Κυριακή, 23 Ιούν, 2024
Οι μαθητές περνούν μπροστά από τη Βιβλιοθήκη Widener του Χάρβαρντ στο Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης, στις 10 Οκτωβρίου 2003. (William B. Plowman/Getty Images)

Το Χάρβαρντ μεταφέρει το πρόγραμμα κινεζικής γλώσσας από το Πεκίνο στην Ταϊβάν

Τα καλοκαιρινά μαθήματα κινεζικής γλώσσας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ που μέχρι τώρα διδάσκονταν στο Πανεπιστήμιο Γλώσσας και Πολιτισμού του Πεκίνου (BLCU) θα πραγματοποιούνται στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Ταϊβάν από το επόμενο καλοκαίρι.

Η καθηγήτρια Τζένιφερ Λ. Λιού, διευθύντρια του προγράμματος κινεζικής γλώσσας στο Χάρβαρντ, δήλωσε ότι το πρόγραμμα αποφάσισε να μετακομίσει στην Ταϊπέι λόγω της προφανής έλλειψης φιλικότητας από το ίδρυμα υποδοχής του Πεκίνου, ανέφερε το Harvard Crimson.

Σύμφωνα με την έκθεση, το BLCU πρόσθεσε περιορισμούς στην επίσκεψη Αμερικανών φοιτητών και υπήρξε επιδείνωση των συνθηκών στέγασης για τους φοιτητές, με αποτέλεσμα το Χάρβαρντ να μεταφέρει το πρόγραμμα στην Ταϊβάν και να συνεργαστεί με το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Ταϊβάν.

Η Λιού είπε ότι τα τελευταία χρόνια, έχει αντιμετωπίσει συχνά δυσκολίες στην απόκτηση τάξεων και κοιτώνων για τους φοιτητές του Χάρβαρντ.  Η καθηγήτρια πρόσθεσε ότι υποπτεύεται ότι η αλλαγή των τρόπων του πανεπιστημίου του Πεκίνου μπορεί να είναι αποτέλεσμα της αλλαγής στάσης του κινεζικού καθεστώτος απέναντι στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι εντάσεις μεταξύ των δυο χωρών έχουν ενταθεί τα τελευταία χρόνια.

Καθώς η Ημέρα Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια του μαθήματος, οι φοιτητές του Χάρβαρντ στο Πεκίνο έκαναν ένα μικρό πάρτι όπου αυτοί και οι δάσκαλοί τους έτρωγαν πίτσα και τραγουδούσαν τον αμερικανικό εθνικό ύμνο για να γιορτάσουν. Ωστόσο, ξεκινώντας από το 2019, η Λιού είπε: «Μας είπαν ότι οι μαθητές μας δεν επιτρεπόταν να τραγουδούν, να γιορτάζουν».

Η BLCU δεν απάντησε στο αίτημα της κινεζικής Epoch Times για σχολιασμό.

Η Λιού επιβεβαίωσε μια αλλαγή ονόματος για το καλοκαιρινό πρόγραμμα από «Ακαδημία Χάρβαρντ του Πεκίνου» σε «Ακαδημία Χάρβαρντ της Ταϊπέι».

Είπε ότι πιστεύει ότι ο συνδυασμός του παραδοσιακού και του σύγχρονου κάνει την Ταϊβάν ένα συναρπαστικό μέρος για να μάθουν την κινεζική γλώσσα και τον πολιτισμό.

«Ανεξάρτητα από το που θα βρίσκεται το πρόγραμμα, είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι [οι μαθητές] θα λάβουν τα μέγιστα οφέλη», ανέφερε.

Το θερινό πρόγραμμα πραγματοποιείται από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο κάθε έτους, με περίπου 80 φοιτητές να ολοκληρώνουν ένα πλήρες έτος κινεζικών σπουδών μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Ο Τσεν Τίνγκ συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε