Τρίτη, 28 Μαρ, 2023
Ένα πανό Black Lives Matter έξω από την αμερικανική πρεσβεία στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. (Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη)

Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα στοχεύει στην απαγόρευση των πανό «Black Lives Matter», έξω από τις πρεσβείες των ΗΠΑ.

Ρεπουμπλικανικοί νομοθέτες έχουν εισαγάγει μια πρόταση ώστε να απαγορευτούν τα πανό του κινήματος Black Lives Matter (BLM) έξω από τις πρεσβείες και τα προξενεία των ΗΠΑ, μετά από μια σειρά διπλωματικών αποστολών για τη συμπλήρωση ενός έτους από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στις 25 Μαΐου.

Ονομάζεται Stars and Stripes Act του 2021 (pdf), και το μέτρο αυτό εισήχθη από την Ελληνοαμερικανίδα Νικόλ Μαλλιωτάκη (RN.Y.) και συγχρηματοδοτήθηκε από ορισμένα μέλη του Κογκρέσου του Ρεπουμπλικανικού κόμματος (GOP), συμπεριλαμβανομένης της Ελίζ Στέφανικ μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής

«Η όμορφη αμερικανική σημαία μας πρέπει να κυματίζει πάνω από τις αμερικανικές πρεσβείες μας σε όλο τον κόσμο – και όχι η σημαία μιας πολιτικής οργάνωσης που ιδρύθηκε από μαρξιστές», δήλωσε η Στέφανικ, αναφερόμενη στους δεσμούς μεταξύ των ιδρυτών του BLM και του μαρξισμού.

Ορισμένες πρεσβείες και προξενεία των ΗΠΑ ανήρτησαν το πανό BLM στις 25 Μαΐου, την επέτειο του θανάτου του Φλόιντ, μετά την άδεια του υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

Ένα μαύρο πανό με την επιγραφή «Black lives matter» ανήρτησε η αμερικανική διπλωματική αποστολή στην Ελλάδα, στην πρεσβεία στην Αθήνα, ενώ στο προξενείο στη Θεσσαλονίκη αναρτήθηκε σημαία με ανάλογο περιεχόμενο, για τη συμπλήρωση ενός έτους από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, λέγοντας σε μια δήλωση ότι η κίνηση ήταν προς τιμή του Φλόιντ και «προς ένδειξη αλληλεγγύης μαζί με άλλα έθνη για την προώθηση της φυλετικής δικαιοσύνης που είναι βασική προτεραιότητα της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ».

«Αναρτούμε αυτό το μπάνερ προς τιμή του Τζορτζ Φλόιντ, που δολοφονήθηκε πριν από έναν χρόνο, σε ένδειξη αλληλεγγύης με ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη που ζητούν έναν κόσμο χωρίς φυλετικές διακρίσεις κι ένα μέλλον με ίσες ευκαιρίες για όλους», τονίζεται σε tweet της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα.

Το GOP με το νομοσχέδιο αυτό θα απαγορεύσει την εμφάνιση οποιωνδήποτε σημαιών ή εμβλημάτων σε οποιαδήποτε διπλωματική ή προξενική αρχή των ΗΠΑ, με εξαίρεση τα εξής έξι: τη σημαία των Ηνωμένων Πολιτειών· τη σημαία της χώρας στην οποία βρίσκεται η θέση · τη σημαία κράτους ή επικράτειας των ΗΠΑ · μια σημαία τμήματος ή γραμματείας · τη σημαία μιας ένοπλης δύναμης των Ηνωμένων Πολιτειών · και μια σημαία που προορίζεται να τιμήσει τους αιχμαλώτους πολέμου ή εκείνους που χαρακτηρίζονται ως αγνοούμενοι.

«Είναι ακατάλληλο για τον Πρόεδρο Μπάιντεν και τον υπουργό Μπλίκεν να εξουσιοδοτούν και να ενθαρρύνουν την εμφάνιση εγγενώς πολιτικών σημαιών που δεν συνδέονται με κανέναν τρόπο με την κυβέρνηση των ΗΠΑ έναντι των αμερικανικών πρεσβειών στο εξωτερικό», είπε η Μαλλιωτάκη σε δήλωσή της.

«Η αμερικανική σημαία είναι ένας φάρος ελευθερίας και ελπίδας για τους καταπιεσμένους λαούς σε όλο τον κόσμο· πρέπει να είναι η πρωταρχική σημαία πάνω από τις πρεσβείες μας και αυτό επιδιώκει να επιτύχει το μέτρο αυτό».

Ακολουθήστε τον Tom στο Twitter: @OZImekTOM

Διαβάστε επίσης:

To Black Lives Matter είναι στην πραγματικότητα μέρος του μαοϊστικού βιβλίου στρατηγικών κατά της Αμερικής

Ακολουθήστε μας στο Twitter @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε