Δευτέρα, 22 Απρ, 2024
Στην Αθήνα το φετινό συνέδριο της Ευρωπαϊκής Παιδοκαρδιοχειρουργικής Εταιρείας (ECHSA). (επεξεργασία φωτ. The Epoch Times)

Το Πανευρωπαϊκό Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο Παιδοκαρδιοχειρουργικής στην Αθήνα

Κορυφαίοι παιδοκαρδιοχειρουργοί από Ευρώπη και ΗΠΑ θα συναντηθούν στο Ευγενίδειο Ίδρυμα στις 20-22 Απριλίου

Τις σπουδαιότερες επιστημονικές εξελίξεις στην καρδιοχειρουργική παίδων και συγγενών καρδιοπαθειών ενηλίκων πραγματεύεται το Πανευρωπαϊκό Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο Παιδοκαρδιοχειρουργικής, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα 20-22 Απριλίου. Είναι το πρώτο, στην μετά COVID εποχή, Πανευρωπαϊκό Παιδοκαρδιοχειρουργικό Συνέδριο, που θα γίνει με φυσική παρουσία όλων των συνέδρων, γεγονός που είναι ιδιαίτερα σημαντικό, αφού θα συρρεύσουν στη χώρα μας οι κορυφαίοι παιδοκαρδιοχειρουργοί από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Στις εργασίες του Συνεδρίου, το οποίο διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Παιδοκαρδιοχειρουργική Εταιρεία (European Congenital Heart Surgeons Association, ECHSA) προεδρεύει ο Έλληνας Παιδοκαρδιοχειρουργός Δρ Γεώργιος Σαρρής. Στα θέματα που θα παρουσιασθούν συμπεριλαμβάνονται οι νεότερες εξελίξεις στην αντιμετώπιση παιδιατρικών ασθενών με οξεία μετεγχειρητική αλλά και χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια, όπως νέα εξελιγμένα συστήματα μηχανικής υποστήριξης της κυκλοφορίας, καθώς και νέες προσεγγίσεις στη θεραπεία σύμπλοκων συγγενών καρδιοπαθειών.

Επίσης, θα γίνουν σημαντικές ανακοινώσεις σχετικά με την επίσημη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Παιδοκαρδιοχειρουργικής Εταιρείας τόσο με την Αμερικανική Παιδοκαρδιοχειρουργική Εταιρεία όσο και με την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Παιδιατρικής Καρδιολογίας. Ξεχωρίζει το πρωτοποριακό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Χειρουργικής Προσομοίωσης, στο οποίο χρησιμοποιούνται τρισδιάστατα εκτυπωμένες καρδιές -οι οποίες ετοιμάζονται με βάση τα πραγματικά διαγνωστικά δεδομένα ασθενών, πριν χειρουργηθούν- για τη διδασκαλία σε νεότερους χειρουργούς της ιδιαίτερα απαιτητικής χειρουργικής επέμβασης «αντιμετάθεσης των μεγάλων αγγείων», από διεθνώς αναγνωρισμένους έμπειρους παιδοκαρδιοχειρουργούς ως εκπαιδευτές.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στα θέματα διασφάλισης ποιότητας των παιδοκαρδιοχειρουργικών αποτελεσμάτων και της αξιολόγησής τους με μεθόδους Τεχνητής Νοημοσύνης, μια πραγματική επανάσταση (και) στην Παιδοκαρδιοχειρουργική. Στην ανάπτυξη των μεθόδων αυτών πρωτοπορεί διεθνώς ο Δρ Σαρρής σε συνεργασία με τον Καθηγητή του ΜΙΤ Δρα Δημήτρη Μπερτσιμά. Θα παρουσιαστούν, επίσης, διεθνείς οδηγίες για την οργάνωση των Παιδοκαρδιοχειρουργικών Κέντρων, με στόχο τα καλύτερα αποτελέσματα για τους ασθενείς.

Μια άλλη, σημαντική για τη χώρα μας, εξέλιξη στον τομέα της καρδιοχειρουργικής είναι το γεγονός ότι έχει γίνει σοβαρή προετοιμασία και ήδη λειτουργεί η “Ευρωπαϊκή Βάση Παιδοκαρδιοχειρουργικών Δεδομένων” (ECHSA Congenital Database), η οποία συγκεντρώνει για επιστημονική ανάλυση τα αποτελέσματα των παιδοκαρδιοχειρουργικών επεμβάσεων από τα σπουδαιότερα παιδοκαρδιοχειρουργικά κέντρα της Ευρώπης, αλλά και από πολλές άλλες χώρες και η οποία θα αποτελέσει στο εξής, σημαντικό εργαλείο ενημέρωσης στα χέρια των παιδοκαρδιοχειρουργών, υπό τη διεύθυνση του Έλληνα παιδοκαρδιοχειρουργού Δρος Γεωργίου Σαρρή.

(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε