Κυριακή, 03 Μαρ, 2024
Ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ συμμετέχουν σε παρέλαση στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, στις 2 Οκτωβρίου, για να ζητήσουν τον τερματισμό των διώξεων του κινεζικού καθεστώτος. (Zhang Jingchu/The Epoch Times).

Απήχθησαν σχεδόν 100 κάτοικοι σε κινεζική πόλη για τις πεποιθήσεις τους σε μονοήμερη επιχείρηση, συμπεριλαμβανομένης μιας 98χρονης γυναίκας

Η αστυνομία στη βορειοανατολική πόλη Ντατσίνγκ της επαρχίας Χεϊλονγκτζιάνγκ της Κίνας απήγαγε στις 12 Ιουλίου περίπου 100 ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ για την πίστη τους, εισέβαλε στα σπίτια τους και πήρε τα χρήματα και τα προσωπικά τους αντικείμενα, σύμφωνα με ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στο Minghui.org.

Το Minghui.org είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση με έδρα τις ΗΠΑ που αναφέρει τις συνεχιζόμενες διώξεις της πνευματικής πίστης Φάλουν Γκονγκ της βουδιστικής σχολής στην Κίνα.

Περισσότεροι από 20 ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ είναι άνω των 70 ετών, μεταξύ των οποίων και μία 98χρονη γυναίκα.

Η απαγωγή ήταν μέρος μιας επιχείρησης σε επαρχιακό επίπεδο, ανέφερε το Minghui, επικαλούμενη αστυνομικούς που συμμετείχαν στην απαγωγή.

Οργανωμένες επιδρομές

Σύμφωνα με το άρθρο της 26ης Σεπτεμβρίου, 15 αστυνομικά τμήματα στην πόλη Ντατσίνγκ συμμετείχαν στην απαγωγή σε όλη την πόλη, με την αστυνομία σε όλη την πόλη να κινείται ταυτόχρονα για τους σκοπούς της μονοήμερης επιχείρησης. Η αστυνομία ακολουθούσε τις εντολές του -στυλ Γκεστάπο- γραφείου 610 του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας (ΚΚΚ).

Πέντε απολυμένοι διευθυντές/αναπληρωτές διευθυντές του “Γραφείου 610”. (The Epoch Times)

 

Ένα προηγούμενο δημοσίευμα του Minghui στις 13 Σεπτεμβρίου αποκαλύπτει ότι το αστυνομικό τμήμα της επαρχίας Χεϊλονγκτζιάνγκ μοίρασε τα ονόματα των ασκούμενων του Φάλουν Γκονγκ σε κάθε δημοτικό αστυνομικό γραφείο, το οποίο με τη σειρά του μοίρασε τα ονόματα σε κάθε παράρτημα και στη συνέχεια σε κάθε αστυνομικό τμήμα.

Η αστυνομία προετοίμαζε τις παράνομες συλλήψεις για περισσότερους από εννέα μήνες, ανέφερε το Minghui. Η αστυνομία παρακολουθούσε και βιντεοσκοπούσε όλους τους ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ στους καταλόγους τους τελευταίους εννέα μήνες. Στη συνέχεια ανέπτυξαν αστυνομικές δυνάμεις έξω από την κατοικία κάθε ασκούμενου για πάνω από μια εβδομάδα για να εγγυηθούν ότι θα μπορούσαν να τους συλλάβουν στις 12 Ιουλίου.

Πρόκειται για μια πρόσφατη κατασταλτική ενέργεια που έλαβε το κινεζικό κομμουνιστικό καθεστώς με στόχο τους ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ. Οι διώξεις του ΚΚΚ κατά του Φάλουν Γκονγκ ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 1999 και συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

Το Φάλουν Γκονγκ, επίσης γνωστό ως Φάλουν Ντάφα, είναι μια πνευματική εξάσκηση που αποτελείται από πέντε ήπιες ασκήσεις και ηθικές διδασκαλίες που προωθούν τις αξίες της αλήθειας, της καλοσύνης και της ανεκτικότητας. Η δημοτικότητά της αυξήθηκε απότομα τη δεκαετία του 1990 μετά την εξάπλωσή της σε εθνικό επίπεδο λόγω των σημαντικών σωματικών και πνευματικών ωφελειών της. Ο αριθμός των ασκούμενων του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα εκτιμάται ότι ήταν από 70 έως 100 εκατομμύρια μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Το Γραφείο 610 είναι ένα εξωθεσμικό όργανο που συστάθηκε στις 10 Ιουνίου 1999 από τον πρώην ηγέτη του ΚΚΚ Τζιανγκ Ζεμίν για να “εξαλείψει” ειδικά τους πιστούς του Φάλουν Γκονγκ. Πήρε το όνομά του σύμφωνα με την ημερομηνία που ιδρύθηκε.

Ο Τζιάνγκ ανησυχούσε για τη δημοτικότητα της πνευματικής ομάδας και ξεκίνησε μια πανεθνική καταστολή του Φάλουν Γκονγκ στις 20 Ιουλίου 1999. Η δίωξη συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Στο στόχαστρο πάνω από 20 ηλικιωμένοι ασκούμενοι

Περισσότεροι από 20 από τους ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ που απήχθησαν είναι άνω των 70 ετών, εκ των οποίων πάνω από δώδεκα είναι άνω των 80 ετών. Η γηραιότερη συλληφθείσα είναι μια 98χρονη γυναίκα ασκούμενη του Φάλουν Γκονγκ με το επώνυμο Λι. Το άρθρο του Minghui δεν αποκάλυψε το πλήρες όνομά της.

Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, η επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ συνέλαβε και κράτησε 235 ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ – τους περισσότερους από όλες τις επαρχίες της Κίνας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Η 98χρονη κα. Λι έχει αφεθεί ελεύθερη- το Minghui δεν ανέφερε πότε αφέθηκε ελεύθερη.

Επιδρομές νωρίς το πρωί

Ελαιογραφία «Άστεγη» (μερικό στιγμιότυπο) Ένα μικρό κορίτσι γύρισε σπίτι από το σχολείο και διαπίστωσε ότι οι γονείς του είχαν συλληφθεί επειδή ασκούσαν το Φάλουν Γκονγκ. Η πόρτα είχε σφραγιστεί από το “Γραφείο 610”. Στην Κίνα, πολλά παιδιά στερούνται κανονικής εκπαίδευσης και ευκαιριών εργασίας επειδή οι γονείς ή οι συγγενείς τους ασκούν Φάλουν Γκονγκ. (Στιγμιότυπο μέσω The Epoch Times)

 

Στις 12 Ιουλίου, η αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στις κατοικίες τουλάχιστον 70 ασκούμενων του Φάλουν Γκονγκ και πήρε τα προσωπικά τους αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων φορητών υπολογιστών, εκτυπωτών, συσκευών αναπαραγωγής πολυμέσων, βιβλίων του Φάλουν Γκονγκ και κινητών τηλεφώνων, όπως ανέφερε το Minghui.org στις 26 Σεπτεμβρίου.

Η Γουάνγκ Φενγκζέν άκουσε κάποιον να χτυπάει την πόρτα της στις 5:30 π.μ. και να λέει ότι ήταν από το κέντρο ελέγχου και πρόληψης της πανδημίας. Όταν η Γουάνγκ άνοιξε την πόρτα της, μια ομάδα αστυνομικών εισέβαλε και πήγε την Γουάνγκ στο αστυνομικό γραφείο του παραρτήματος της ζώνης ανάπτυξης υψηλής τεχνολογίας Ντατσίνγκ. Η αστυνομία έκανε έφοδο στο σπίτι της και πήρε περισσότερα από δώδεκα βιβλία του Φάλουν Γκονγκ.

Ο Γκάο Σιτζιάνγκ εξαπατήθηκε από την αστυνομία για να φύγει από το σπίτι του στις 6 το πρωί, αφού του είπαν ότι το αυτοκίνητό του είχε γρατσουνιές. Όταν ο Γκάο βγήκε έξω, η αστυνομία τον συνέλαβε. Η σύζυγος του Γκάο αρνήθηκε να ανοίξει την πόρτα και η αστυνομία προσπάθησε να παραβιάσει την κλειδαριά και να πριονίσει πολλαπλά ατσάλινα προστατευτικά κιγκλιδώματα παραθύρων. Δεν μπόρεσαν να εισέλθουν στο σπίτι του Γκάο παρά τις βίαιες προσπάθειές τους, ανέφερε το Minghui.

Η Λι Γκιλιάν είναι μια 84χρονη ασκούμενη του Φάλουν Γκονγκ. Η αστυνομία άνοιξε το σπίτι της με κλειδί στις 7 π.μ. και πήρε τα βιβλία της του Φάλουν Γκονγκ και ένα φορητό media player που χρησιμοποιούσε για να παίζει τη μουσική για τις ασκήσεις του Φάλουν Γκονγκ. Αρνήθηκε να πάει μαζί με την αστυνομία, αλλά η αστυνομία την ανάγκασε να δώσει τα δακτυλικά της αποτυπώματα σε πολλά έγγραφα. Δεν έφυγαν μέχρι αργά το απόγευμα.

Η αστυνομία από το αστυνομικό τμήμα της κομητείας Λιντιάν απήγαγε την ασκούμενη του Φάλουν Γκονγκ Ζάο Λι από το σπίτι της και στη συνέχεια το λεηλάτησε. Αφού έφυγαν, τα μέλη της οικογένειάς της διαπίστωσαν ότι έλειπαν 9.000 γουάν (1.265 δολάρια) σε μετρητά και ένα χρυσό κολιέ. Υποπτεύονται ότι τα έκλεψε η αστυνομία. Η Ζάο έχει συλληφθεί και κρατείται επί του παρόντος στο Τμήμα Κράτησης Νο 1 του Ντατσίνγκ.

Στο βασανιστήριο που ονομάζεται «πάγκος τίγρης» και απεικονίζεται σε αυτό το σχέδιο, η ανύψωση των ποδιών με την πάροδο του χρόνου προκαλεί αφόρητο πόνο. Τα βασανιστήρια χρησιμοποιούνται συστηματικά στα στρατόπεδα εργασίας της Κίνας, αλλά και στα κέντρα πλύσης εγκεφάλου στα οποία θα σταλούν οι κρατούμενοι συνείδησης, τώρα που η Κίνα έχει καταργήσει επίσημα τα στρατόπεδα εργασίας. (Ευγενική προσφορά του Minghui.org)

 

Το Minghui αναφέρει πιο λεπτομερείς περιπτώσεις διώξεων στην ιστοσελίδα του.

Ωστόσο, εξηγεί ότι τα στοιχεία του είναι ελλιπή, καθώς είναι δύσκολο για τους δημοσιογράφους του να επικοινωνήσουν με τους ασκούμενους στην Κίνα λόγω του αποκλεισμού πληροφοριών από το ΚΚΚ και ότι ο πραγματικός αριθμός των ασκούμενων του Φάλουν Γκονγκ που διώκονται είναι πιθανότατα πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που αποκαλύπτεται.

Η αστυνομία αρνείται να παρουσιάσει εντάλματα

Οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στις παράνομες συλλήψεις και κρατήσεις των ασκούμενων του Φάλουν Γκονγκ στις 12 Ιουλίου δεν επέδειξαν κανένα ένταλμα ή τις ταυτότητές τους, σύμφωνα με την έκθεση.

Όταν οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ τους ζήτησαν τα εντάλματα και τις ταυτότητές τους, ορισμένοι αστυνομικοί απάντησαν ότι αυτά είναι «κρατικά μυστικά», τα οποία, όπως είπαν, δεν μπορούν να διαρρεύσουν στο διαδίκτυο. Το Minghui καταδίκασε την αστυνομία για τις παράνομες ενέργειες που στόχευαν τους ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ, προσθέτοντας ότι η αστυνομία φοβόταν ότι οι παράνομες ενέργειές της θα αποκαλύπτονταν από το Minghui.org.

Σύμφωνα με το Minghui, τουλάχιστον οκτώ ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ εξακολουθούν να κρατούνται στο κέντρο κράτησης Ντατσίνγκ Νο 2 και ένας ασκούμενος του Φάλουν Γκονγκ στο κέντρο κράτησης Ντατσίνγκ Νο 1.

Ένας Κινέζος δικηγόρος που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του δήλωσε στην κινεζική έκδοση της εφημερίδας The Epoch Times ότι η δίωξη του Φάλουν Γκονγκ από το ΚΚΚ είναι παράνομη.

«Εφόσον είστε ασκούμενος του Φάλουν Γκονγκ, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλη ηλικία μπορεί να έχετε και αν η φυσική σας κατάσταση είναι κατάλληλη για κράτηση, το ΚΚΚ εξακολουθεί να συλλαμβάνει, να κρατά και να δικάζει τους ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ», δήλωσε ο δικηγόρος.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε