Τρίτη, 28 Μαρ, 2023
Ένα σήμα του αμερικανικού καναλιού ειδήσεων Fox φαίνεται στο κτήριο «Δημοσιογραφικού Οργανισμού» στο δημοτικό διαμέρισμα Μανχάτταν της Νέας Υόρκης, Νέα Υόρκη, 15 Ιουν. 2018. (Eduardo Munoz/Reuters)

Το Fox26 απολύει ρεπόρτερ αφότου δημοσίευσε πλάνα «λογοκρισίας» μέσω του Project Veritas

Μια θυγατρική δημοσιογραφική εταιρεία του αμερικανικού ειδησεογραφικού δικτύου Fox απέλυσε μια ρεπόρτερ αφότου μίλησε εκτός του προγραμματισμένου κειμένου κατά την διάρκεια ενός τμήματος πρόγνωσης καιρού την Δευτέρα, λέγοντας ότι ο Fox News τής κλείνει το στόμα, και αργότερα μοιράστηκε με το Project Veritas καταγραφές σε βίντεο, για τις οποίες λέει ότι δείχνουν την λογοκρισία και διαφθορά του δικτύου.

Η Άιβορυ Χέκερ, 32 ετών, πρώην εργαζόμενη του Fox 26 στο Χιούστον, έχει απολυθεί από τον σταθμό, επιβεβαίωσε ένας εκπρόσωπος σε δήλωση σε δημοσιογράφους την Τρίτη.

Η Χέκερ κατά την διάρκεια ζωντανού προγράμματος ισχυρίστηκε ότι ο οργανισμός Fox την «φιμώνει» για να «μην δίνει ορισμένες πληροφορίες σε εσάς, τον θεατή.»

«Και από ό,τι καταλαβαίνω δεν είμαι η μοναδική ρεπόρτερ που υπόκειται σε τέτοια μεταχείριση. Πρόκειται να δημοσιεύσω κάποιες καταγραφές για το τι συμβαίνει στα παρασκήνια του Fox επειδή αφορά εσάς, τους θεατές. Βρήκα μια μη κερδοσκοπική ομάδα δημοσιογραφίας με όνομα Project Veritas που θα βοηθήσει στην δημοσίευση αυτού [του υλικού] αύριο οπότε συντονιστείτε σε αυτούς», είπε, πριν συνεχίσει με την πρόγνωση καιρού.

Η 32χρονη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Fox 26, ήταν μια ρεπόρτερ γενικών θεμάτων και αντικαταστάτρια παρουσιάστρια ειδήσεων. Παλιότερα είχε εργαστεί στο KARE-11, μια θυγατρική του NBC στην Μιννεάπολη. Το Instagram της Χέκερ λέει ότι είναι καλλιτέχνις μουσικής που έχει εκδώσει αρκετά τραγούδια.

Η Χέκερ έδωσε τα κλιπ της στην μη κερδοσκοπική διερευνητικής δημοσιογραφίας Project Veritas. Σε ένα κείμενο στο Instagram στον προσωπικό λογαριασμό της, είπε ότι είχε διασαφηνίσει στις προϊσταμένες της ότι τις κατέγραφε.

Είπε στο Project Veritas ότι ο συνεργαζόμενος με το Fox σταθμός «με έπιασε από τον λαιμό επειδή αντιστάθηκα σε λογοκρισία».

«Αυτό που γίνεται εντός του οργανισμού Fox είναι ένας τρόπος λειτουργίας που δίνει προτεραιότητα στα εταιρικά συμφέροντα εις βάρος του συμφέροντος των θεατών και, συνεπώς, λειτουργεί με έναν παραπλανητικό τρόπο», είπε η Χέκερ στον Τζέιμς Ο’Κηφ του Project Veritas.

«Δεν λέγεται, αλλά αν κατά λάθος βγεις έξω από το αφήγημα, αν δεν αντιληφθείς ποιο είναι το αφήγημα, και δεν πας σύμφωνα με αυτό, θα υπάρξουν μεγάλες συνέπειες για εσένα», συνέχισε. «Η αίθουσα σύνταξής μου κατά κάποιον τρόπο ομαδοποιεί τους πάντες σε φυλετικές ομάδες.»

Σε ένα από τα κλιπ που η Χέκερ μοιράστηκε με το Project Veritas, η Λη Μάιερ, μια υποδιευθύντρια ειδήσεων στον σταθμό μπορεί να ακουστεί να λέει: «Δεν έχει να κάνει μόνο με τους θεατές, έχει να κάνει με το τι διαβάζει ο διευθύνων σύμβουλός μας, έχει να κάνει με το τι διαβάζει ο GM μας [General Manager, γενικός διευθυντής]».

Έκτακτα νέα: Ρεπόρτερ του Fox 26 δημοσιεύει πλάνα «διαφθοράς», «λογοκρισίας». Διεθύνουσα του οργανισμού Fox είπε στην Χέκερ να «παύσει και να απέχει» από αναρτήσεις για το θέμα της υδροξυχλωροκίνης και ότι “φτωχοί Αφρο-Αμερικανοί” δεν νοιάζονται για το Bitcoin. «Οι θεατές εξαπατώνται» #Fox26Whistleblower

pic.twitter.com/vwVcy3MBvS

veritastips@protonmail.com (@EricSpracklen)

15 Ιουνίου 2021

Η Μάιερ υπονοεί στο κλιπ ότι ο σταθμός δεν θα προβάλλει ειδήσεις για κρυπτονομίσματα σε συγκεκριμένες δημογραφικές ομάδες.

«Δεν επέλεξα θέματα για Bitcoin… To Bitcoin για φτωχούς Αφροαμερικανούς στις 5, πιθανότατα δεν θα παίξει. Αυτή είναι μια επιλογή που κάνω. Μια συντακτική επιλογή», λέει η Μάιερ στην καταγραφή.

Η Χέκερ επίσης αποκάλυψε πως της είπαν να «παύσει και να απέχει» από το να αναφέρει υλικό που παρουσιάζει την υδροξυχλωροκίνη ως εφαρμόσιμη θεραπεία για την COVID-19, την ασθένεια που προκαλείται από τον ιό του ΚΚΚ (Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος).

Είπε στον Ο’Κηφ ότι την έστειλαν σε ένα νοσοκομείο για να πάρει πληροφορίες για την νοσηλεία της COVID-19, και κατέληξε να μιλήσει με τον γιατρό Τζόσεφ Βαρόν, επικεφαλής έκτακτης φροντίδας στο Ιατρικό Κέντρο United Memorial για την χρήση υδροξυχλωροκίνης που κάνει.

«Την έχουμε χρησιμοποιήσει. Εννοώ, γνωρίζουμε ότι είναι ένα φάρμακο που έχει πολιτικοποιηθεί μέχρι εκεί που δεν πάει. Το έχουμε χρησιμοποιήσει. Το χρησιμοποιούμε με καλή επιτυχία», είπε ο Βαρόν στην Χέκερ.

Ως απάντηση, η Σούζαν Σίλλερ, υποδιευθύντρια και διευθύνουσα ειδήσεων του Fox 26, είπε στην Χέκερ ότι έχει «αποτύχει ως ρεπόρτερ».

«Πρέπει να σταματήσεις και να μην ξανασκεφτείς να αναρτήσεις για την υδροξυχλωροκίνη», λέει η Σίλλερ σε μια καταγραφή, αναφέροντας μια έρευνα του New England Journal of Medicine για το φάρμακο.

«Αυτό που γίνεται εντός του οργανισμού Fox είναι ένας τρόπος λειτουργίας που δίνει προτεραιότητα στα εταιρικά συμφέροντα εις βάρος των συμφερόντων του θεατή και, συνεπώς, λειτουργεί με έναν παραπλανητικό τρόπο», είπε η Χέκερ. «Οι θεατές εξαπατώνται από ένα προσεκτικά κατασκευασμένο αφήγημα κάποιες φορές.»

Ο Fox 26 Houston απάντησε σε αρκετούς δημοσιογράφους μέσω ενός εκπροσώπου της εταιρείας: « Ο Fox 26 τηρεί τα υψηλότερα συντακτικά πρότυπα ακρίβειας και αμεροληψίας. Αυτό το περιστατικό αφορά απλώς μια δυσαρεστημένη πρώην εργαζόμενη που αναζητά δημοσιότητα μέσω της προώθησης ενός ψευδούς αφηγήματος που παρήχθη μέσω επιλογής πλάνων και παραπλανητικής περιγραφής.»

Η Χέκερ ανακοίνωσε στην προσωπική σελίδα της στο Instagram αργά την Τρίτη ότι σύντομα θα δημοσιεύσει επιπλέον καταγραφές που δείχνουν «τα βάθη στα οποία η εταιρεία θα πέσει».

«Αυτή η ιστορία δεν έχει λεχθεί πλήρως», είπε στους ακολούθους της.

Η Epoch Times ζήτησε σχόλιο από τον Fox 26 και τον Οργανισμό Fox.

Ο Jack Phillips συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

 

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε