Σάββατο, 20 Απρ, 2024

Τηγανητό ρύζι με λαχανικά

Ποιος είπε ότι το φαγητό που μένει από χτες είναι βαρετό; Αυτό το τηγανητό ρύζι λαχανικών είναι το τέλειο δείπνο για το τέλος της εβδομάδας αν σας έχει μείνει περίσσεμα φαγητού. Το μείγμα ρυζιού σοταρισμένου με καρότα, κρεμμύδια, πιπεριές, αρακά και σκόρδο δημιουργεί ένα εύκολο χορτοφαγικό δείπνο που θα απολαύσει όλη η οικογένεια.

Αυτό το πιάτο είναι γεμάτο γεύση και χρειάζεται λιγότερο από μία ώρα για να το φτιάξετε. Τα προσιτά υλικά μπορούν να εμπλουτιστούν με όποιον τρόπο θέλετε – τηγανίστε ένα αυγό ή προσθέστε ψητό κοτόπουλο, αν το χορτοφαγικό δείπνο δεν είναι το στυλ σας.

Για να φτιάξετε το πιάτο, προσθέστε τα κρεμμύδια και τα καρότα σε ένα μεγάλο τηγάνι και μαγειρέψτε τα για πέντε λεπτά. Αφού προσθέσετε τις πιπεριές και το σκόρδο, συνδυάστε τα μαγειρεμένα λαχανικά με το ρύζι και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε στο τηγάνι τον κατεψυγμένο αρακά. Ρίξτε την σάλτσα σόγιας και ανακατέψτε απαλά μέχρι να ενωθούν όλα καλά και να ζεσταθούν.

Σε μόλις 25 λεπτά θα έχετε ένα πιάτο που μπορεί να ανταγωνιστεί το φαγητό στο αγαπημένο σας κινέζικο εστιατόριο. Αν έχετε ακόμα ρύζι να καταναλώσετε, δοκιμάστε μερικές από αυτές τις συνταγές που χρησιμοποιούν το ρύζι για να φτιάξουν νόστιμα, πλούσια δείπνα.

Τηγανητό ρύζι λαχανικών

Συστατικά

2 φλιτζάνια μαγειρεμένο λευκό ρύζι

1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι

1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρότα

1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένες πιπεριές

1/2 φλιτζάνι κατεψυγμένος αρακάς

2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο

3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας ή περισσότερη για γεύση

1/3 φλιτζανιού πράσινα κρεμμυδάκια σε φέτες

αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες

Σε ένα μεγάλο γουόκ ή τηγάνι, ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Προσθέστε τα κρεμμύδια και τα καρότα στο τηγάνι, μαγειρέψτε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τις πιπεριές και το σκόρδο και μαγειρέψτε άλλα 5 λεπτά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.

Προσθέστε το ρύζι στα μαγειρεμένα λαχανικά, ανακατέψτε καλά για να συνδυαστούν. Προσθέστε τον κατεψυγμένο αρακά στο τηγάνι. Ανακατέψτε τη σάλτσα σόγιας και ανακατέψτε απαλά μέχρι να ενωθούν όλα καλά και να ζεσταθούν, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε τα κρεμμυδάκια, ανακατέψτε και σερβίρετε.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε