Σάββατο, 13 Απρ, 2024
Ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ συγκεντρώνονται για να υποστηρίξουν την αποχώρηση 390 εκατομμυρίων ανθρώπων από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα και τις συνεργαζόμενες οργανώσεις του, στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, στις 27 Φεβρουαρίου 2022. (Chung I Ho/The Epoch Times)

Τα ακραία lockdown του ΚΚΚ ωθούν όλο και περισσότερους Κινέζους να παραιτηθούν από το Κομμουνιστικό Κόμμα

Μέχρι τις 30 Μαΐου, τουλάχιστον 396 εκατομμύρια Κινέζοι έχουν εγκαταλείψει το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας (ΚΚΚ) και τις παρεμφερείς οργανώσεις του, σύμφωνα με το Tuidang.org, το Παγκόσμιο Κέντρο Υπηρεσιών για την Παραίτηση από το ΚΚΚ.

Πρόσφατες μαρτυρίες από όσους εγκατέλειψαν το Κόμμα έδειξαν ότι η διαβίωση υπό την αυστηρή πολιτική “μηδενικού covid” του Πεκίνου, όπου πολλές πόλεις η μια μετά την άλλη μπαίνουν σε ολικό ή μερικό lockdown, έχει κάνει τους ανθρώπους να επανεκτιμήσουν την προοπτική τους για το κομμουνιστικό καθεστώς και να απαρνηθούν τους δεσμούς τους με το ΚΚΚ.

Οι Epoch Times δημοσίευσαν το 2004 τα Εννέα Σχόλια για το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα, μια σειρά άρθρων σχετικά με το ιστορικό εξαπάτησης και βαρβαρότητας του ΚΚΚ, που αργότερα οδήγησε στο κίνημα Tuidang (παραιτηθείτε από το ΚΚΚ).

Ακολουθούν δηλώσεις μερικών από τους Κινέζους που διέκοψαν όλους τους δεσμούς τους με το ΚΚΚ τον Μάιο.

‘Το ΚΚΚ δεν γνωρίζει από ντροπή’

Οι Λούο Τσι, Τζανγκ Σιντόνγκ και Γκε Γιτζιέ, κάτοικοι της Σαγκάης, εγκατέλειψαν το ΚΚΚ μέσω του Tuidang.org.

Σε δήλωσή τους ανέφεραν ότι έχουν πέσει θύματα της πολιτικής του ΚΚΚ για τον περιορισμό των ιών.

«Δεν είχαμε καθόλου φαγητό, αλλά η κρατική μηχανή προπαγάνδας, το CCTV, ισχυρίζεται ότι οι προμήθειες τροφίμων είναι άφθονες και η ζωή είναι καλή», έγραψαν.

Είπαν: «Το κακό ΚΚΚ δεν γνωρίζει από ντροπή».

Ορκίστηκαν ότι μόνο με την αποχώρησή τους από το ΚΚΚ θα διαγράψουν οποιαδήποτε συνενοχή για τις κακές πράξεις του κόμματος, και θα είναι ελεύθεροι από την υποδούλωση του ΚΚΚ.

Πρώην υποστηρικτής του κόμματος εγκαταλείπει το ΚΚΚ

Ο Τσου Τζούνγουεν από την επαρχία Σαντόνγκ της Κίνας δήλωσε ότι ήταν κάποτε πιστός του ΚΚΚ, αλλά κατά την διάρκεια της πανδημίας ξύπνησε και είδε την πραγματική του φύση .

Στη δήλωσή του, αποκάλυψε την απάνθρωπη μεταχείριση που δέχτηκε όταν είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό. «Συγκόλλησαν την πόρτα μου, δεν μπορούσα να πάω για ψώνια ή να εργαστώ και το προσωπικό του γραφείου ελέγχου της πανδημίας με παρενοχλούσε συνεχώς και παρεμπόδιζε την καθημερινότητά μου και τις δραστηριότητές μου», έγραψε.

Έπεσε μάλιστα στα γόνατα και παρακάλεσε για τη συμπόνια τους, αλλά η άγνοιά τους τελικά του κόστισε τη δουλειά του, επειδή απουσίασε για μεγάλο διάστημα από την εργασία του.

Τελικά συνειδητοποίησε ότι οι λεγόμενοι “προδότες και φημολόγοι”, όπως χαρακτηρίστηκαν από το ΚΚΚ και τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, έλεγαν την αλήθεια.

Αφού αναζήτησε την αλήθεια στο διαδίκτυο παρακάμπτοντας το τείχος προστασίας του ΚΚΚ, συνειδητοποίησε ότι υπήρξε “συνεργός του κακού” και ένιωσε “ντροπή για την άγνοιά του”.

Έγραψε: «Ελπίζω πολλοί περισσότεροι Κινέζοι να δουν τι είναι το ΚΚΚ και να σταματήσουν τους βίαιους μηχανισμούς».

Falun Gong practitioners gather to support the withdrawal of 390 million people from the Chinese Communist Party and its associate groups, in Brooklyn, New York, on Feb. 27, 2022. (Chung I Ho/The Epoch Times)

 

‘Το ΚΚΚ θα τιμωρηθεί’

Ο Γιν Φαν από τη Χεϊλονγκτσιάνγκ, τη βορειότερη επαρχία της Κίνας, εντάχθηκε στους Νέους Πρωτοπόρους του ΚΚΚ πριν από περισσότερα από 20 χρόνια.

Είπε ότι τα ακραία μέτρα της πολιτικής μηδενικού covid είχαν κάνει όλο και περισσότερους ανθρώπους να συνειδητοποιήσουν τη δυστυχία του κινεζικού λαού υπό την κυριαρχία του ΚΚΚ.

Στη δήλωσή του για την αποχώρησή του από τους Νέους Πρωτοπόρους, ο Γιν έγραψε: «Κοιτάξτε στη Σαγκάη, οι αξιωματούχοι επωφελήθηκαν από τις υψηλές τιμές των λαχανικών που έρχονται από άλλες επαρχίες. Κάποιοι μάλιστα είπαν ότι η πανδημία πρέπει να συνεχιστεί για να μπορέσουν να βγάλουν περισσότερα χρήματα».

Αποκάλυψε επίσης ένα περιστατικό με έναν άνδρα από την πόλη Χαρμπίν που αυτοπυρπολήθηκε επειδή υπερχρεώθηκε κατά τη μακρά διάρκεια του lockdown. Αλλά τα κρατικά μέσα ενημέρωσης υποστήριξαν στις αναφορές τους ότι ο άνδρας εμπλέκεται σε εμπρησμό και δεν αυτοπυρπολήθηκε από απογοήτευση.

«Το ξεδιάντροπο ΚΚΚ θα τιμωρηθεί και εγώ δεν θα γίνω η θυσία του», έγραψε.

Δήλωσε: «Ορκίζομαι να αποκοπώ εντελώς από το ΚΚΚ»!

Βλέποντας μέσα από την προπαγάνδα του ΚΚΚ

Ο Φου Γκουέι είναι φοιτητής από την πόλη Τσονγκίνγκ.

Είπε ότι καθώς μεγάλωνε, συνειδητοποίησε σταδιακά τους βίαιους μηχανισμούς του ΚΚΚ: «Η αίγλη του ΚΚΚ είναι όλη προπαγάνδα», έγραψε.

Δήλωσε: «Τα τραγικά περιστατικά στην Σαγκάη κατά τη διάρκεια της πανδημίας είναι οι ζωντανές καταγραφές της σκληρότητας και της αιματοχυσίας του ΚΚΚ».

Ο Φου Γκουέι αποχώρησε από τους Νέους Πρωτοπόρους της Κίνας και την Κομμουνιστική Ένωση Νεολαίας.

Ανέφερε ότι αφού έμαθε τη σκληρότητα και τα ψέματα του ΚΚΚ μετά την επίσκεψη σε ιστοσελίδες του εξωτερικού και την ανάγνωση των Εννέα Σχολίων. Αισθάνθηκε ντροπή που το υποστήριζε στο παρελθόν και δήλωσε ότι η συνείδησή του βασανιζόταν υπό το ΚΚΚ.

Αλλά τώρα, έγραψε, «δεν θα συνδεθώ ποτέ ξανά με το κακό αυτό κόμμα».

Καταστολή στη Σιντζιάνγκ

Οι Λιν Χαιτσάνγκ και Τζιν Τζιγουέι από την Σιντζιάνγκ εγκατέλειψαν τους Νέους Πρωτοπόρους.

Στην ανακοίνωσή τους, είπαν ότι οι άνθρωποι στη Σιντζιάνγκ δεν έχουν αρκετό φαγητό- η φροντίδα και η ευημερία που το ΚΚΚ ισχυρίζεται ότι παρέχει στους ανθρώπους στη Σιντζιάνγκ είναι μόνο προπαγάνδα.

Είπαν ότι οι ιστορίες για την καταναγκαστική εργασία των κρατουμένων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της Σιντζιάνγκ ακούγονται ευρέως.

«Τα τελευταία χρόνια γίνεται λόγος για ξυλοδαρμό, βασανιστήρια, ακόμη και για αφαίρεση οργάνων- οι εθνικές μειονότητες αναγκάζονται να στειρωθούν», δήλωσαν.

Τόνισαν: «Η ήττα του ΚΚΚ είναι ευθύνη όλων μας!»

Η Χουάνγκ Γινγκτζόου, μετανάστρια από την Κίνα, ανακοινώνει την αποχώρησή της από το ΚΚΚ και τις σχετικές οργανώσεις σε μια συγκέντρωση στη Νέα Υόρκη στις 18 Απριλίου 2021, για τον εορτασμό της 22ης επετείου της ειρηνικής έκκλησης της 25ης Απριλίου. (Προσωπικό της Epoch Times)

 

Θύματα

Πολλοί που αποχώρησαν από το ΚΚΚ περιέγραψαν την απάνθρωπη μεταχείριση που βίωσαν υπό την κομμουνιστική δικτατορία.

Ο Χουάνγκ Τζινγκράν από την πόλη Σεντζέν δήλωσε ότι το σπίτι του πατέρα του κατεδαφίστηκε πέρυσι. Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τις αρχές, ο πατέρας του ξυλοκοπήθηκε άσχημα από την τοπική αστυνομία. Η κατεδάφιση στη συνέχεια επιβλήθηκε χωρίς καμία αποζημίωση και η ζωή για την οικογένεια έγινε πολύ δύσκολη.

Οι Τζανγκ Γισουάν και Ντινγκ Τζαοσίνγκ ήταν ανθρακωρύχοι από τη Χεϊλονγκτσιάνγκ. Είπαν ότι μια συνάδελφό τους στο ορυχείο είχε ξεκινήσει τη διαδικασία υποβολής αίτησης για το μη καταβληθέν ταμείο συνταξιοδότησής της. Η υπόθεση επιλύθηκε με την καταδίκη της σε ενάμιση χρόνο φυλάκισης.

Η Γου Σενγκνάν κατάγεται από την Σιχιαζουάνγκ και κερδίζει περίπου 400 δολάρια το μήνα, αλλά αναγκάστηκε να προπαγανδίσει ότι «ο σοσιαλισμός είναι καλός» και ότι οι άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιαπωνία «βρίσκονται σε δυσχερή θέση», όπως είπε.

Ρώτησε: «Αν το καθεστώς είναι πραγματικά καλό, γιατί οι αξιωματούχοι στέλνουν τους συγγενείς τους στη Δύση;».

Ένιωσε ότι τον εκμεταλλεύονται για τις ανάγκες του ΚΚΚ.

Έγραψε: «Κάθε λεπτό και κάθε δευτερόλεπτο υπό την κυριαρχία των κομμουνιστών ληστών είναι αδίστακτο και σκοτεινό!».

Η Jie-Si Lee συνέβαλε σε αυτό το ρεπορτάζ.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε