβλήθηκε στο Πανεπιστήμιο Emory για ερευνητές προκειμένου να μελετήσουν “τις επιπτώσεις της ορμονοθεραπείας διασταυρούμενου φύλου στο βλεννογόνο του πρωκτού μεταξύ Αμερικανίδων και Ταϊλανδών τρανσέξουαλ γυναικών”, επιβεβαίωσαν οι Epoch Times.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2019 με προβλεπόμενη ημερομηνία λήξης τον Ιούλιο του 2024. Σύμφωνα με την κυβερνητική ιστοσελίδα, οι ερευνητές θα λάβουν σχεδόν 3,5 εκατομμύρια δολάρια από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για να πραγματοποιήσουν το πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα κατατάσσεται στην κατηγορία «έρευνα για αλλεργίες και μολυσματικές ασθένειες», με δηλωμένο σκοπό να «βοηθήσει δημόσια και ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα και ιδιώτες να καθιερώσουν, να επεκτείνουν και να βελτιώσουν τη βιοϊατρική έρευνα και την ερευνητική κατάρτιση σε μολυσματικές ασθένειες και συναφείς τομείς», σύμφωνα με τον ιστότοπο των ομοσπονδιακών δαπανών.

Ορισμένες μικρές επιχορηγήσεις επικεντρώνονται σε μελέτες που εξετάζουν εξίσου μικροσκοπικά τμήματα του πληθυσμού.

Η ετήσια πορεία υπερηφάνειας της Νέας Υόρκης στη Νέα Υόρκη στις 25 Ιουνίου 2023. (Samira Bouaou/The Epoch Times)

 

Ένας από τους αποδέκτες της επιχορήγησης εξετάζει τις συνέπειες του αλκοόλ στη βία μεταξύ συντρόφων σε ενήλικες που έχουν τρανσέξουαλ και μη συμβατό φύλο, επιβεβαίωσαν οι Epoch Times.

Ένα πρόγραμμα του 2023 έλαβε σχεδόν 350.000 δολάρια από το National Endowment for the Humanities (NEH) για τη μετάφραση του “Homosaurus” – ενός λεξικού συνωνύμων όρων ΛΟΑΤ – στα ισπανικά.

Ο ιστότοπος Homosaurus περιλαμβάνει ορισμούς για σεξουαλικούς όρους όπως: «ανώνυμο σεξ», «αντιρομαντικές ταινίες πορνό», «παιδεραστές», «παιδική σεξουαλικότητα» και «γκέι παιδιά».

Ο Homosaurus έχει επαναταξινομήσει ως «φετίχ» τις λέξεις «γεροντοφιλία», «εφηβοφιλία» και «ηβηφιλία», ελληνικές λέξεις που σημαίνουν τη σεξουαλική έλξη προς τους ηλικιωμένους, τα άτομα ηλικίας 15 έως 19 ετών και τα παιδιά ηλικίας 11 έως 14 ετών, αντίστοιχα.

Οι Epoch Times επικοινώνησαν με το NEH σχετικά με την επιχορήγηση, αλλά δεν έλαβαν καμία απάντηση.

Ένα άτομο ανεμίζει μια κατεστραμμένη σημαία ουράνιου τόξου κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης υπερηφάνειας των ομοφυλοφίλων στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, στις 26 Ιουλίου 2014. (OLGA MALTSEVA/AFP via Getty Images)

 

Τα πολιτιστικά προγράμματα των ΛΟΑΤΚΙ στην Αμερική που έλαβαν χρηματοδότηση περιλαμβάνουν περισσότερα από 333.000 δολάρια για ένα «πρόγραμμα ψηφιοποίησης και πρόσβασης» για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση των ΛΟΑΤΚΙ.

Ένα άλλο παρείχε 324.000 δολάρια για τη χαρτογράφηση «ιστορικών ΛΟΑΤΚΙ χώρων μέσω ταξιδιωτικών οδηγών για ομοφυλόφιλους».

Μια επιχορήγηση παρέχει 1 εκατομμύριο δολάρια στην Outright Action, αμερικανική ομάδα ακτιβιστών αφιερωμένη στην παγκόσμια υπεράσπιση των ΛΟΑΤΚΙ, η οποία δραστηριοποιείται σε πολλές χώρες, όπως η Νιγηρία, η Νότια Αφρική, η Ουγκάντα, η Ουκρανία, οι Φιλιππίνες, το Ιράν και η Κίνα.

Μια άλλη επιχορήγηση καλύπτει μια «κοινωνική βιογραφία της ομόφυλης επιθυμίας στη μετα-αποικιακή Ιρλανδία».

Μία άλλη, πάλι, παρέχει χρηματοδότηση για την καταγραφή της συμβολής στην «ανάπτυξη της ταυτότητας φύλου» μεταξύ έφηβων κοριτσιών από τη Λευκορωσία σε ευάλωτες οικογένειες.

ΛΟΑΤΚΙ πρωτοβουλίες στα σχολεία

Οι κυβερνητικές επιχορηγήσεις ΛΟΑΤΚΙ σε αμερικανικά σχολεία περιελάμβαναν 1,4 εκατομμύρια δολάρια στο Κολέγιο της Βοστώνης για τη μελέτη «μηχανισμών προαγωγής της υγείας σε διαφορετικούς νέους μέσω των gay-straight alliances». Η επιχορήγηση χρηματοδότησε την προώθηση λεσχών gay-straight alliance σε γυμνάσια και λύκεια της Μασαχουσέτης.

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση χρησιμοποιεί τη διαδικασία επιχορήγησης για να αλλάξει την κουλτούρα και το κλίμα στα δημόσια σχολεία της Αμερικής», δήλωσε στους Epoch Times η συνιδρύτρια του Moms for Liberty Τίφανι Τζάστις.

Από την εμπειρία της ως μέλος του τοπικού σχολικού συμβουλίου, η κα Τζάστις είδε ομάδες ακτιβιστών που χρηματοδοτούνται από την κυβέρνηση να ηγούνται της ιδεολογικής άλωσης των σχολείων, είπε.

«Οι επιχορηγήσεις πηγαίνουν σε “κοινοτικούς εταίρους”, οι οποίοι στη συνέχεια μπαίνουν μέσα και εργάζονται για να αλλάξουν τη διαδικασία στα σχολεία» ώστε να ευνοήσουν και να διδάξουν ακτιβιστικές κοσμοθεωρίες των ΛΟΑΤ, είπε.
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ακολουθεί αυτή την πολιτική της “πολιτιστικής επανάστασης” ενάντια στη θέληση των περισσότερων Αμερικανών, δήλωσε η κα Τζάστις.

Μια πρόσφατη δημοσκόπηση της ομάδας διαπίστωσε ότι πάνω από το 70% των Αμερικανών θέλουν τα σχολεία να διδάσκουν βασικές εκπαιδευτικές δεξιότητες και δεν θέλουν διδασκαλία της ιδεολογίας του φύλου ή του σεξουαλικού προσανατολισμού στις τάξεις, δήλωσε η κα Τζάστις.

Ο πολιτειακός επιθεωρητής των σχολείων της Καλιφόρνιας Τόνι Θέρμοντ διαβάζει από το βιβλίο “Red: A Crayon’s Story” για ένα κραγιόν που έχει λάθος ετικέτα και περνάει κρίση ταυτότητας, σε μαθητές της δευτέρας τάξης του Δημοτικού Σχολείου Νίστρομ στο Ρίτσμοντ της Καλιφόρνια, στις 17 Μαΐου 2022. (Justin Sullivan/Getty Images)

 

Ωστόσο, τα χρήματα ρέουν σε αυτά τα προγράμματα.

Το Υπουργείο Παιδείας των ΗΠΑ (DOE) έδωσε 1,2 εκατομμύρια δολάρια σε «κέντρα υπερηφάνειας LGBTQIA+» στην περιφέρεια του κοινοτικού κολεγίου του Σαν Ντιέγκο.

Μια άλλη επιχορήγηση του DOE ύψους σχεδόν 1,6 εκατομμυρίων δολαρίων δόθηκε για τις «ανάγκες ψυχικής υγείας των ιθαγενών, των LGBTQIA+, των αγροτικών περιοχών και των υποβαθμισμένων σχολείων της Βόρειας Ντακότα».

Οι Epoch Times επικοινώνησαν με το υπουργείο Παιδείας, αλλά δεν έλαβαν καμία απάντηση.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε